polewa - 11092 przepisów (strona:421/740)

Maślany kurczak z cebulową nutą 183

Następnie na patelni rozgrzać trochę masła i smażyć na nim kotleciki z kurczaka przez 3-4 minuty z każdej strony. Przez cały czas smażenia dodawać po trochu masła i polewać nim wierzch mięsa. Dzięki takiej maślanej kąpieli mięso będzie niezwykle soczyste i smaczne

W poszukiwaniu inspiracji
Zielona sałata na słodko 409

szklanki wody, 2 łyżki cukru, szczypta soli. Wykonanie: Cukier, sól i kwasek cytrynowy rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Sałatę myjemy, osuszamy i rozdrabniamy liście. Sałatę polewamy wcześniej przygotowaną wodą i dodajemy śmietanę. Całość mieszamy. Polecam podawać sałatę do kotletów np: kotlety mielone , kotlety schabowe . Smacznego

paapilotkaa
SERNIK- wilgotny ,puszysty -- SERNIK umido, soffice 158

minut .Po tym czasie piekarnik wyłączyć, drzwiczki lekko uchylić. Sernik wyjąć z piekarnika (po okolo 20-30 minutach),kiedy lekko przestygnie . Polukrować lub,posypać cukrem pudrem,można też dac polewę czekoladową . Smacznego

w mojej kuchni
Sałatka z rukolą, szynką szwarcwaldzką i serem camembert + film 332

oliwek, całość doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy. Na półmisku układamy umytą i osuszoną rukolę, połówki pomidorków, szynkę, kawałki sera camembert oraz gruszkę. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i wstawiamy na pół godziny do lodówki

Smakowite Dania
Sałatka ze szparagami. 261

szparagi ,pęczek ,gotujemy 5 minut i hartujemy w zimnej wodzie ,kroimy na trzy części pomidor ulubiona sałata ulubiony ser sól ,pieprz ,oliwa Wykładamy wszystko na talerz i gotowe. Doprawiamy ,polewamy oliwą

Ladylaura.
Sałatka z kurczakiem, serem pleśniowym i truskawkami 276

podsmażamy na patelni (doprawiamy solą i pieprzem). Rukolę myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Truskawki kroimy w ćwiartki, ser w kostkę. Dodajemy do rukoli razem z kawałkami kurczaka. Polewamy przygotowanym dressingiem i posypujemy podprażonymi ( na suchej patelni) pestkami dyni. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Ryba z ananasem 243

minut. Pomidory oraz sok z ananasa miksujemy razem, wlewamy do rondla. Gotujemy na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisek kładziemy rybę i polewamy sosem ananasowym, zostawimy do wystudzenia. Danie przygotowane przez Alicję Smacznego

kgwjanczewo
Produkty Rafex 107

Zapraszam do wypróbowania wyśmienitych przypraw firmy   RAFEX            Dostępnych tu     http://rafex.eu/ . Firma Rafex posiada szeroki asortyment przypraw , bakali w polewach , płatków, oraz kasz

Sama słodycz i szczypta chili
Schab w musztardzie słodkiej z amarantusem z parowaru 210

żółta 1 marchewka fioletowa 4 łyżki ziarna amarantusa bio liście mizuny Przyprawy :  pieprz czarny czosnek granulowany kmin rzymski mielony Schab myjemy, odsączamy wodę i przekładamy na głęboki talerz. Polewamy sokiem z cytryny i dokładnie obtaczamy w nim każdy plaster. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym, czosnkiem granulowanym, kminem rzymskim i smarujemy musztardą, delikatnie ją wcierając. Odstawiamy mięso na godzinę

Parowar Faceta
Snikers 593

zmiękło wtedy pięknie się kroi. Można je zrobić na dwa sposoby: warstwą orzechową do góry lub też warstwą orzechową do kremu a na wierzch dać polewę czekoladową. Mi najbardziej odpowiada ta pierwsza wersja. Choć mam w planach pokusić się na jeszcze inną opcję i zrobić orzechy na obu plackach. składniki: ciasto 3 szklanki mąki, u mnie typ 500 Młyn Kopytowa

Monia miesza i gotuje
Grillowane bakłażany z sosem bazyliowym i wołowiną 156

pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez 20 minut. W tym czasie w blenderze miksujemy bazylię z mlekiem kokosowym i jogurtem, doprawiamy. Upieczone bakłażany polewamy sosem. Smacznego

Niezły Młynek
Tortilla z pikantnym kurczakiem i dipem czosnkowym 376

keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4. Każdą tortillę podsmażamy chwilę na rozgrzanej, suchej patelni (z dwóch stron), smarujemy obficie dipem i układamy kolejno: sałatę, filety, warzywa, ser. Polewamy jeszcze odrobiną dipu. Zwijamy w rulon i podajemy

Szefowa kuchni
Mini pizze z szynką parmeńską i rukolą 219

dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy kulkę, rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy na placek.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasto. Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto. Posypujemy startym żółtym serem.  Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Następnie układamy szynkę parmeńską i plasterki oliwek czarnych. Zapiekamy jeszcze ok. 3-4 minutek. Przed podaniem

Aga w kuchni
Racuszki na kefirze z prażonymi ziarenkami 128

końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.  Śmietanę mieszamy z jogurtem , cukrem i cukrem waniliowym, polewamy racuszki i posypujemy ziarenkami. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tradycyjne pierogi ruskie z dodatkiem mięty 151

wrzała wrzucamy pierogi, i doprowadzamy do ponownego zagotowania, zmniejszamy ogień gotujemy do czasu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze przez około 2 minuty. Pierogi wykładamy łyżką cedzakową, polewamy tłuszczem lub jak ktoś lubi smażoną cebulką z boczkiem. Smacznego

kgwjanczewo