miksujemy z masłem (można użyć oleju, ale mi bardziej smakują z masłem) i jogurtem, dodajemy jajko, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, dokładnie mieszamy. Smażymy na złoty kolor. Ja polewam je konfiturą malinową mojej mamy i posypuję suszoną żurawiną, ale można je polać jogurtem naturalnym, też będzie pysznie. Ponieważ mam w zwyczaju ograniczać spożywany cukier, a dynia jest dość słodka
Cynamonowe szczęściemasa zgęstnieje. Wyłożyć ją na podpieczony spód czekoladowy, wyrównać, polać pozostałą częścią ciasta czekoladowego i piec jeszcze ok 30 minut w 180 st. C. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową, lub tak jak ja to zrobiłam oprószyć cukrem pudrem. Prawda, że proste? A jakie pyszne
Cynamonowe szczęściełączymy ostrożnie z serkami, a na koniec wlewamy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Ostudzone ciasto kroimy na pół. Na jeden placek wykładamy masę i przykrywamy drugim, który dodatkowo polewamy lukrem Lukier 1 białko cukier puder Białko ubijamy na sztywno i dodajemy cukier puder cały czas mieszając, aż do uzyskania dość gęstej białej masy. Smacznego
Cynamonowe szczęściecały czas ucierając dodajemy po łyżce śmietany. Ciasto piernikowe kroimy na pół, smarujemy dżemem, na dżem kładziemy warstwę jabłkową, na nią krem i drugi placek piernikowy. Całość proponuję polać polewą czekoladową. Smacznego
Cynamonowe szczęściebyć gorąca) i cały czas ucieram. Kiedy już uzyskam jednolitą masę, dodaję do niej po łyżce, tężejącą galaretkę (tą rozpuszczoną w szklance wody). Masę wykładam na ostudzone ciasto i polewam drugą galaretką
Cynamonowe szczęścieszklanki). Oddzielnie rozpuszczamy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mieszamy żelatynę z serkiem, dodajemy śmietanę i wykładamy na kukurydziany spód. Układamy owoce i polewamy tężejącą galaretką, odstawiam do stężenia galaretki i gotowe
Cynamonowe szczęściegalaretki pomarańczowe 2 łyżki masła 0,5 szklanki wody sok z cytryny 1 galaretkę rozpuszczamy zgonie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy do lekkiego stężenia. 4 banany kroimy, polewamy sokiem z cytryny i blendujemy na gładką masę (ja z powodu braku blendera rozgniotłam je tłuczkiem do ziemniaków). Wodę z masłem gotujemy, a następnie wsypujemy 2 galaretki mieszamy do rozpuszczenia, studzimy
Cynamonowe szczęściestarannie mieszamy. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170 st C na ok 60-70 minut. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem lub polewamy czekoladą
Cynamonowe szczęścienastępnie nie przerywając ucierania dodajemy do niego łyżka po łyżce ostudzony krem. Ważne, by masło i krem miały zbliżoną temperaturę. Ciasto makowe przekrawamy na pół, smarujemy kremem, składamy i polewamy czekoladą. Smacznego Wystudzić, przekroić wzdłuż dwa razy, do otrzymania 3 blatów
Cynamonowe szczęścieplacki. Jeden z nich smarujemy kremem, na wierzchu układamy zamoczone w kawie biszkopty, jeden obok drugiego. Biszkopty zalewamy mocno tężejącą galaretką i przykrywamy drugim plackiem. Wierzch ciasta można oblać polewą czekoladową
Cynamonowe szczęścierano nie czekać), dodajemy jajko, proszek do pieczenia dokładnie mieszamy i smażymy placuszki. Truskawki rozgniatamy widelcem, jeśli dla kogoś są za kwaśne to polecam dodać cukier i takim musem polewamy placuszki. Prawda, że proste, a do tego zdrowe i pyszne. Smacznego
Cynamonowe szczęścieCiasto wyłożyć do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem bądź polać polewą np. czekoladową
Qchnia po prostumąki podmieniam grahamką, a czasami dodaję zioła lub nasiona. Dzisiaj przygotowałam spód do tarty z nasionami sezamu. Tarta ze szparagami do wytrawna tarta na ciepło. W tego typu tarcie polewam nadzienie rozmąconymi w mleku jajkami. Tarta fajnie się zapieka, a po lekkim przestygnięciu łatwo ją się kroi. Tarta ze szparagami i kozim serem Składniki: Ciasto na tartę okrągła foremka
codojedzeniapiekarniku pod przykryciem około 50 minut. Sos: Słodką śmietankę podgrzewamy w rondelku z solą i białym pieprzem, dodajemy serek topiony i posiekany szczypiorek, mieszamy aż się rozpuści.Sosem polewamy pieczone kieszonki drobiowe przed podaniem. Smacznego
Wanilia i Kardamonposypujemy bobem i układamy przekrojone na połówki ugotowane jajka. Tahini, olej z orzechów włoskich, syrop klonowy dokładnie mieszamy do uzyskania emulsji, doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu. Przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę. Posypujemy szczypiorkiem. Gotowe
Mango Papaja