Od dawna miałam na nie ochotę. Nawet zakupiłam specjalne narzędzie do wydrążania jabłek. Klasyczne ciasto naleśnikowe i kwaskowate jabłka komponują się idealnie. To dobry pomysł na
Pasja SmakuKolejny pomysł na rybę. Tym razem w cieście naleśnikowym - szybkie i dobre połączenie. Oczywiście zamiast dorsza można wykorzystać filet innej ryby. Składniki: 3 filety dorsza pieprz
Pasja SmakuChyba każdy jadł w swoim życiu kopytka - domowe, swojskie danie. U mnie zawsze robiła je mama - tym razem zaryzykowałam sama. Podane z tłuszczem i białym serem
Pasja SmakuSmak dzieciństwa, moja prywatna klasyka i pierwsze miejsce w klasyfikacji pierogów. Dodatek suszonej mięty sprawia, że nie są zwyczajne. Gdy byłam jeszcze na studiach to połączenie
Pasja SmakuGdy mama zrobiła je pierwszy raz od razu zdobyły moje serce - a właściwie mój żołądek. Najbardziej smakują mi zaraz po upieczeniu polane keczupem. Ale z sosem
Pasja SmakuMiało być po meksykańsku, wyszło trochę inaczej. Ale jest na ostro i sycąco, więc spełnia podstawowe wymagania. Taki makaron na szybko, np. na kolację. Składniki: opakowanie
Pasja SmakuPierogi z kapustą i grzybami to kolejna propozycja pierogów. u mnie w domu przygotowane są głównie w post oraz w okresie świątecznym, np. na Wigilię. Zazwyczaj
Pasja SmakuPierwszy raz byłam na Food Blogger Fest , w maju o konferencji dowiedziałam się, w tym samym dniu, w którym miała się odbyć. I chociaż byłam wtedy
Pasja SmakuBardzo lubię różnego rodzaju dipy. Te akurat zostały zrobione do szaszłyków, ale z powodzeniem można wykorzystać je do wielu różnych dań. Wykonanie jest mało czasochłonne i
Pasja SmakuAutorem tej jajecznicy jest mój narzeczony :) w kwestii tego dania jest on - jak widać - niezwykle kreatywny. Zdjęcia jeszcze z jesieni (informuje w razie pytań skąd wziął
Pasja SmakuŁosoś pieczony to prostota sam w sobie. I to jest w nim najlepsze. Danie podałam z kaszą kuskus - trochę słońca w mocno zimowy dzień. Składniki: 4
Pasja SmakuNiedawno od portalu Uroda i Zdrowie otrzymałam produkty firmy Podravka do testów. Odkąd pamiętam Vegeta była w naszym domu. Używaliśmy jej, ale z głową, nie sypaliśmy
Pasja SmakuBardzo lubię chińską kuchnie. Takie chińskie pierożki można zamówić w wielu restauracjach z kuchnią azjatycką. Zapewniam, że chociaż trzeba się trochę przy nich napracować to są
Pasja SmakuUwielbiam risotto, robiłam je już bardzo wiele razy, dodają różne dodatki. Przyznaję, że najbardziej lubię te z grzybami: kurkami, pieczarkami... Mam też wielką ochotę na takie
Pasja Smaku