chleb - 26516 przepisów (strona:964/1768)

Karkówka pieczona ze śliwkami 99

Karkówka pieczona ze śliwkami to idealna propozycja na obiad, ale i nie tylko. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak również wyjęta prosto z lodówki do chleba. Osobiście uwielbiam dobrze przyrządzone, soczyste mięso z nutą słodkości, więc tą karkówkę piekę na co dzień oraz jak spodziewam Czytaj więcej

Di gotuje
Sałatka ziemniaczana 160

Smaki warzyw połączą się i będzie jeszcze lepsza! Sałatka z ziemniaków jest daniem bardzo pożywnym i urozmaiconym, jest świetnym dodatkiem do dań, choć można jeść ją także z kromką chleba. Można spotkać wiele odmian tej sałatki, można do niej dodać rzodkiewki, szczypiorek albo boczek itd. Każdy lubi ją z inną ilością majonezu, a do tego można zrobić także wersję

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
pyszne flaki wieprzowe z marchewką i zasmażką... 121

razu dać do gotującej się zupy mieszając do zagęszczenia - bardzo smaczne, aromatyczne flaki wieprzowe, bardzo je lubimy zwłaszcza w chłodne dni lub na "dzień po imprezie", z bułką lub chlebem smakują doskonale..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pasta z rukoli 144

Nasza ulubiona zielona pasta na kanapki- z rukoli. Z nutą słonecznika i czosnku, lekko pikantna, o crunchy konsystencji. Genialnie smakuje z kromką chleba, pomidorem i dodatkiem suszonej cebulki.  Mniam! 200 g świeżej rukoli 2/3 szklanki ziaren słonecznika 1/3 szklanki pestek dyni 1/4 szklanki oleju z pestek winogron 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól do smaku

Kraina Miodem Płynąca
Toskański gulasz z kurczaka i warzyw – pyszne danie na obiad 83

wrzucić na patelnię. Całość zajmie około 40 minut. Z czym podać toskański gulasz z kurczaka i warzyw? Potrawę można jeść bez żadnych dodatków, ale też świetnie sprawdzi się kawałek chleba czy bagietki. Jeśli chcecie uzyskać bardziej treściwy posiłek, danie można podać z pieczonymi ziemniakami albo ryżem czy makaronem.   Składniki na toskański gulasz z kurczaka i warzyw (4 porcje

e-PrzepisyKulinarne
Zupa botwinka 96

wykorzystać w celu przygotowania tej pysznej zupki. Botwinka to bardzo smaczna i niezwykle aromatyczna zupa. Można ją podawać z ziemniaczkami smażonymi, puree ziemniaczanym, jajkiem a nawet z chlebem. Moją botwinkę podałam z młodymi ziemniakami i koperkiem, ponieważ w takiej wersji lubimy ją najbardziej. A Ty z czym podajesz zupę botwinkę ? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na zupę botwinkę: bulion 2 ćwiartki

Gotuj z Prezesem
Ogórki kanapkowe 140

Wystarczy pokroić ogórki w podłużne plastry, poukładać je dość ciasno w słoikach i zalać wcześniej przygotowaną zalewą. Jak nazwa wskazuje ogórki kanapkowe są idealne na kanapkę, osobiście uwielbiam pajdę chleba ze smalcem i właśnie takim ogórkiem. Jednak można je również zajadać jako dodatek do obiadu. Ogórki kanapkowe są chrupiące i bardzo smaczne. To moje zeszło roczne odkrycie, wówczas zrobiłam

Gotuj z Prezesem
Surówka z cukinii 170

jogurtem mieszamy, dodajemy cukier, ocet i przeciśnięty czosnek. Cukinię odciskamy z soku i łączymy z posiekanym koperkiem i sosem. Artykuł Surówka z cukinii pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Dieta dla seniora – co powinno znaleźć się w diecie osoby starszej? 98

starszym wieku mogła cieszyć się dobrą perystaltyką jelit, dieta powinna obfitować w błonnik pokarmowy. W związku z tym, w diecie powinna znaleźć się kasza gryczana, brązowy ryż czy chleb pełnoziarnisty.  Styl życia seniorów a właściwa dieta  Styl życia seniorów sprawia, że dobrana dla nich dieta z jednej strony musi dostarczyć bardzo wielu cennych składników odżywczych, by dbać

Kuchcik gotuje
LOW CARB po prostu. Opis mojej nowej diety gotowej. 80

problemy z koncentracją, osobom, które cenią sobie dobry smak, bo ten rodzaj diety jest naprawdę przepyszny, w końcu tłuszcz to nośnik smaku, osobom, które nie wyobrażają sobie życia bez chleba i makaronu i myślą, że taka dieta nie może być dobra (akurat ułożyłam takie low carb, które wyklucza te produkty, choć warto mieć na uwadze, że w low carb może

Natka Pietruszki
Tradycyjna wołowina z kapustą i grzybami 115

Wołowinę z kapustą dusimy pod przykryciem na poziomie LOW ok. 8 godzin lub na poziomie HIGH do 5 godzin. Po tym czasie wszystko jest idealnie miękkie, można podać z chlebem, albo np. z kopytkami, czy innymi kluskami. Smacznego! PS. Wolnowar włączam najczęściej w nocy. Rano budzi nas apetyczny zapach rosołu, wołowiny w sosie , gulaszu czy golonki w kapuście . Opcja

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania