przepis - 33114 przepisów (strona:976/2208)

Pavlova z granatem 218

Czas na coś nowego – przynajmniej dla mnie Za oknem ciągle zimno i śnieg więc kolejny smakołyk będzie miał swoje korzenie w słonecznej Australii czyli pavlova z granatem Przepis na sympatyczną bezę znalazłem tutaj . Składniki: Beza: - 4 białka (ok. 120 g) - 250g cukru - 1 łyżka kakao - 1 łyżka cukru waniliowego Dodatki: - 200 ml schłodzonej śmietanki 30% - 130g serka mascarpone

Kuchenne Wariacje
Międzynarodowy Dzień Pizzy 170

Dzisiaj mamy Międzynarodowy Dzień Pizzy – u nas zrobiona i zjedzona pizza hawajska Przepis na pizzę http://kuchennewariacje.pl/?p=39

Kuchenne Wariacje
Tarta z karmelem i migdałami 205

przygotować tartę od serca z karmelem i migdałami To zaczynamy od składników: Ciasto: - 200g mąki pszennej - 100g masła - 75g cukru pudru - 1 jajko - 1 łyżka jogurtu naturalnego Karmel (przepis z TEJ strony): - 120g cukru - 200g śmietanki 30%+ 120g migdałów Najpierw zaczynamy od wyrobienia ciasta. Wrzucamy wszystkie składniki (mąka, cukier, jajko, masło, jogurt) do robota i rozrabiamy do momentu aż będzie

Kuchenne Wariacje
Fotoreportaż: warsztaty Grill w Piri Piri 170

zielonych szparag. Zostały one najpierw zblanszowane, a następnie zawinięte w boczek. Boczek nadawał szparagom ciekawy słonawy smak Jedni czynnie pomagali przy przyrządzaniu poszczególnych potraw a inni skrupulatnie notowali wszystkie przepisy Panowie przygotowują kolejne pyszności na grilla – tym razem z nutą słodyczy. Jedna ekipa przygotowuje pokrojone gruszki, które zostały posypane gałką muszkatołową i zawinięte w szynkę parmeńską, a druga szaszłyki

Kuchenne Wariacje
Magazyn APETYT 177

widzieliście już najnowszy numer magazynu APETYT , tworzonego przez małopolskich blogerów? Nie? To gorąco zapraszamy do lektury bo wśród mnóstwa ciekawych informacji, artykułów i przepisów znajdziecie także coś i od nas http://magazynapetyt.pl

Kuchenne Wariacje
Muffinki małopolski smak – z jabłkami i śliwkami 170

Na ostatnim Małopolskim Smaku w Miechowie przygotowaliśmy muffinki, które nazwaliśmy Małopolski Smak Było to podyktowane tym, że do ich wypieków użyliśmy produktów lokalnych dostawców tj. śliwki

Kuchenne Wariacje
Sałatka z dynią i pomidorkami 214

Będąc ostatnio na Targu Pietruszkowym zostaliśmy poczęstowani dynią muskat brazylijski przez JEdynie . Dynię ta ma posmak melona i spokojnie można ją jeść na surowo więc postanowiliśmy

Kuchenne Wariacje
„Świeta jak w domu” i postny bigos 211

najlepsze To jedna z potraw, która może zagościć na Waszych Wigilijnych stołach ale nie jedyna bo na stronie Święta jak w domu ( www.swietajakwdomu.pl ) możecie znaleźć wiele innych świątecznych przepisów – w tym także i na nasz postny bigos Przy okazji zapraszamy też do konkursu, który również organizowany jest na stronie Święta jak w domu – www.swietajakwdomu.pl/konkurs

Kuchenne Wariacje
Tarta makowa z bakaliami 185

Dla smakoszy maku mamy coś wyjątkowego a mianowicie tarte makową z bakaliami – na pewno każdemu posmakuje Składniki na ciasto: - 300 g mąki pszennej - 150 g

Kuchenne Wariacje
Makaroniki z kremem czekoladowym i suszoną śliwką 186

No nie – jak nie muffinki to makaroniki No cóż – to jest po prostu taka nasza słabość :) Ta opcja jest nieco inna ponieważ stwierdziliśmy, że

Kuchenne Wariacje
Zupa Horacego 171

Dzisiaj mamy dla Was przepis na zupę Horacego, który to pochodzi z książki „Smaki Południowej Italii” . Autorka książki podaje, że nazwa zupy pochodzi od rzymskiego poety Horacego, który jadał ją w dzieciństwie a w swoich dziełach wskazywał ją jako jedyne lekarstwo na niestrawność. Składniki: - 170 g ciecierzycy - 2 łyżeczki soli morskiej - 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu - 1/2 łyżeczki suszonej

Kuchenne Wariacje
Sałatka z pieczonych buraków z miętą 158

Drugą propozycją, którą chcemy przedstawić, a którą Marysia Niziołek zaproponowała do wykonania podczas warsztatów kuchni Żydów marokańskich jest sałatka z pieczonych buraków z miętą Składniki : - 6

Kuchenne Wariacje
Zupa gambas z sufletem czosnkowym 209

Pierwszą rzecz jaką robiliśmy z Bartkiem podczas wspólnego gotowania w ramach „Projekt 40″ była zupa krewetkowa z sufletami czosnkowymi Smakoszom owoców morza na pewno

Kuchenne Wariacje
Creme brulee jaśminowy 200

Creme brulee to jeden z tych deserów, który pomimo dużej słodyczy możemy jest non stop Zaproponowana przez Bartka wersja jest o smaku jaśminu więc coś innego

Kuchenne Wariacje
Polędwiczki z sosem cytrynowo-gruszkowo-miodowym z ziemniaczanymi rozetkami 237

Ostatnią z potraw jaką robiliśmy z Bartkiem były polędwiczki z sosem cytrynowo-gruszkowo-miodowym z ziemniaczanymi rozetkami Delikatne ziemniaki, pyszne mięso i słodkie gruszki to połączenie

Kuchenne Wariacje