Najprostszy sposób na spożytkowanie cukinii - bardzo go lubię. Takie plasterki u mnie zniknęły w kilka chwil. Znów powrót do dawnych smaków. Normal 0 21 false false
Pasja SmakuW paczce od Winiary otrzymałam "Pomysł na... papirus" z ziołami prowansalskimi. Postanowiłam wykorzystać go jak najszybciej - hasła "smażenie bez tłuszczu", "soczysta pierś kurczaka" trafiają do mnie
Pasja SmakuKolejny sposób na wykorzystanie "Pomysłu na... papirus" - szybka i dobra przekąska. Zdaniem mojej siostry lepsza od tych, które jada w Macach. Ja także wolę przygotować takie
Pasja SmakuZ kącika domowego cukiernika: Tak, moja siostra znów się wzięła za pieczenie. Oto efekty. Ciastka kruche, dobre, to że robiła je już dwa razy w ciągu
Pasja SmakuHmm, może to dziwne, ale pierwszy raz jadłam kurki w śmietanie. W ramach projektu znów wracam do dawnych smaków, więc oto kolejny z nich. Są przepyszne
Pasja SmakuNigdy ich wcześniej nie robiłam. W ogóle zauważyłam, że odkąd prowadzę bloga, gotuję więcej, coraz to inne potrawy, poznaję nowe smaki i dania... Cieszy mnie to
Pasja SmakuPo rozsmakowaniu się w kurkach: risotto i kurkach w śmietanie, przyszedł czas na jajecznicę. Przyznaję się bez bicia, nie lubię jajecznicy, w ogóle nie przepadam za
Pasja SmakuKolejne testowanie produktu Winiary - wybrałam karmelowy deser. Osobiście nie przepadam za takim smakiem, ale wiem, że moi domownicy już tak. Z nadzieją na wielki sukces poświęciłam
Pasja SmakuZ racji braku deszczu i suchej pogody długo czekaliśmy na pojawienie się grzybów w naszych okolicach. Na szczęście w tym tygodniu spadł deszcz, było też trochę
Pasja SmakuIdą chłody - mam coraz większą ochotę na zupy, kremy, ciepłe gulasze i różne potrawki. Chce wykorzystywać jesienne owoce i warzywa. Gotować coś, co będzie miało kolory
Pasja SmakuJak wspominałam w przedostatnim poście, podczas grzybobrania nazbierałam także trochę jagód. Nie było ich wystarczająco dużo na jakieś większe ciastko czy tartę, ale na muffinki w
Pasja SmakuTo danie pojawiło się na naszym stole w niedziele. Zdjęcie kiepskie bo robione na szybko - goście byli, ja uwijałam się w kuchni i w międzyczasie wyrwałam
Pasja SmakuZachwycona, a przynajmniej zadowolona z Chłopskiego garnka, sięgnęłam po jego brata bliźniaka rodem z Włoch - Boloński garnek. Teoretycznie składa się na niego wszystko, co w domu
Pasja SmakuFaszerowana papryka - z mięsem mielonym, ryżem i przyprawami. Klasycznie. Jesiennie. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 woreczki ugotowanego ryżu sól, pieprz, pieprz ziołowy, chili, zioła prowansalskie
Pasja SmakuJadłam ją chyba dopiero drugi raz w życiu, ale przygotowałam z okazji przyjazdu gości. Jest ciekawa i dobra. To doskonały sposób na inne wykorzystanie chińskiej zupki
Pasja Smaku