chleb - 26176 przepisów (strona:962/1746)

Jak usmażyć najlepszą jajecznicę? 184

oraz pieczywo. Nie ma nic gorszego niż ścinająca się jajecznica na gorącej patelni, podczas gdy wyciągamy talerz i sztućce. Nie ma też nic gorszego od ostygłej jajecznicy, gdy kroimy chleb i smarujemy go masełkiem :-). Krok 3. Rozgrzewam patelnię i tłuszcz oraz wlewam jajka. Rozgrzewam patelnię (u mnie żeliwna) i umieszczam tłuszcz. Na rozgrzany tłuszcz wlewam jajka z kubka. Patelnia ustawiona

Ania gotuje
Grecka sałatka z fetą i oliwkami 92

też jakiś sos z dodatkiem bazylii, oregano. Do sałatki idealnie pasują grzanki czosnkowe, albo chlebek ziołowy. Wystarczy po upieczeniu postawić go obok sałatki i każdy będzie sobie rwał kawałek chleba. Składniki 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 2 pomidory 15 czarnych oliwek 200g sera feta 3 ogórki gruntowe 4 łyżki oliwy 150g miksu sałat 1/2 niewielkiej cebuli To są składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Żywieniowe podejście do otyłości 128

podobnych odstępach czasowych. Posiłek zaczynaj od warzyw. Niech stanowią połowę Twojego talerza. Sięgaj po owoce sezonowe. Traktuj je jako zdrowy deser. Wybieraj pełnoziarniste produkty zbożowe np. grube kasze, chleb z mąki z pełnego przemiału. Spożywaj nabiał jak mleko, jogurt, kefir, twaróg. Dobrym wyborem będzie nabiał odtłuszczony ale nie 0%. Ogranicz mięso i jego przetwory. Możesz je zastąpić nasionami roślin strączkowych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bez glutenu bez nabiału bez cukru Sekerety naturalnego gotowania Agnieszka Bednarska 85

bezglutenowej wcale nie trzeba z niego rezygnować, wystarczy odpowiednia mieszanka mąk i właściwe proporcje, które znajdziemy w książce, jak również przepis na zakwas ryżowy, z którego możemy zrobić np chleb z orzechami.  W dalszej części książki jest kilkanaście przepisów na smakowite naleśniki i placuszki. Mnie zaciekawiły bardzo racuchy z gotowanego ryżu, które muszę wypróbować przy najbliższej okazji. Bardzo ciekawe

Cynamonowe szczęście
Keto smarowidło dyniowe (Paleo, LowCarb) 109

frosting do babeczek cynamonowych. I w jednej i w drugiej wersji sprawdziło się rewelacyjnie… 🙂 Jako bazy do takiego dyniowego śniadania możecie użyć nie tylko keto bułek i chleba z bloga, ale także gofrów : Keto gofry łubinowe Gofry śniadaniowe Keto gofry kakaowe Gofry dyniowe Keto smarowidło dyniowe – składniki Dynia Bohaterka sezonu. Warzywo, które idealnie sprawdza się jako składnik wszelkich

Modern Cave Girl
Frytki ze słodkich ziemniaków 97

słodkimi ziemniakami to na przykład tymianek, papryka oraz rozmaryn. Jeśli tak jak i ja jesteś fanem słodkich ziemniaków, polecam sprawdzić również poniższe dania, które także bazują na słodkich ziemniakach. Chleb ze słodkich ziemniaków Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i brokuła Kotlety z batatów i komosy ryżowej Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Frytki Składniki na frytki

MeCooks
Dyniowa ciabatta z pestkami dyni – drożdżowe pieczywo 97

Jesienna dyniowa ciabatta, oliwa z oliwek, kieliszek wina – pomysł na pyszną kolację Ciabatta to rustykalny włoski chleb wytwarzany z mąki, wody, oliwy z oliwek, soli i drożdży. Jesienna pora i sezon na dynię zainspirowała mnie do małego eksperymentu. Pozwoliłam sobie na lekkie odstępstwo od tradycji i dodałam do ciasta mus z pieczonej dyni i pestki. Miąższ ciabatty po upieczeniu

Tajemnice Smaku
Pasta z ciecierzycy 100

Dziś szybka i bardzo smakowita pasta do chleba z ciecierzycy. Bo z ciecierzycy oprócz ukochanego hummusu można wyczarować wiele innych pysznych smarowideł. Pastę robi się szybko i sprawnie a potem można zajadać na śniadanie do pieczywa, z makaronem, kaszą czy ryżem. Polecam gorąco. Ciecierzycowa pasta. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gulasz z jarzynami – kuchnia podkarpacka 86

oraz startej marchewki i pietruszki. Podczas duszenia warzywa miękną i rozpadają się, tworząc zawiesisty sos, który na koniec doprawiany jest przecierem pomidorowym. To smaczne danie podajemy z ziemniakami lub chlebem, w zależności czy będzie to obiad, czy kolacja. Przepis Pani Beaty Szarowicz z Dobrkowa został opublikowany w wydanej przez Dom Kultury w Pilźnie regionalnej książce kucharskiej pt. „Pilźnieńskie smaki. Przepisy

Trzeci talerz
Pasta z twarogu i awokado 89

zwykle. Za jakiś czas napiszę o tym ciut więcej. Korzystam głównie z zielonych i białych warzyw, z kasz bezglutenowych, makaronów. Jemy jedynie kurczaka, indyka, ryby, białe sery i inne chleby żytnie na zakwasie. Sprawia mi to trochę trudności, ale powoli się w tym odnajduję. Odnajduję się już na tyle dobrze, że gotowanie znowu sprawia mi przyjemność. Parę tygodni temu miałam

Kardamonovy