sernik - 18675 przepisów (strona:964/1245)

Pierwsza rocznica bloga 191

zapraszając na kolejne wpisy, do kolejnych komentarzy, poszukiwania nowych smaków… i nie tylko. Pierwsza rocznica bloga nie może się obyć bez czegoś słodkiego. Choć wirtualnie, ale serdecznie zapraszam na sernik czekoladowy z wiśniami w „tortowym” wydaniu (przepis będzie w dniu jutrzejszym). Danusia Wydrukuj przepis The post Pierwsza rocznica bloga appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Sernik mojej mamy - "Łzy Wałęsy" 432

właśnie patrzyłam na profil "Piekę, bo lubię" ( https://www.facebook.com/piekebolubie?ref=hl ) i zauważyłam, że jako zdjęcie w tle ustawiony jest właśnie powyższy sernik. Przeglądając bloga nie znalazłam na niego przepisu. Więc muszę szybko naprawić swój błąd i dać przepis na popisowe ciasto mojej mamy. Składniki: *Masa serowa i bezowa 600 g twarogu z wiaderka lub półtłustego zmielonego na gładką masę

Piekę, bo lubię
Tarta alzacka z czerwonymi owocami i wanilią czyli poWeekendowe Łakocie odc.20 159

ciastami z owocami. Tzn są takie, które uwielbiam ale muszą być naprawdę wyjątkowe. Jabłeczniki i drożdżowe z owocem kocham, ucierane robię tylko Małżonowi bo sama raczej nie przepadam, za sernikami na zimno również, i biszkoptem z galaretką także. A tart nie wykonałam zbyt wielu gdyż jem je właściwie tylko ja i też nie każda mnie zachwyca. Dzisiejsza

Dzieje kuchennej Wiewióry
Do wyboru do koloru... i prośba... 140

Nazbierało mi się smakowitych przepisów z ubiegłego tygodnia. Poniżej specjalnie dla Was mini fotogaleria i prośba... salatka kalafiorowa z prazonymi orzeszkami i czekolada rybne kotlety z nutka cytryny delikatny sernik dyniowy z przyprawa korzenna drozdzowe usta jablkowe A prośbę mam następująca, napiszcie w komentarzu, który z przepisów chcielibyście zobaczyć na blogu jako

Dzieje kuchennej Wiewióry
833. Świąteczne migawki. 187

wszystko Ci nagle zaczyna wypływać ze środka) najlepszym sposobem na uratowanie sytuacji, było upieczenie tego w ten sposób. Nie żałuje, bo ciasto wyszło bardzo dobre :) Powstał też obłędnie czekoladowy sernik, w sam raz do kawy. :) No i na zakończenie ciasto snikers(bez pieczenia). Z dużą ilością czekolady, masła orzechowego i karmelu. ^^ (jestem dumna, bo aż tak bardzo się

More food, love and dreams
Piernikowy jagielnik 211

Pozycja obowiązkowa na święta! Zamiast typowego sernika lub piernika, nowoczesne i zdrowe rozwiązanie. Składniki: 200 g kaszy jaglanej  0,5 l mleka roślinnego 100 g margaryny PALMA firmy Bielmar 1/2 puszki mleka kokosowego 1 szkl. skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej 1/3 szkl. stewii w proszku + 2 łyżki cukru brązowego lub 1/2 szkl. brązowego cukru + 2 łyżki cukru

Czarnawisienka
Seromak 352

Mój pierwszy seromak. To ciasto łączące w sobie sernik i makowiec. Ja nie przepadam za ciastami w których jest dużo maku, ale w domciu mam makowych łasuchów więc ciasto powstało specjalnie dla nich. Szukałam przepisu z wykorzystaniem gotowej masy makowej i inspirację na ciacho znalazłam na blogu  Ewa w kuchni . składniki: masa serowa 700 g sera sernikowego (użyłam

