Po spotkaniu z wcześniejszym deserem na szybko marki Winiary, miałam pewne obawy w testowaniu tego produktu. Jednak skoro zdecydowałam się na prezentację i przetestowanie, to wypadałoby
Pasja SmakuTeraz po kolorowych, pięknych grządkach za domem pozostały już tylko wspomnienia, zdjęcia i... przetwory. Mgła za oknem, a ja ożywię blog kolorową notką ze zdjęciami.
Pasja SmakuKolejne danie z obiadu rocznicowego rodziców. Muszle dość długo czekały na swoją chwilę, ale na szczęście doczekały się i jestem nimi zachwycona. Jeszcze nie raz je
Pasja SmakuJuż nie raz wspominałam, że nudzą mnie zwykłe mielone. Zawsze (o ile sama je robię) staram się je urozmaicać i podawać jako coś nowego i ciekawego
Pasja SmakuOd kilku osób czytałam, że spośród torebkowych deserów Winiary najlepsze jest Tiramisu. Przyznam, że nie chciało mi się wierzyć, że tak może być. Ale skoro się
Pasja SmakuTa sałatka zawsze pojawia się na naszym stole przy okazji świąt i różnych uroczystości. Może dlatego, że ładnie prezentuje się w szklanej salaterce? Dobre połączenie smaków
Pasja SmakuOto pomysł na trochę ciekawsze śniadanie. Większość składników każdy pewnie ma w domu. Składniki: dwie bułki 4 plasterki szynki szczypiorek mozzarella sos włoski (Winiary) masło Wykonanie
Pasja SmakuNajprostsza tarta: z gotowego ciasta francuskiego z ulubionymi dodatkami lub takimi, które akurat mamy w lodówce. W moim przypadku zawieruszył się bakłażan, którego połączyłam z szynką
Pasja SmakuNiebo w gębie to inaczej tort orzechowo-jabłkowy czyli ciastko, którego już jakiś czas u mnie się nie robiło. Po przewertowaniu maminego zeszytu wybór padł jednak
Pasja SmakuPieczenie schabu na święta to już tradycja. Zazwyczaj robię faszerowanego śliwkami lub "czystego". Tym razem dodałam jeszcze moreli. Owoce ładnie się komponują i mają ciekawe, trochę
Pasja SmakuMam słabość do wina w połączeniu z warzywami i rybą. Próbowałam już kilkakrotnie i jestem zachwycona. Dziś propozycja podania łososia właśnie z dodatkiem wina. Lekki, przyjemny
Pasja SmakuDługo nie mieliśmy w domu blendera, aż do tej Gwiazdki. Teraz w domu jest, więc postanowiłam wykorzystać: owocowy koktajl w środku zimy. Mniam mniam. Składniki: kefir
Pasja SmakuCzęsto do pieczenia karkówki używam musztardy. Miód dodałam po zainspirowaniu się jedną z potraw pokazowych z "Kuchennych Rewolucji", po obejrzeniu jednej z powtórek. Efekt? Ciekawy, lekko
Pasja SmakuKilka dni temu otrzymałam od firmy Zielony Nurt propozycję współpracy, a dwa dni temu paczkę, w której znalazłam dwa oleje: lniany i słonecznikowy. Z pewnością nie
Pasja SmakuRaz na jakiś czas robię sobie taką sałatkę na śniadanie lub kolację. Najczęściej dodawałam do niej sosy sałatkowe Winiary, ale tym razem postanowiłam wykorzystać olej słonecznikowy
Pasja Smaku