Najprostsza - ugotowana. Z masłem. Słodka i miękka. Sezonowa. Składniki: 3 kolby kukurydzy łyżka masła pół łyżki cukru wykałaczki Wykonanie: 1. Kukurydzę oczyszczamy, myjemy
Pasja SmakuCo jakiś czas mam chęć powalczyć z wagą i ciężkimi domowymi obiadami - dlatego zamiast kotletów z piersi kurczaka, ziemniaków i mizerii postanowiłam przygotować sobie wersję light
Pasja SmakuNigdy wcześniej nie jadłam kuskusu. Podchodziłam do niego jak przysłowiowy pies do jeża. Na szczęście w końcu przekonałam się i ... jest super! Kolejne opakowanie już zakupione
Pasja SmakuInspiracja: któryś program kulinarny - salsa była trochę inna, ryba inna, a do tego gotowana. Ja, żeby uszczęśliwić wszystkich rybkę podsmażyłam na patelni, a z braku czerwonej
Pasja SmakuFestiwal kaszy "Gryczaki 2012" odbył się w dniach 11-12 sierpnia w Janowie Lubelskim. Była to kolejna okazja do spróbowania produktów regionalnych i podejrzenia organizacji
Pasja SmakuSmak dzieciństwa. Ulubione i łatwe do przygotowania. W ostatnim czasie robiłam je już naprawdę wiele razy. Polecam :) Składniki: duży kefir szklanka mąki 2 jajka 4 papierówki
Pasja SmakuW ramach swojej pierwszej współpracy na tym blogu, chciałabym dzisiaj zaprezentować produkty firm Brześć i Mispol. Naprawdę duża paczka trochę mnie zaskoczyła, a jednocześnie ucieszyła. Spodziewałam
Pasja SmakuCiasto urodzinowe mojej mamy, bo śliwek mamy bardzo dużo, a ciasto ze śliwkami wszyscy zawsze lubią. No i kruszonka. Zawsze wolałam takie ciastka na urodziny niż
Pasja SmakuZakochałam się w prostokątnych tartach. Znów z dodatkami z lodówki: moje własne pomidorki koktajlowe z przydomowej grządki, wędzony boczek i natka pietruszki - także z ogródka. Pełnia
Pasja SmakuJedne z moich ulubionych - chociaż ja w ogóle bardzo lubię pierogi, w każdym wydaniu. Domowe, z masłem. Składniki: Normal 0 21 false false false
Pasja SmakuJeden z ukochanych smaków wakacji - na te żółciutkie strączki oczekuję co roku. Najprostsze - z bułką tartą i masłem. Składniki: fasolka szparagowa masło bułka tarta Wykonanie: 1
Pasja SmakuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Pasja SmakuKolejny szybki makaron - w takim kształcie jeszcze go nie jadłam, więc postanowiłam wypróbować. Do tego sos pomidorowo-paprykowy z bazylią. Polecam. Normal 0 21 false false
Pasja SmakuZazwyczaj jadłam paprykę faszerowaną mięsem mielonym. Tym razem jednak zdecydowałam się na ukochany przeze mnie ostatnio kuskus. Połączenie jest lekkie i smaczne. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso
Pasja SmakuPyzy z mięsem to jedno z dan, które pamiętam z dzieciństwa. Tradycyjne danie, które pojawia się od wielu lat na polskich stołach. Niewiele jest pewnie osób
Pasja Smaku