Smażyć na oleju, na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem wyciągnąć patyczek i przekroić kotlety wzdłuż dla lepszego efektu. Źródło: gotowanieipieczenieiloveit linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchnidokładnie Całość gotowałam około 3 min. Nakładałam gorącą konfiturę do czystych słoiczków. Zawartości po nałożeniu do słoiczków nie gotowałam. Te kilka małych słoiczków nie zdąży się zepsuć... Postąpiłam według przepisu na opakowaniu konfitur
Proste PotrawyChłodniki bardzo mi posmakowały a to przepis na jeden z moich ulubionych. Uwielbiam szpinak i staram się jeść go w urozmaiconych wersjach. :-) Ten chłodnik zjadłam oczami zaraz po nalaniu go do miseczki a i w smaku okazał się ciekawy i delikatny. Świetny nie tylko jako samodzielne danie, ale też jako dodatek do obiadu, zamiast mizerii, bo smak jest bardzo podobny
Szefowa kuchniMama zawsze robi je z farszem z mielonego mięsa i ryżu. Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego Składniki: 1 kapusta włoska 450g mięsa mielonego z kurczaka 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 cebula, posiekana i podduszona na oliwie 150g ziarna czerwonej soczewicy 1 kostka rosołowa przyprawy: sól, pieprz czarny, jarzynka
Anioły w kuchniBlueberry Corner by "jagodzianka" Przepis na lazanię dostałam od kolegi męża, który od 25 lat mieszka w Rzymie. I to właśnie u niego, w … Przeczytaj cały artykuł Post Lazania po bolońsku (lasagne bolognese) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerłóżka i doczłapania się na te kilka godzin w szkole motywuje mnie jedynie kubek kawy i pyszne śniadanie w lodówce, dobrze, że już prawie koniec ;) Ask Facebook Przepis: 150-180g fasoli z puszki duży banan ok.40g masła orzechowego cynamon szczypta soli Wszystkie składniki ze sobą zmiksować i schłodzić w lodówce
More food, love and dreamsprzyrządzenia bobu jest bardzo dużo. Maugo jest fanką bobu właśnie w tej najprostszej postaci, ale w tym sezonie razem z Paszko postanowiliśmy troszkę pokombinować i przetestować inne opcje "bobowe". Przepisy pojawią się niebawem na naszym blogu. A tymczasem idę pałaszować pierwszą (i z pewnością nie ostatnią) porcję bobu w tym roku! :) Maugo
Bananowe Polewtorkowe popołudnie mam dla Was przepis na pyszne ciasteczka z truskawkami i rabarbarem. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kwadrans. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 15 sztuk truskawek, 15 dag rabarbaru, 2 łyżki cukru. PRZYGOTOWANIE: 1. Truskawki oraz rabarbar obieram i kroję na mniejsze kawałki. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na kwadraty o boku 4 cm. Kwadraty dzielę na dwie równe
Tradycyjna kuchnia KasiSezon na truskawki jest taki krótki. Z tym zastosowaniem truskawek zetknęłam się po raz pierwszy oglądając film "Pretty woman" Przepis na w iosenny lub letni wieczór o zapachu truskawek. Składniki: ukochana osoba szampan truskawki 2 kieliszki Wykonanie: Rezerwujemy wolny wieczór. Schładzamy szampana. Dalszy scenariusz według uznania
Smak mojego domublaszki -po upieczeniu są naprawdę bardzo delikatne i mięciutkie, prawdopodobnie rozpadną się przy pierwszej próbie przeniesienia ich na kratkę. Jak już wspomniałam – ciastka studzimy na kratce :) Z tego przepisu wyszło mi około 24 ciastek, tak pi razy drzwi
wcinaj tokiedy byłam mała, ciocia Ela dodawała do murzynka posiekane orzechy. Zawsze prosiłam mamę, żeby zaczęła robić to samo. Oczywiście zapominała. Więc urosłam i upiekłam sobie sama. Z orzechami. Przepis pochodzi z jakiejś starej książki, niestety mam już tylko pojedyncze kartki, nie znam ani tytułu, ani autora. Do rondla wkładamy margarynę, wsypujemy cukier i kakao oraz wlewamy wodę. Masę podgrzewamy
wcinaj tobyć coś lepszego niż połączenie truskawek, bitej smietany i białej czekolady? Może! Wystarczy, że dodamy syrop z czarnego bzu, miętę i...kaszę mannę i mamy wspaniały, bardzo wakacyjny deser :) Przepis poznałam na warsztatach "Lubię Kaszę" z Andrzejem Polanem i od razu się zakochałam. Krem z kaszy manny wbrew pozorom jest niezwykle lekki i puszysty niczym chmurka. Dobrze schłodzony smakuje
Zawsze głodna!było wyrzucić. W efekcie wyszła smaczna sałatka, w sam raz na zapchanie żołądka gdy zgłodniejemy a nie chcemy się objadać. Sałatka podana w misce Agawa Platin Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniHolandii truskawki nie nadawały się do niczego :( Jednak będąc już w kraju i mając do dyspozycji takie ilości truskawek (mieszkam zaraz przy bazarze) nie mogłam przejść obojętnie obok tego przepisu. Zmiksowane i lekko doprawione truskawki w połączeniu z kremowym serkiem i płatkami czekolady to prawdziwa eksplozja smaku, wręcz idealna na letni deser. Potrzebne nam: - około 60 dag truskawek - 3 łyżeczki
W poszukiwaniu inspiracjiDostałam przepis od koleżanki na ciasto pieczone z ugotowanym już budyniem. Nigdy takiego ciasta nie robiłam dlatego też postanowiłam je wypróbować. Do ciasta można dodać dowolne owoce miękkie, ja dałam truskawki i trochę rabarbaru. składniki: ciasto 450 g mąki pszennej u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 250 g zimnego masła 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka
Monia miesza i gotuje