Dzisiaj mam dla Was łatwy przepis na zapiekane placki ziemniaczane z fasolką szparagową. Możemy je podać z ulubionym sosem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 łyżki mąki, 30 dag fasolki szparagowej, 5 plastrów żółtego sera, sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1.Ziemniaki obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do startych ziemniaków dodaję jajko, mąkę
Tradycyjna kuchnia Kasipiekarniku! Ja tak robię zawsze są wspaniałe kruche i soczyste w środku! A ile kcal mniej ;-)))), zaoszczędzone wystarczą na deser heheheh ;-))) SMACZNEGO!!! ;-))) Pięknego i aktywnego dnia! Buziaki! przepis zgłaszam do konkursu na durszlak.pl 3majcie kciuki
SMYKWKUCHNIudanych, bo niestety wzorki trochę się rozlały i ciastka wyglądały zdecydowanie lepiej przed pieczeniem. Jeśli macie jakieś sprawdzone sposoby na zapobiegnięcie temu, to chętnie poczytam :) Co do samego przepisu, ciasto musi być dobrze wyrobione, w przeciwnym wypadku przypomina kruszonkę i trudno je rozwałkować. Warto jednak poświęcić chwilę czasu - są pyszne, sezamowe z wyraźną nutą imbirową. Idealnie pasują do porannej kawy
Powiedz dietom nieniecodziennymi potrawami, przygotowanymi przez najlepszych kucharzy z całego Pomorza. Moim zdaniem impreza była bardzo udana, pomysł na nią genialny, a ja na pewno wybiorę się w przyszłym roku! :) Dziś przepis na niesamowicie prosty i pyszny obiad - pesto bazyliowe z orzechami piniowymi, czyli pochodzący z Włoch, zielony sos wykonany z bazylii. Niezmiernie mi przykro, zważając na fakt, iż niewielka ilość osób
Be Fit Be Strongnieobecności za którą serdecznie Was przepraszam, lecz byłam "kucharką" na Openerze i nie miałam czasu na dodawanie postów. Po porannej pracy miałam czas na koncerty i zabawę, a publikowanie przepisów na szybko raczej nie miało najmniejszego sensu :) Teraz czas na wypoczynek, aczkolwiek temperatury i ostre słońce nie pozwalają na to w pełni. Mimo tego, że uwielbiam, kiedy jest ciepło, kiedy
Be Fit Be StrongSpotkała się tam z nami Laura Jones, bliska współpracownica Jamiego, która przekazał dla nas upominki :) O tym też będziecie mogli przeczytać niebawem :) Jeśli macie swoje ulubione przepisy na curry, to może podzielicie się nimi
Codzienna kuchnia niecodziennauzyskamy wartościowy produkt, ale samo wykonanie to od początku do końca prawdziwa przyjemność! A zapach unoszący się w mieszkaniu podczas tej przyjemności jest nie do opisania! :) Korzystałam z przepisu na syrop ze strony www.lecker.de
Kuchnia Prezydentowejnotorycznie i chyba nałogowo. Nie wyobrażam już sobie latania do piekarni co drugi dzień i pozbawiania się frajdy zaczyniania, zagniatania i oczekiwania na chleb, wyszukiwania kolejnych pysznych na niego przepisów. To wciąga i to zdrowo! :) A liczyć już nie będę, bo chociaż zamieszczam dopiero szósty, piekłam go już dawno. Między nim, a dniem dzisiejszym zjedzonych zostało już wiele, wiele
Kuchnia Prezydentowejjadłam nigdy wcześniej kurczaka cytrynowego (a właściwie limonkowego) i jestem oczarowana smakiem stworzonym mojej własnej kuchni. Jestem pewna, że nawet przeciwnicy kuchni azjatyckiej będą zachwyceni. Musicie tego spróbować! Przepis zamieszczam specjalnie dla Oli , fanki kurczaka wszelakiego! Składniki: 400 g piersi kurczaka sok z połowy limonki 1 łyżka soli morskiej 4 cienkie plastry limonki pokrojone na połówki Do panierowania: 1 jajko
Kuchnia PrezydentowejKiedy zobaczyłam 3 dni temu ten przepis u Maggie , natychmiast postanowiłam go zrealizować. I przeczucie mnie nie myliło. Mięso wyszło wspaniałe, a sos...! Po prostu brak słów, by wyrazić jego aksamitność, delikatność, idealną harmonię aromatów. Dlatego nic więcej o nim nie napiszę. Musicie sobie zrobić i spróbować. I nie marudźcie - jest to jedno z najprostszych, tak doskonałych włoskich dań
Kuchnia Prezydentowejpierwowzorze nie różnił się specjalnie smakiem od sosu tajskiego Jamiego Olivera, który zastosowałam do swojej wersji, a że jest z pewnością uniwersalny a przy tym przepyszny, ponawiam w tym przepisie. Składniki: 1/2 zielonego ogórka sałatkowego 1/3 długiej białej rzepy garść kiełków sojowych 1 mała marchewka 2-3 zielone cebulki (gruby szczypior) Sos tajski: 8-10 cieniutkich plasterków imbiru drobno posiekanych
Kuchnia Prezydentowejupieczeniu pozostawić w blaszce na 10 minut, potem wyłożyć na kratkę (uwaga: sok może lekko ściekać). Kroić ostrym nożem, wykładać na talerzyki i polać łyżeczką melasy. Wspaniałe! :) Przepis pochodzi z książki "Die Step-by-Step-Küche: Backen" wydawnictwa Parragon Books Ltd, sygnowanej marką sklepu "Butlers" Moją słoneczną babkę zgłaszam do Tęczy Smaków Panti
Kuchnia Prezydentowejszczelnego pojemnika i schłodzić 2 h w lodówce. Nie trzeba przechowywać w lodówce, ale dobrze jest trzymać te ciastka w jakimś chłodnym miejscu w domu. Mówię Wam, pyszności! ;) Przepis pochodzi z książeczki wydawnictwa Happy Books z serii "Essen&Genießen - Plätzchen
Kuchnia Prezydentowejpowstała trochę z przekory; pierwotnie miałam zrobić pomidorową z porem i jabłkiem, ponieważ jednak pojawiła się dość podobna w międzyczasie u kogoś innego, chciałam zmodyfikować trochę przepis. Postanowiłam zrobić dwa kremy i połączyć je dopiero na talerzu, żeby otrzymać trochę niecodzienną zupę i z wyglądu, i w smaku. Okazało się to wcale nie takie łatwe! Zapewniam Was jednak
Kuchnia Prezydentowejminut. Po tym czasie dodać czekoladę i ryż i gotować jeszcze 15 minut. Doprawić do smaku i ewentualnie uzupełnić płyn bulionem. Podawać gorące, posypane świeżą kolendrą. Zupa inspirowana przepisem na zupę wołową z ryżem z książki "Zupy" Carole Clements, wydawnictwa Parragon Books
Kuchnia Prezydentowej