Chyba ulubiona sałatka mojego taty. Prosta w wykonaniu, ale bardzo smaczna. Nie sposób nie zapamiętać tak krótkiej ilości składników. Składniki: 3 dużych ugotowanych ziemniaków 6 filetów
Pasja SmakuTydzień temu byłam na Jarmarku Regionalnym i Festiwalu Kultury Ukraińskiej. Oba wydarzenia odbywały się jednocześnie w zamojskiej Galerii Twierdza. Jarmark trwał 3 dni (od 8-10
Pasja SmakuGdy jeszcze jadłam banany to robiłam często takie placuszki. Bardzo fajne, leciutkie i znakomite na śniadanie. Czasem warto postawić na coś słodszego. Składniki: Normal 0 21
Pasja SmakuChata Rybaka Bondyrz 9a gm. Adamów pow. zamojski Pełna galeria z wizyty w Chacie Rybaka Mieszkam na Roztoczu, kawałek od Bondyrza, ale jeżdżąc np. nad zalew
Pasja SmakuW okresie wakacyjnym jem bardzo dużo warzyw. Kalafior z bułką tartą to często sposób na moją szybką kolację. Pyszne i proste. Normal 0 21 false false
Pasja SmakuOd czasu do czasu robię sobie do pracy takie "pudełeczka". Najczęściej są to sałatki i jakieś dodatki. Sałatka ziemniaczana jest sycąca i bardzo ciekawa w smaku
Pasja SmakuNa Andrzejki, które w tym roku spędzałam w domu postanowiłam przygotować ciasteczka z wróżbą. Małe, kruche ciasteczka, które zawierają w sobie niespodziankę. To bardzo ciekawa propozycja
Pasja SmakuKolejna propozycja śniadaniowa wg mojego Mistrza Jajecznicy <3 Tym razem bardziej ostra, trochę słonawa. Połączenie chorizo i oliwek wyszło super. Zawsze to jakaś odmiana :) Składniki
Pasja SmakuUwielbiam ryby - i nie ma już dla mnie znaczenia czy są świeże czy wędzone czy też marynowane. Uważam, jednak że jadam ich zbyt mało. Zwłaszcza w
Pasja SmakuKolejny raz popularna u mnie sałatka makaronowa z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami. Do tego koreczki z kotleta i ogórków konserwowych. Nim nie może się marnować. Sałatka
Pasja SmakuPrzez cały rok czekam na uszka i barszcz czerwony. W domu od zawsze robimy je własnoręcznie, nie wyobrażam sobie kupowania gotowych, bo uważam, że to nie
Pasja SmakuSłyszeliście o łupciach? Jeśli nie, to bardzo mocno zachęcam Was do wykonania i spróbowania tych gołąbków na Wigilię. Jest to potrawa regionalna, która powstała w podlubelskiej
Pasja SmakuJakiś czas temu dostałam od znajomych puszkę fasolki w sosie pomidorowym przywiezioną z Anglii. Uznałam, że świetnie nadaje się na obfite, weekendowe śniadanie. Starałam się mniej
Pasja SmakuWigilia bez śledzi? Nie wyobrażam sobie takiej. Muszą być ich co najmniej dwa rodzaje, albo nawet trzy. Niewielkie porcje, ale różnorodność smakowa powinna być zachowana. Dziś
Pasja SmakuOto moja druga śledziowa propozycja na Wigilię. Jednak polecam te śledzie również na różne imprezy, w tym na zbliżającego się wielkimi krokami Sylwestra. Składniki: 6 płatów
Pasja Smaku