polewa - 11092 przepisów (strona:413/740)

Naleśniki z kurczakiem i sosem pieczarkowym 195

dodajemy łyżkę maki do zagęszczenia oraz śmietanę, aby go zaprawić. Doprawiamy przyprawami. Dusimy ok 20 minut. Na ciepłe naleśniki wykładamy kurczaka, posypujemy go żółtym serem i składamy w trójkąt. Polewamy gorącym sosem. Smacznego

ChilliJemy
Naleśniki z cynamonowym serem polane musem truskawkowym 147

cukier i cukier waniliowy i blendujemy. Ser wykładamy do miseczki, dodajemy cukier i cynamon i dokładnie mieszamy, aby powstała jednolita masa. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, smarujemy serem i polewamy musem.  Pychota

ChilliJemy
Zielona sałatka z bobem i jajkiem 187

lekko solimy.Pomidory kroimy w ósemki, a paprykę w talarki. Rukolę wykładamy na talerz, na której znajda się warzywa i ugotowane na twardo jajka, które dzielimy na ćwiartki. Sałatkę polewamy sosem vinegret (przepis --->; TUTAJ ) Smacznego

ChilliJemy
Sałatka z winogronem, serem pleśniowym i sosem vinegret 207

wykładamy na talerz. Gruszkę kroimy w plasterki, winogrona przekrajamy na pół, a brzoskwinie i ser pleśniowy w kwadraty. Owoce i ser wykładamy na rukolę, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i polewamy sosem vinegret (przepis ---> TUTAJ ). Smacznego

ChilliJemy
Pieczona łopatka z indyka z kuskusem oraz gotowaną marchewką z groszkiem 178

naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Na górę wykładam łyżeczkę masłą i wkładam pod przykryciem na 40 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Po tym czasie odkrywam wieczko, mięso polewam sosem własnym i wkładam ponownie do piekarnika na kolejne 20 -30 minut. Marchewkę obieram, myję i kroję w kosteczkę. Wrzucam do małego garnka wraz z odsączonym groszkiem. Zalewam wodą, aby przykryła

ChilliJemy
Sałatka gyros 161

międzyczasie do miseczki wlewamy śmietankę i wyciskamy do niej przeciśnięty przez praskę obrany czosnek. Dodajemy do niego cukier, sól oraz pieprz do smaku. Kurczaka wykładamy na warzywa i polewamy sosem czosnkowym. Doprawiamy bazylią. Mieszamy i gotowe :) Pychota

ChilliJemy
Kolorowa sałatka wiosenna z cieciorką i jajkiem 217

obieramy i kroimy w piórka. Lekko solimy. Ogórka nie obieramy, kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa razem z rukola przekładamy do miseczki i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz polewamy oliwą wymieszana z suszonym chilli. Jeszcze raz delikatnie łączymy składniki.  Obieramy jajka i dokładamy do sałatki. Bardzo fajnie smakuje z dodatkiem bruschetty :) Smacznego

ChilliJemy
Kolorowa sałatka z wędzoną szynką i ziołową bruschettą i sosem balsamicznym 175

rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na góra 5-7 minut. W tym czasie do miseczki wlewamy ocet, miód i oliwę. Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę. Gotową bruschettę wykładamy na sałatkę i posypujemy świeżo zmielonym chilli.   Smacznego

ChilliJemy
Spaghetti z sosem pomidorowym i grillowanym kurczakiem 169

posypujemy lekko solą, pieprzem oraz papryką i grillujemy z każdej strony. Ser żółty trzemy na tarce do miseczki. Umyta natkę pietruszki drobno siekamy. Makaron układamy w średnio głębokich talerzach. Polewamy go sosem, na który wykładamy kurczaka. Posypujemy żółtym serem oraz pietruszką. Smacznego

ChilliJemy
Szybki limonkowo-czosnkowy kurczak na szpinaku 167

osuszamy szpinak.  Szczypiorek drobno siekamy i lekko solimy. Pomidorki i oliwki kroimy na pół i wraz ze szczypiorkiem i szpinakiem dodajemy do mięsa. Dusimy przez ok 3 minuty. Polewamy sokiem z limonki i mieszamy. Gotowe! Pycha

ChilliJemy
Warzywna sałatka z makaronem ryżowym 472

kukurydzy  cebula 15dag żółtego sera 15dag polędwicy chudej 3 łyżki smietany 18% sól, pieprz bazylia Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie  z odrobina oleju. Odcedzamy i polewamy wodą. Pozostawiamy do ostygnięcia. Warzywa myjemy.  Paprykę kroimy w drobne kawałki, a ogórek z pomidorem i cebulą w drobna kosteczkę. Wrzucamy do miseczki i łaczymy z odcedzona kukurydzą. Polędwice

ChilliJemy
Caprese, czyli bazylia, mozzarella i pomidor w rolach głównych 157

suszona bazylia pieprz łyżeczka oliwy Przygotowanie: Mozzarellę oraz pomidory kroimy w plastry i na przemian układamy na talerzu. posypujemy listkami świeżej umytej bazylii, bazylią suszoną oraz świeżo zmielonym pieprzem. Polewamy dobrą oliwą i konsumujemy. Niebo w gębie

ChilliJemy
Placki z białych szparagów i bakłażana 132

składniki. Produkty w misce łaczymy wbijając jajka i wlewając jogurt naturalny. Po wymieszaniu łyżką dosypujemy mąkę oraz przyprawy do smaku. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron do zarumienienia. Polewamy jogurtem i posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Smacznego

ChilliJemy
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem na lekkiej sałatce 149

stopni piekarnika na około 30 minut ( do zarumienienia). Na talerz wykładamy sałatę. Pokrojone w plasterki pomidory i rzodkiewkę oraz dymkę. W kubeczku rozrabiamy oliwę, sól, pieprz oraz bazylię. Polewamy tym sałatę i posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem. Roladę kroimy w grube plastry i wykładamy na sałatę. Smacznego

ChilliJemy
Surówka z kalarepy, rzodkiewki i szczypiorku 218

tarce o grubych oczkach. Szczypior oraz rzodkiewkę myjemy i osuszamy. Szczypiorek drobno siekamy i delikatnie solimy. Rzodkiewki przedzielamy na pół i kroimy w plastry. Warzywa dodajemy do kalarepy i polewamy oliwą. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego

ChilliJemy