Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, którego brak w lodówce jest bardzo zauważalny. Używam jej do placków, naleśników, makaronów, ale nigdy nie zrobiłam zupy. Do dzisiaj ;)Składniki:1 duża cukinia1 ząbek czosnku1/2 średniego pora250ml bulionu1 mała marchewka1 łyżka masła sól, pieprz, koperek, papryka ostra, oreganoPrzygotowanie:Przygotowujemy bulion, wkrajamy marchewkę oraz pokrojony w plastry por.W garnku na maśle podsmażamy
Kitchens Alphabetinnej opcji.Idę odkopać walizkę.Jeszcze tylko 4dni. To już? Wczoraj udało mi się uwiecznić (prawie) wszystko co zjadłam, a więc pokazuje wam jeszcze mój wczorajszy jadłospis. I. Naleśniki z kokosowym twarożkiem, sosem jagodowym* i borówkamiII. czosnkowy wrap* z jajecznicą, szynką, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem*z domowej oriszowo-pszennej tortilliIII. Ziemniaczano-serowe knedle ze śliwkami i cynamonem podane
More food, love and dreamszrolowane tosty francuskie nadziane czekoladą podane z borówkami, malinami i startą czekoladąinspiracjaŚniadanie serwowane razy dwa. Dla mnie i mamy <3 ( "to jakieś naleśniki? :) To jedno z najlepszych śniadań ever. Roztapiająca się czekolada i sezonowe owoce. *.*Aaa, to już jutro?!A dzisiaj Warszawa, ostatnie pakowanie i pieczenie jagodzianek
More food, love and dreamsBudyniowa kasza jaglana z bananem i migdałamiBo była już owsianka budyniowa, i manna, serniczek i nawet naleśniki budyniowe, a o jaglance jakoś tak zapomniałam :P Spać
More food, love and dreamsPrzepisy są napisane w zwięzły i zrozumiały sposób. Ogromną ich zaletą są zdjęcia z przygotowań. Ja na początek skusiłam się na owsiankę z karmelizowanymi bananami oraz na naleśniki z salami i rukolą chociaż tą ostatnią zamieniłam na bazylię.Wszystko wyszło pyszne i nie mam się do czego przyczepić dlatego chętnie będę testować kolejne przepisy.Jedynym minusem książki jest dla mnie
Mienta blogbekon, ...Wykonanie:Wszystkie składniki na pancaki łączymy razem, polecam użycie miksera, dzięki temu dodatkowo spulchnimy ciasto "wbijając" w nie powietrze podczas ucierania. Masa powinna być gęstsza niż ciasto na naleśniki, ale nadal pozostawać lejąca, konsystencja podobna do tej jaką ma gęsta śmietana. Ciasto dobrze jest odstawić na ok godzinę, by odpoczęło. Jeśli po tym czasie zgęstnieje, rozcieńczcie
Taste Of My Dayminuty na stopniu niższym - należy jednak robić to "na oko" - doglądając pieczenie. Gofry serwujemy jeszcze ciepłe tuż po upieczeniu (gdy ostygną zrobią się miękkie i będą przypominać raczej naleśniki(:). Obsypujemy cukrem pudrem, serwujemy z ulubioną konfiturą i dodatkami.. Ekspresowo prawda? Smacznego
Symfonia SmakówNajlepsze jabłka do naleśników, ciast, przekąsek. Przepis bardzo szybki.Składniki:tylko jabłka i cukierprzejdź do przepisu
w kuchni i w ogrodzieWłączamy parowar na 25 minut. Po parowaniu, wyjąłem lasagne, chwytając za folię aluminiową i przekładając na talerz z razem z folią, później pod wadziłem łopatką do naleśników i przełożyłem już na właściwy talerz samo danie. Jak zawsze czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam
Parowar Facetamnie te jabłka są słodkie nawet bez niego, a więc po co go używać jak nie potrzeba? Zobaczymy czy będą mi smakowały w mroźny dzień :) Ale według mnie do naleśników, ciepłej bułeczki czy gofrów będą idealne ! Oczywiście jak ktoś chce może go sobie dosłodzić :) Składniki:jabłka (u mnie wyszedł cały większy garnek już pokrojonych jabłek, nie wiem
charlotte gotujenaleśnikowym, zawsze jakaś odmiana :) Idealnie nadają się też jako przekąska czy deser. Nie podaję dokładnych składników, ponieważ robiłam je na oko, ale ciasto ma być troszeczkę gęstsze niż na naleśniki :)Składniki:mąkamleko1 jajkomała, płaska łyżeczka proszku do pieczeniacynamon cała torebka cukru waniliowegojabłkaDodatkowo:cukier puder do obtoczeniaPrzygotowanie :Jabłka obieramy, wycinamy środek, czyli "ogryzek"(zrobiłam to obieraczką do ziemniaków
charlotte gotujesklepie:"Ekologiczna mąka kokosowa BIO to bezglutenowa, całkowicie naturalna mąka kokosowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego.Skład: mąka kokosowa* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).Zastosowanie: do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania napoju.Wartość odżywcza
Wypisz WymalujTrzcinowy Złocisty 200g to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak
Z Kuchni Do KuchniSmaczny pomysł na wykorzystanie dyni. W mojej kuchni służy głównie jako dodatek do naleśników, ale myślę, że pasuje do wielu innych deserów.Składniki:200 g puree z dyni2 jabłka2 łyżki cukru brązowego1/2 łyżeczki przyprawy "Pumpkin Pie Spice" np. z TEGO przepisu (lub 1/2 łyżeczki cynamonu)Obrane jabłka pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do rondelka, dodać cukier i przyprawę.Prażyć
wyzwania kuchenneŚledzie w śmietanie ... obok jajek sadzonych, naleśników i pyrów w mundurkach z gzikiem (babcia. która rządziła w kuchni pochodziła z wielkopolski) były typowym "piątkowym" obiadem w moim rodzinnym domu. Do dziś śledziki (i wiele innych rzeczy) robię wg jej przepisu.Bo chociaż wtedy, nie wszystko smakowało i człowiek nie raz krzywił się na podany pod nos obiad
Walijskie Pichcenie