Przepis na : obiad
Dla wszystkich fanów podrobów – doskonały zestaw gdzie zamiennie zamiast wątróbki cielęcej można zastosować każdą inną. Pamiętajmy, że wątróbkę smażymy krótko i solimy dopiero po upieczeniu (inaczej stwardnieje). składniki: około 0,5 kg wątróbki ( w przepisie użyłam cielęcej) 30 dkg fasolki szparagowej zielonej 20 dkg kurek opakowanie śmietanki 30% 100 g. masła (najlepiej klarowanego) pół szklanki mąki pieprz, sól, natka pietruszki wykonanie: Wątróbkę oczyszczamy z błon, koimy na plastry grubości 2-3 cm, ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Witajcie. Nazywam się Magdalena Nowicka i chciałabym zabrać Was w świat mojej kuchni. Gotowanie jest moją pasją – a od niedawna również pracą zawodową. Odkrycie we mnie zdolności kulinarnych zawdzięczam mojej szefowej – Pani Joasi, która otworzyła mi okno na światową kuchnię i zainspirowała do działania . Teraz z ogromną przyjemnością odkrywam nowe smaki i dzielę się nimi z domownikami i przyjaciółmi, a teraz również z Wami.
W Sezonowym Garnku znajdziecie przepisy zarówno najprostsze – jak i te bardzo pracochłonne. Bawcie się ze mną gotowaniem i pokochajcie swoją kuchnię na nowo. Czekam na Wasze opinie , przepisy i porady :)
„Przyjemność brzucha jest podstawą i korzeniem wszelkiego dobra.”
Epikur
Magdalena Nowicka