Schabowy z pianą z białek Taki schabowy robi wrażenie – duży, puszysty i bardzo syty. Panieruje się go trochę inaczej niż zwykłego schabowego, ale dzięki temu uzyskujemy fajny efekt końcowy. „Up-gradtujcie ” swojego schabowego składniki: dla 2 osób: 2 grube kotlety schabowe ( najlepiej z kością ) 3 jajka bułka tarta do panierowania sól,pieprz tłuszcz do smażenia (najlepiej smalec) wykonanie: Kotlety schabowe solidnie rozbijamy bardzo cienko. Dwa jajka rozdzielamy – osobno żółtka , o... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Witajcie. Nazywam się Magdalena Nowicka i chciałabym zabrać Was w świat mojej kuchni. Gotowanie jest moją pasją – a od niedawna również pracą zawodową. Odkrycie we mnie zdolności kulinarnych zawdzięczam mojej szefowej – Pani Joasi, która otworzyła mi okno na światową kuchnię i zainspirowała do działania . Teraz z ogromną przyjemnością odkrywam nowe smaki i dzielę się nimi z domownikami i przyjaciółmi, a teraz również z Wami.
W Sezonowym Garnku znajdziecie przepisy zarówno najprostsze – jak i te bardzo pracochłonne. Bawcie się ze mną gotowaniem i pokochajcie swoją kuchnię na nowo. Czekam na Wasze opinie , przepisy i porady :)
„Przyjemność brzucha jest podstawą i korzeniem wszelkiego dobra.”
Epikur
Magdalena Nowicka