można grubsze - grubsze są bardziej miękkie po upieczeniu. Wykrawać pierniczki. Jeśli chcemy pierniczki z otworkiem by zawiesić na choince to otworek robimy przed pieczeniem (najlepiej wykałaczką). Lukrujemy lub polewamy czekoladą po upieczeniu, natomiast jeśli chcemy pierniczki udekorować bakaliami, perełkami cukrowymi to smarujemy przed pieczeniem powierzchnię pierniczka roztrzepanym jajkiem, naklejamy cukrowe perełki, orzechy itp. i wkładamy do piekarnika. Piec około
Mania Wypiekanialukru: Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta przygotowujemy lukier. Do cukru pudru dolewamy kawę i energicznie mieszamy. Jeśli lukier będzie wg nas zbyt gęsty można dodać jeszcze jedną łyżkę wody. Polewamy ciasto przygotowanym lukrem, a następnie posypujemy kakaem. Blacha : keksówka Przepis znalazłam na blogu: rasoberriescream.blogspot.com
Mania WypiekaniaDymkę siekamy, cukinię kroimy w półplasterki, pomidory i paprykę w kostkę. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa przekładamy do dużej salaterki. Składniki na sos mieszamy ze sobą. Sałatkę polewamy sosem na 15 min. przed podaniem. Świetnie komponuję się z mięsami z grilla
Miksturownikbananowego pola i również mieszamy. 5. W małym rondelku roztapiamy gorzką czekoladę przez kilka minut na średnim ogniu, aby jej za bardzo nie przypalić. 6. Całość wykładamy na talerz, polewamy gorącą czekoladą i jemy mocne i zdrowe śniadanko :) Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Polemikserem do uzyskania gęstego ciasta-jak na naleśniki. Kostki mintaja-mrożone zanurzamy w cieście. Następnie kładziemy na gorący olej i smażymy na wolnym ogniu na złocisto, w trakcie smażenia polewamy dodatkowo ciastem aby panierka była grubsza . Podajemy z młodymi ziemniakami i dowolną surówką. Zapraszam również do świata aromatycznych i tanich przypraw, warto tam zajrzeć ! Klik
Wanilia i Kardamonobieramy z pierwszych liści. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 25-30 minut. Masło roztapiamy w garnuszku i mieszamy z bułką tartą. Kapustę odcedzamy, kroimy w plastry i polewamy bułką tartą z masłem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjemieszamy i układamy w pucharkach. Dekorujemy świeżymi listkami. składniki na sos: 1 łyżeczka miodu płynnego 1 łyżka soku z cytryny wykonanie: Miód mieszamy z sokiem z cytryny. Gotowym sosem polewamy owoce. Podajemy od razu
Domowy Smak Jedzeniakurczaka sos Teriyaki maślanka jarzynka pierz cytrynowy bakłażan sól oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Filet z kurczaka dokładnie myjmy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy przyprawami; jarzynka, pieprz cytrynowy. Polewamy sosem Teriyaki, przekładamy do miseczki i zalewamy maślanką na całą dobę lub 2-3 godziny do lodówki. Bakłażana myjemy, osuszamy i kroimy w średniej grubości plastry. Posypujemy solą i odstawiamy
Truskawkowa Fiestapomidora oraz całe piersi kurczaka, posypuję mięso garam masalą, kolendrą, curry i kurkumą. Przykrywam garnek, zmniejszam ogień i duszę ok.15-20 minut przewracając od czasu do czasu. Następnie polewam mięso sosem sojowym, wrzucam podgotowane ziemniaki i marchewkę i ponownie duszę 10 minut. Na koniec dodaję drugiego pomidora i podduszone plastry cukinii, doprawiam do smaku solą, delikatnie mieszam i zagotowuję. Zdejmuję
Kuchnia Prezydentowejtego sosu soli, pieprzu lub wody! Cukinię i marchewkę dodaję do sałaty z cebulką, delikatnie mieszam, posypuję kolendrą i równomiernie polewam sosem, ale dopiero 15 minut przed podaniem, wkładam do lodówki, żeby wszystko się schłodziło i przegryzło
Kuchnia Prezydentowejprzestudzony sos!), jeżeli będzie za rzadki, trzeba przedłużyć gotowanie, pamiętając o wolnym ogniu i mieszaniu! Wyjmuję papryki, rozkładam na talerze, polewam sosem. Podaję do nich ćwikłę z chrzanem. Troszkę czasochłonne, ale efekt pyszny
Kuchnia Prezydentowejmniejsze, układam na dużym, płaskim półmisku, marchewkę małymi kupkami układam na sałacie, podobnie pomidory i paprykę. Posypuję posiekanym porem, ziołami i pieprzem. Ok. 10 minut przed podaniem równomiernie polewam sosem vinaigrette . Smacznego
Kuchnia Prezydentowejłyżki oliwy z oliwek Oliwki odsączamy kilka minut na papierowym ręczniku, przekładamy do płaskiej miseczki, najlepiej cazuelo. Szalotkę siekamy w kostkę, posypujemy równomiernie oliwki w miseczce, posypujemy oregano, polewamy oliwą, wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, a najlepiej na 2-3. Wyjmujemy bezpośrednio przed zjedzeniem. Aioli - bardzo czosnkowy majonez 1 duże żółtko 3 ząbki czosnku 2 łyżki soku cytryny
Kuchnia Prezydentowejwódki czystej duży pęczek posiekanego koperku biały pieprz 1 . Umytego i osuszonego łososia kładziemy na czystej desce skórą do dołu. 2 . Nacieramy solą, cukrem, chrzanem i skórką cytrynową, polewamy równomiernie wódką, posypujemy lekko białym pieprzem. Na wierzch kładziemy cały posiekany koperek, lekko dociskając. 3 . Deskę z łososiem owijamy kilkakrotnie folią, owijając tylko wszerz krótsze boki i szczelnie dociskając
Kuchnia Prezydentowej