Monia miesza i gotuje
12 potraw wigilijnych 235

ruskie Sałatka śledziowa z jajkiem Śledź pod pierzynką Ryba w galarecie A że nie tylko wytrawnymi potrawami człowiek żyje, to na osłodzę proponujemy: 9. Makowiec 10 .Babeczki renifery 11. Sernik cynamonowo-piernikowy na zimno 12. Pierniczki A czego w Waszym rodzinnym domu nie może zabraknąć podczas wieczerzy wigilijnej

Kolizje Smaków
Keks migdałowy z białą czekoladą i masą marcepanową 210

swój plan i swoje, od lat sprawdzone przepisy, które niby takie same, ale co roku smakują jeszcze lepiej. To jest właśnie magia świąt Bożego Narodzenia... Na święta piekę tylko sernik - moje ukochane ciasto i w tym roku zamiast pierniczków - ciasteczka migdałowe. Starałam się przed świętami zaprezentować Wam wigilijne i świąteczne potrawy - te tradycyjne i te z elementami mojej inwencji

Czerwień i błękit
Sernik Agusi 166

Sernik bez ciasta, bardzo delikatny i smaczny.     Składniki: -1 kg mielonego twarogu, najlepiej zmielić krajankę twarogową -6 jajek -125 g stopionego masła -300 g cukru pudru -budyń w proszku -2 łyżki mąki pszennej -aromat    Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy 3 łyżki cukru pudru i miksujemy.    Pozostały cukier puder

Maminek kulinarny
Świąteczny Mix potraw 238

Roladki z szynką Ciasteczka orzechowe Śledzie po Żydowsku Ryba po grecku Sałatka wielowarstwowa filet z indyka Szynka drobiowa Nalewka świąteczna Pieczona karkówka Roladki z łososia Roladki wieprzowe Pasztet domowy Sernik z malinami Rafaello ciasto bez pieczenia Pierogi z kapustą i grzybami Ciasto makowe Szynka z szynkowara Ciasto z masą jabłkową makowiec makowo-owocowy SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto serowe z wiśniami, wanilią i budyniem 254

razu chcę zaznaczyć, że to nie sernik! :) Jest to ciasto na serowym spodzie- delikatne w smaku, miękkie, z dodatkiem wiśni i słodkim, waniliowym budyniem. Wiśnie mogą być dowolne- świeże, mrożone (należy wcześniej odmrozić i odsączyć) lub z kompotu, można też wykorzystać inne owoce. Część mąki pszennej zastąpiłam mąką orkiszową (dokładnie pół na pół), a le jeśli nie macie/nie lubicie

Kraina Miodem Płynąca
Sernik z twarogu na kruchym spodzie! Boże Narodzenie/sernik 168

Zapraszam Was do wypróbowania przepysznego przepisu na sernik, z prawdziwego twarogu z rodzynkami na kruchym kakaowym spodzie! przepis kliknij TUTAJ

SMYKWKUCHNI
Świąteczne babeczki renifery 200

Babeczki w renifery to przebój świąteczny dla dzieci. Dla małych łasuchów będą idealnym dodatkiem na święta, szczególnie, że maluchy nie przepadają za makowcami, sernikami, czy piernikiem. Te zostały wykonane w zeszłym roku na kiermasz świąteczny w szkole mojej córki i rozeszły się jak świeże bułeczki. Są trochę pracochłonne, ale efekt wart tego trudu. Inspiracja od Doroty . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Buraczkowe ciasto czekoladowe z kandyzowaną skórką pomarańczową 175

środku jest dopieczone. Wystudzone ciasto polać polewą. Ja użyłam polewy czekoladowej i kolorowego lukru :) Ciasto ma przepiękny kolor, jest wilgotne i pięknie pachnące, konsystencją przypomina...sernik :)  Wyczuwalny zapach kandyzowanej skórki dodaje mu uroku i cudownie harmonizuje ze smakiem buraków. Z kubkiem dobrej herbaty czy kawy stanowią niesamowicie pyszny duet :) Myślę, że na świątecznym

Codzienna kuchnia niecodzienna