smaku Opcjonalnie: 1 łyżka pestek słonecznika lub dyni Do rukoli dodajemy przekrojone na pół truskawki, ser pokrojony w kostkę oraz szynkę pokrojoną w paseczki. Solimy i pieprzymy. Całość polewamy octem balsamicznym i olejem lnianym. Mieszamy i od razu podajemy. Całość jeszcze można posypać uprażonymi pestkami słonecznika lub dyni. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/obrania pomidorów. Pomidory kroimy na plasterki. Mozarellę kroimy na plasterki. Układamy na talerzu naprzemiennie pomidory i mozarellę. Całość solimy, posypujemy posiekaną lub porwaną w palcach bazylią i polewamy obficie oliwą. Sałatka taka świetnie smakuje z bagietką, którą maczamy w oliwie. Smacznego
Smak mojego domusosie, dodajemy jeszcze posiekany koperek. Moczymy w mieszance łyżeczkę, opcjonalnie palec, i próbujemy. Jeśli jest smacznie – zostawiamy tak jak jest. Jeśli czegoś brakuje – doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy babkę jajka
wcinaj tominut. Marchewkę obieramy, kroimy w paseczki tak jak i paprykę. Dorzucamy do kurczaka. Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3-4 minuty. Następnie wrzucamy go na patelnię i polewamy sosem sojowym. Chwile smażymy. Podajemy z olejem ryżowym lub sezamowym. Zdjęcia: Wszystkie mojego są autorstwa, nie wyrażam zgody na korzystanie z nich Źródła z których korzystałam: "Przyprawy z całego świata
Czarnawisienkaposiekana bazylię. Na zieleninę wykładamy wcześniej przygotowany ser oraz arbuz. Posypujemy cebulą i przekrojonymi na pół czarnymi oliwkami. W kubeczku mieszamy ze sobą sok z cytryny oraz miód i polewamy nim całość sałatki. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz ziarnami słonecznika. Pycha
ChilliJemystopniach. Ze szklanki cukru pudru i 1 łyżki kwaśnej śmietany ucieramy lukier i gorące ciasto polewamy lukrem
Passion of Cookingtopiony kroimy w kostkę. Dodajemy do niego wodę i śmietanę. Podgrzewamy na małym ogniu, do momentu aż serek się roztopi. Przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron, kurczaka i brokuł dokładnie polewamy sosem. Na to sypiemy startym serem. Pieczemy 20 min w 180 stopniach
Passion of Cookingminut aż sos nam zgęstnieje. Jak ktoś nie lubi mocno pieprzowego smaku to może użyć go troszkę mniej. Jak mamy wszystko gotowe to nakładamy na talerz ziemniaczki, łososia polewamy sosem pieprzowym. Jeżeli chciałby ktoś bogatszą wersję tego dania to polecam dodanie pieczonych warzyw. Smacznego
Kuchenne Wariacjetego serek mascarpone i mieszamy. Pianę z białek wyjmujemy z lodówki i dodajemy stopniowo do masy cały czas mieszając do uzyskania jednolitej, pulchnej masy. Foremkę wykładamy biszkoptami i delikatnie polewamy je kawą tak żeby się wchłonęła i nie za bardzo namoczyła biszkopty. Następnie na biszkopty wykładamy większość masy i kolejną warstwę nasączonych biszkoptów i na nie resztę masy i posypujemy
Kuchenne Wariacjeindyka pokrojonego na mniejsze kawałki i pomidorki pokrojone na pół. Ja pomidorki zawsze obieram ze skórki. Po wierzchu trochę posypuję pieprzem i robię drugą warstwę a na końcu lekko polewam oliwą z oliwek. Smacznego
Kuchenne Wariacjesłodkości malin więc warto cukier dodawać po trochę, żeby sos nie był za słodki. Podczas duszenia maliny można rozdrabniać łyżką. Gdy sernik mamy gotowy to każdy ukrojony kawałek polewamy sosem i dekorujemy całymi malinami. Smacznego
Kuchenne Wariacjetego serek mascarpone i mieszamy. Pianę z białek wyjmujemy z lodówki i dodajemy stopniowo do masy cały czas mieszając do uzyskania jednolitej, pulchnej masy. Pucharki wykładamy biszkoptami i delikatnie polewamy je kawą tak żeby się wchłonęła i nie za bardzo namoczyła biszkopty. Następnie na biszkopty wykładamy część masy, na nią warstwę malinek i znowu masę. Jeżeli mamy większe pucharki
Kuchenne Wariacjepieczarki zmiękną a sos zgęstnieje. Na końcu dodajemy łyżkę masła i 2 łyżki jogurtu i dokładnie mieszamy. Gdy już mamy wszystko gotowe nakładamy wszystko na talerz – nakładamy kurczaka i polewamy go sosem, wokół rozkładamy brokuły a obok pieczone ziemniaki. Smacznego
Kuchenne Wariacjecukinie z paprykami a następnie brokuły pokrojone w plasterki. Na koniec kolejna warstwa ziemniaków. Potem kroimy mozzarellę w plasterki a na to jeszcze kawałek startego żółtego sera. Całość zapiekanki polewamy śmietanką wymieszaną z sosem. Gotową zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i pieczemy ok. 30-40 min jak zapiekanka nam się zrumieni. Smacznego
Kuchenne Wariacjemasła a potem dorzucamy 2 płaskie łyżki bułki tartej i mieszamy do momentu kiedy bułka się zrumieni. Gotowe ziemniaki i szparagi odcedzamy i przekładamy na talerz, dodajemy kurczaka. Szparagi polewamy bułką tartą a jeżeli ktoś lubi można i ziemniaki. Dodatkowo ziemniaki posypujemy pociętym koperkiem jak ktoś lubi. Smacznego
Kuchenne Wariacje