Bardzo. Mmm... Poza tym rozmawiałam z wyjątkowo ciekawymi ludźmi, i ogromnie mi się podobało. C. też się cieszył, że go wyciągnęłam, a szczególną radość sprawił mu fakt, że góra naleśników, którą smażył od samego rana, zniknęła błyskawicznie. Ja przygotowałam finansjerki, w których zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Zobaczyłam je u Zuzi, i nie mogłam się powstrzymać, żeby
Pożeraczka, czyli raz adobrzerazem pokombinuję z innymi przyprawami i dodatkiem soku z cytryny, żeby był nieco bardziej wyrazisty w smaku. Konsystencja typowa dla curdu, a więc budyniowo-kremowa. Idealnie nadaje się do naleśników albo na przykład jako nadzienie do muffinek. Tak właśnie ja go wykorzystałam, ale o tym innym razem.Curd pomarańczowo-dyniowySkładniki:(na 250 g curdu)180 g musu z dyniskórka otarta
Pożeraczka, czyli raz adobrzecurdami przepadam. Nie będę po raz kolejny pisać o ich cudownie aksamitnej, budyniowej konsystencji, intensywnie owocowym smaku i pięknych barwach. Dobrze wiecie, że nadają się do wielu rzeczy - do naleśników, ciast i ciasteczek, bo można nimi przekładać blaty ciast, ale też zapiekać je na przykład na kruchych spodach.Tym razem rozszalałam się na całego, bo przygotowałam curd zupełnie wyjątkowy
Pożeraczka, czyli raz adobrzezależy od nas ile płatków na daną partię sobie wrzucimy- tak utarty cukier rozsypujemy do wyschnięcia na pergaminie, gdy będzie suchy wsypujemy go do słoikaWykorzystujemy go do posypania ciasteczek, naleśników do tego co nam wyobraźnia podsunie.Polecam bo naprawdę warto
Basia w kuchniznikają) lub owocem np. bananem, kiwi. Możliwości wszelakie. Znikają bardzo szybko. Moja mała uwielbia je zabierać na śniadanie do szkoły są na dwa kęsy. Zależało mi na zrobieniu mini naleśnika takiego aby był puszysty, lekki, nie był utopiony w tłuszczu, aby można było go paluszkami bez problemu zajadać. Ile różnych wersji ciasta zrobiłam, aby uzyskać swój cel ....nie pytajcie :)) SKŁADNIKI
Basia w kuchnimiksujemy na gładki mus. Po wszystkim krem czekoladowy przekładamy do pucharków i podajemy z owocami, orzechami, z czym lubimy... :)Taki krem czekoladowy świetnie się sprawdzi również jako nadzienie do naleśników lub tarty
Mango PapajaCukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, którego brak w lodówce jest bardzo zauważalny. Używam jej do placków, naleśników, makaronów, ale nigdy nie zrobiłam zupy. Do dzisiaj ;)Składniki:1 duża cukinia1 ząbek czosnku1/2 średniego pora250ml bulionu1 mała marchewka1 łyżka masła sól, pieprz, koperek, papryka ostra, oreganoPrzygotowanie:Przygotowujemy bulion, wkrajamy marchewkę oraz pokrojony w plastry por.W garnku na maśle podsmażamy
Kitchens Alphabetinnej opcji.Idę odkopać walizkę.Jeszcze tylko 4dni. To już? Wczoraj udało mi się uwiecznić (prawie) wszystko co zjadłam, a więc pokazuje wam jeszcze mój wczorajszy jadłospis. I. Naleśniki z kokosowym twarożkiem, sosem jagodowym* i borówkamiII. czosnkowy wrap* z jajecznicą, szynką, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem*z domowej oriszowo-pszennej tortilliIII. Ziemniaczano-serowe knedle ze śliwkami i cynamonem podane
More food, love and dreamszrolowane tosty francuskie nadziane czekoladą podane z borówkami, malinami i startą czekoladąinspiracjaŚniadanie serwowane razy dwa. Dla mnie i mamy <3 ( "to jakieś naleśniki? :) To jedno z najlepszych śniadań ever. Roztapiająca się czekolada i sezonowe owoce. *.*Aaa, to już jutro?!A dzisiaj Warszawa, ostatnie pakowanie i pieczenie jagodzianek
More food, love and dreamsBudyniowa kasza jaglana z bananem i migdałamiBo była już owsianka budyniowa, i manna, serniczek i nawet naleśniki budyniowe, a o jaglance jakoś tak zapomniałam :P Spać
More food, love and dreamsPrzepisy są napisane w zwięzły i zrozumiały sposób. Ogromną ich zaletą są zdjęcia z przygotowań. Ja na początek skusiłam się na owsiankę z karmelizowanymi bananami oraz na naleśniki z salami i rukolą chociaż tą ostatnią zamieniłam na bazylię.Wszystko wyszło pyszne i nie mam się do czego przyczepić dlatego chętnie będę testować kolejne przepisy.Jedynym minusem książki jest dla mnie
Mienta blogbekon, ...Wykonanie:Wszystkie składniki na pancaki łączymy razem, polecam użycie miksera, dzięki temu dodatkowo spulchnimy ciasto "wbijając" w nie powietrze podczas ucierania. Masa powinna być gęstsza niż ciasto na naleśniki, ale nadal pozostawać lejąca, konsystencja podobna do tej jaką ma gęsta śmietana. Ciasto dobrze jest odstawić na ok godzinę, by odpoczęło. Jeśli po tym czasie zgęstnieje, rozcieńczcie
Taste Of My Dayminuty na stopniu niższym - należy jednak robić to "na oko" - doglądając pieczenie. Gofry serwujemy jeszcze ciepłe tuż po upieczeniu (gdy ostygną zrobią się miękkie i będą przypominać raczej naleśniki(:). Obsypujemy cukrem pudrem, serwujemy z ulubioną konfiturą i dodatkami.. Ekspresowo prawda? Smacznego
Symfonia SmakówNajlepsze jabłka do naleśników, ciast, przekąsek. Przepis bardzo szybki.Składniki:tylko jabłka i cukierprzejdź do przepisu
w kuchni i w ogrodzieWłączamy parowar na 25 minut. Po parowaniu, wyjąłem lasagne, chwytając za folię aluminiową i przekładając na talerz z razem z folią, później pod wadziłem łopatką do naleśników i przełożyłem już na właściwy talerz samo danie. Jak zawsze czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam
Parowar Faceta