wszystkim ale i jeść się chce więc nie pozostaje nic innego jak stanąć przy kuchni. Miałam ochotę na treściwą zupę i przypomniałam sobie o gulaszowej. Tym razem skorzystałam z przepisu zamieszczonego w dodatku do KUCHNI nr 8/2015. Zupa gulaszowa po 500 g chudej wieprzowiny i wołowiny, pokrojone w kostkę oliwa do smażenia sól 2 cebule, pokrojone w piórka
Dzieje kuchennej WiewióryDzisiaj prezentuję Wam przepis na pyszny barszczyk z suszonych buraczków. To idealny dodatek do krokietów czy pierogów. Do przygotowania barszczyku wykorzystałam buraczki suszone, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . SKŁADNIKI: 4,5 łyżki suszonych buraczków MAKAR, 2 litry bulionu z mięsa drobiowego 1/2 marchewki 1/3 korzenia pietruszki 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego
Tradycyjna kuchnia KasiSernik kokosowy robiłam już kilka razy, za każdym razem z innego przepisu, żaden jednak mi nie podpasował. Ten jest zupełnie inny. Idealny w swoim smaku, mocno kokosowy, na bardzo fajnym, chrupiącym spodzie. Dodatek mleczka kokosowego zamiast tradycyjnej kremówki zrobił całą robotę. Nie byłam pewna, czy ten też nie wyjdzie "nijaki", więc zrobiłam na maleńkiej tortowniczce. A szkoda! Bo jest pyszny
Cakes By Kejtdrogi! Te kilkadziesiąt kilometrów dzieli nas od pięknych, malowniczych terenów. W Ojcowie możemy zajrzeć do Jaskini Łokietka czy do zamku. A co jeśli zgłodniejemy? Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj podaję przepis na kolejną pieczoną owsiankę, tym razem zrobiłam ją z malinami, twarogiem i amarantusem. Co tu dużo mówić jest po prostu przepyszna – smakuje o wiele lepiej niż gotowana Polecam, świetnie nadaje się do zabrania ze sobą do pracy lub do szkoły dla naszych dzieci
Marta Gotujenajlepiej przy użyciu miksera. Masę wylewamy delikatnie na ciastka. Umieszczamy w lodówce i czekamy aż masa trochę stężeje. Następnie układamy maliny i jeżyny. Rozpuszczamy 2 galaretki ( zgodnie z przepisem na opakowaniu ). Chłodnymi galaretkami zalewamy owoce. Wstawiamy do lodówki. Gotowe po stężeniu galaretek. Mniam. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewyoleju z każdej strony na złoty kolor. Możecie podawać z czym tylko Wam się zapragnie np. ze śmietaną, sosami, duszonymi warzywami. U mnie dzisiaj z pieczonym łososiem - PRZEPIS TUTAJ oraz sosem czosnkowym. Pycha
pieprzny smaczekodstaw na 30 minut do godziny. Makaron Paprykę pokrój w małą kostkę. Szczypiorek i natkę posiekaj. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. W lekko osolonym wrzątku ugotuj makaron ryżowy (czas wg przepisu na opakowaniu), a następnie zahartuj go w zimnej wodzie. Na dużej patelni lub w woku rozgrzej olej i wrzuć krewetki. Smaż przez 3 minuty, a następnie wrzuć paprykę oraz zielony
Food SquareTwój zdrowy lunchbox z Marwit” to tytuł konkursu, który właśnie pojawił się na Durszlaku . Zadanie polega na stworzeniu przepisu z wykorzystaniem produktu marki Marwit . A wśród tych produktów znajdziemy świeże soki, soki typu smoothie, surówki, sałaty, zupy krem i świeże marchewki. Co wyróżnia te produkty spośród wielu innych dostępnych na rynku. Przede wszystkim świeżość, brak obróbki termicznej i konserwantów. Wszystko
Wiem co jemniebie zazdrościło lub dawało znak, że to co dzieje się pośrodku magicznego Lasu jest po prostu – DOBRE. Śnie nocy letniej trwaj…. Lizandr prosi o dokładkę. ~ KONIEC ~ Zadanie konkursowe "Przepis godny Mistrza". Sprzęty wskazane do jego realizacji dostępne są na stronie www.hendi.pl
Karczma HonoriettyDzisiaj zapraszam na ciasto drożdżowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką. Przepis na to ciasto znalazłam na stronie Cookuj - udane gotowanie. Cynamonową kruszonkę podpatrzyłam u teściowej :) Składniki na ciasto (na tortownicę o średnicy 22 cm): 125 ml mleka 25 g świeżych drożdży 250 g mąki 1/3 szklanki cukru łyżeczka cukru z wanilią 33 g masła 1 duże jajko
Smak mojego domuminut lub nieco dłużej. Ugotowaną ciecierzycę można przechowywać kilka dni w lodówce, w wodzie, w której się gotowała. Z jednej szklanki suchej ciecierzycy otrzymamy ok. 3 szklanek ugotowanej. inspiracja Przepis dodaję do akcji
Pełny talerzProsto i szybko, czyli owsianka czekoladowa w słoiku po kremie ciasteczkowym. Zaczynamy. owsianka z kakao, podana z czekoladą Przepis: własny / 1 porcja / 50 g płatków owsianych 300 ml mleka i wody w dowolnych proporcjach łyżka kakao opcjonalnie: czubata łyżeczka cukru trzcinowego, czekolada na wierzch Mleko z wodą i kakao zagotować. Dodać płatki owsiane, zmniejszyć moc palnika (ogień
tost z dżememporadze, a chciałabym. Zostaje mi tylko założyć nowe szpilki kupione wczoraj specjalnie na tę okazję, pójść do szkoły i zacząć nowy rok szkolny... Jeśli chcecie przepis na kuleczki - dodam po powrocie
breakfast of dreamsWybawiłam się za wszystkie czasy ale wczoraj mój kręgosłup miał kryzys bo powinnam go oszczędzać. Na szczęście już jest lepiej. A teraz zapraszam Was na deserek. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni