Spód miejsce przy miejscu nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy. Na podpieczonym spodzie układamy kawałki rabarbaru. Polewamy sosem i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Po przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem. My jednak taką tartę jemy jeszcze lekko ciepłą, gdyż taka jest najsmaczniejsza :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać
Marder&Marder Manufacturekroimy w plastry. 2. Na patyki do szaszłyków nadziewamy polędwiczki, pieczarki, pomidorki i cebulę w dowolnej kolejności. 3. Całość posypujemy z każdej strony solą, pieprzem i papryką. 4. Szaszłyki polewamy 1/2 przygotowanego wina i grillujemy do zarumienienia, w trakcie podlewając je ponownie winem. Możemy również upiec je w piekarniku (w 180 stopniach, przez 40 minut
Szefowa kuchnirównież kroimy w cieniutkie plastry, szczypiorek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski z sałatą. W szklaneczce łączymy oliwę z oliwek z pieprzem cytrynowym i szczyptą soli. Tak przygotowanym dresingiem polewamy naszą sałatkę. Wszystko razem mieszamy, próbujemy. Sałatkę odkładamy na kilka minut (najlepiej do lodówki), aby smaki się przegryzły. Podajemy do obiadu. Smacznego
Słodkie okruszkiwody. Ugotowany makaron przekładamy na sitko , przepłukujemy zimną wodą i odstawiamy do osączenia. Szynkę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z makaronem. Całość wkładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Polewamy mlekiem wymieszanym z jajkami i przyprawami. Zapiekamy w dolnej części piekarnika w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Po 30 minutach pieczenia makaron posypujemy wiórkami maślanymi. Całość przykrywamy i pieczemy
Bazylia kontra Rozmarynwrzącej wody. Dokładnie mieszamy dotąd, kiedy powstanie zwarta masa. Następnie dodajemy mąkę, wodę, proszek do pieczenia i cukier trzcinowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy na beztłuszczowej patelni. Po usmażeniu pankejki polewamy syropem klonowym lub innej słodzidłem, a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
Truskawkowa Fiestamieszając i podgrzewając. Dodajemy następnie wędzoną paprykę, bazylię, paprykę ostrą, koncentrat i cytrynę i energicznie mieszamy. 2/ Ściągamy z palnika, doprawiamy solą i cukrem. Pozostawiamy chwilę do ostygnięcia i polewamy kurczaka. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaWafelki kroję w kosteczkę i przekładam na dno pucharków. Następnie nakładam naprzemiennie porcję kremu i gęstego musu jagodowego. Tak postępuję, aż do wyczerpania składników. 4. Wierzch deseru polewam pozostałym ajerkoniakiem i posypuję jagodami
Tradycyjna kuchnia Kasizbyt gęsty, bo np. dusiliśmy go na zbyt dużym ogniu - możemy do niego dodać niewielką ilość wody). Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wykładamy na talerze, polewamy przygotowanym sosem, a całość posypujemy parmezanem. Moje posty
Słodka Stronaciasta i połączyć. Masę przełożyć na skórkę pomarańczową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec 25-30 minut. Wystudzone ciasto pokroić na paski i oblać polewą czekoladową. Ciasto wygląda niepozornie, ale w smaku jest rewelacyjne :) Co powiecie na to ciasto z patelni
Codzienna kuchnia niecodziennaSpołem szczypta soli, pieprzu i ziół prowansalskich, bądź ziół przeznaczonych typowo do sałatek Krem balsamiczny, u mnie od Primo Gusto Jogurt naturalny mieszamy z majonezem i przyprawami. Polewamy nim sałatę i ogórka. Następnie posypujemy posiekanymi pistacjami. Kolejnym etapem jest nałożenie krewetek i polanie całości zygzakiem kremu balsamicznego. Skomentuj
MamaOskarkaChleb kroimy w kostkę, dodajemy 1 łyżkę oleju, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Podsmażamy na małym ogniu do momentu aż grzanki zrobią się chrupiące. 5. Na talerzach układamy sałatę. Polewamy ją obficie sosem, następnie układamy pomidory, ogórki, paprykę, filety, cebulę
Szefowa kuchniEkspresowe, kruche ciasteczka ! Można je wykonać również w wersji z polewą czekoladową. Składniki: 20 dag masła, 3 jajka, 20 dag cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka proszku do pieczenia, 40 dag mąki, skórka z cytryny lub sok z cytryny, aromat cytrynowy (kilka kropel), 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych, papier do pieczenia. Wykonanie: Masło utrzeć na krem
Tradycyjna KuchniaPrzygotowane pierogi wrzucam na gotującą się, osoloną wodę. Gotuję 5 minut. Pierogi odcedzam i wykładam na talerze. 4. Masło przekładam do rondelka i podrumieniam. Podrumienionym masełkiem polewam pierogi. Gotowe pierożki posypuję cukrem i podaję
Tradycyjna kuchnia Kasiodparowujemy połowę, po czym dodajemy śmietankę i gałązkę tymianku. Gotujemy jeszcze 3 minuty, aż sos odrobinę zgęstnieje. Wyławiamy gałązkę tymianku, doprawiamy solą i pieprzem. 5. Na talerze wykładamy roladki, polewamy je ciepłym sosem śmietanowym. Podajemy np. z puree ziemniaczanym i sałatą. Smacznego
My Culinary Artdobrze zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie przez kilka minut, licząc od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Wyciągamy za pomocą łyżki cedzakowej i przekładamy do miski. Masło topimy i polewamy nim ugotowane i odsączone z wody pierogi. Możemy podać również ze śmietaną. Smacznego
bistro mama