upieczone. Jeżeli patyczek po wyjęciu z ciasta jest suchy, nie oblepiony ciastem, to zebra jest upieczona. Po upieczeniu ciasto ostudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem lub pokryć polewą czekoladową
In my kitchenprzecedzić. Do czystej zagotowanej wody dodać tortove żele i gotować około 3 minuty, dodać sok z limonki, wymieszać. Z arbuza wyciąć kulki, ułożyć na wierzchu deseru i delikatnie polewać przygotowaną ciepłą glazurą. Odstawić do schłodzenia. Uwagi: Zamiast bawić się z pieczeniem biszkoptu, można użyć spokojnie naszych podłużnych biszkoptów. Walory smakowe pozostaną takie same:) Nie mam pojęcia, czy zwykła galaretka
In my kitchenczasie zdjąć obręcz tortownicy, wysmarować boki pozostałym musem i udekorować. Tort można posypać kakao, ozdobić wiórkami czekolady. Ja wierzch ciasta posmarowałam musem bardzo cienko i ciasto polałam polewą czekoladową
In my kitchenposmarować kremem (kilka łyżek zostawić na wierzch ciasta), na krem wyłożyć ciasto makowo-serowo-orzechowe, na ciasto wyłożyć jabłka i przykryć biszkoptem. Wierzch biszkopta posmarować kremem orzechowym. Ciasto polać polewą czekoladową
In my kitchenmasę orzechową wyłożyć na ciasto. Ja robię trochę inaczej: ciasto przekrawam na pół, jeden placek smaruję kremem orzechowym, przykładam drugim plackiem. Wierzch smaruję odrobiną masy orzechowej. Przełożone ciasto polać polewą czekoladową. Moje uwagi: Do masy orzechowej na końcu można dodać troszkę spirytusu do smaku, krem jest wówczas smaczniejszy
In my kitchenGotować 2-3 minuty. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć, cały czas ucierając dodawać po łyżce chłodnego budyniu. Gotowy krem rozsmarować na biszkoptach. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą lub polać polewą czekoladową. Moje uwagi: Gorący budyń gotuję dzień wcześniej. Po ugotowaniu budyń nakrywam bezpośrednio na jego powierzchni folią spożywczą. Wówczas mamy pewność, że na wierzchu budyniu nie utworzy się tzw. kożuch
In my kitchenmasła; 3/4 szklanki cukru pudru; 120g serka śmietankowego; 1 cukier waniliowy; kilka kropel soku z cytryny lub pomarańczy; Wykonanie: Wszystkie składniki delikatnie zmiksować. Masa będzie mieć konsystencję bardziej polewy niż kremu. Przygotowaną masą polać wierzch przestudzonego ciasta marchewkowego. Moje uwagi: Do przygotowanej masy dodałam gorącą żelatynę (2 płaskie łyżeczki żelatyny zalałam 2 łyżkami wody, gdy żelatyna napęczniała to rozpuściłam
In my kitchenokoło 10 minut, aby "odpoczęło". Potem wyjmij i ostudź. Ostrym nożem oddziel brzegi ciasta od tortownicy. Wyjmij z formy. Sernik podawaj posypany wiórkami kokosowymi. Jeśli lubisz, możesz go posmarować polewą z gorzkiej czekolady. Moje uwagi: Jeżeli będziesz mieć trudności z połączeniem się składników na ciasto w całość, zawsze możesz dodać 1-2 łyżki kwaśnej śmietany. Następnym razem wiórka kokosowe
In my kitchenswoją objętość. Przygotowane nadzienie układamy na wierzchu każdej tortilli i każdą tortillę zwijamy w rulon. Tortille układamy dość ciasno obok siebie (miejscem zwinięcia do dołu) w naczyniu żaroodpornym. Enchiladas polewamy sosem pomidorowym i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 20 minut do momentu, aż ser na wierzchu się roztopi i lekko zrumieni
In my kitchenbakalie (ale nie do pełna:)) i otwory z owocami zalać tężejącą galaretką. Na galaretkę ułożyć kółka, które pozostały z wyciętych otworów. Wierzch ciasta posmarować pozostałym kremem. Ciasto polać ulubioną polewą czekoladową. Uwagi: 1. Biszkopty przed przełożeniem kremem można lekko naponczować owocowym ponczem, np. syropem z brzoskwiń (z puszki) wymieszanym z sokiem z pomarańczy
In my kitchendodany do zupy nasiąknie nią i stanie się za miękki, bądź nie włożony do zupy ostygnie. Makaron: 1. Ugotować wedle przepisu na opakowaniu- około 3-4 minuty 2. Nie polewać zimną wodą, odcedzić i włożyć do miseczek, do których od razu należy nalać gorący bulion. Nakładać dekoracje na wierzch Ramen- nie mieszać jej z bulionem. Podawać natychmiast po przyrządzeniu
KreatywnePinyłyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek Sól morska Przepis: Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Naczynie, w którym będziemy piec rybkę smarujemy oliwą z oliwek. Pstrąga polewamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem cytrynowym i zmieloną solą morską. Pstrąga pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180C i pieczemy przez 15-20 minut
Emcia Pichcipół. Do jednej części dodajemy kakao i mieszamy. Na pierwszy biszkopt nakładamy ciemny krem. Przykrywamy drugim biszkoptem. Na wierzch wykładamy jasny krem. Wygładzamy. Posypujemy rodzynkami lub kawałkami śliwek kalifornijskich. Polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z odrobiną mleka. Przed podaniem chłodzimy w lodówce kilka godzin i tam też przechowujemy. Dodatkowo: rodzynki lub śliwki kalifornijskie 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
Made By Mom And Soncieciorki z puszki 1 łyżka sezamu kawałek pora 1 łyżeczka oliwy 1/2 łyżeczki musztardy PRZYGOTOWANIE: Cieciorkę odcedzamy z zalewy. Pora drobno siekamy, następnie przekładamy na sitko i polewamy wrzątkiem. Cieciorkę przekładamy do rozdrabniacza lub miksera i miksujemy niezbyt dokładnie, dodajemy pora i ponownie miksujemy. Do masy dodajemy ziarna sezamu, łyżeczkę oliwy oraz musztardę i całość dokładnie mieszamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibardziej na bezie suchej i chłodnym pieczonym jabłku. suszymy bezę przez co najmniej 2-4 h przed podaniem w wyłączonym piekarniku. Posypujemy cukrem pudrem i suszonymi owocami, bądź polewamy frużeliną. Na zdjęciach jabłka w obu wersjach. Podajemy w kokilkach, bądź ostrożnie wyjmujemy jabłka i podajemy na talerzykach deserowych. Smacznego
KreatywnePiny