pieczenia, wtedy wyjdzie Wam twardy, smażymy jedną stronę zamykamy w ten sposób sok w środku, potem drugą i tyle ;-) , zobaczycie będzie pyszny! ). Kuskus robimy według przepisu na opakowaniu. Polewamy na talerzu, sosem z patelni. Sałatka z mozzarellą: - 2 garście rukoli - 1/2 sałaty masłowej - pomidorki koktajlowe - paczka - 1/2 cebulki czerwonej - 1 ogórek ze skórką - 1/2 czerwonej papryki - kilka kaparów - garść
SMYKWKUCHNIPrzygotowujemy dressing: koperek bardzo drobno siekamy, ząbek przeciskamy przez praskę, oliwę i wodę mieszamy z ziołami i przyprawami. 4. Na spodzie talerza układamy szpinak, warzywa, jajka. Całość polewamy dressingiem. Należy spożyć od razu po przyrządzeniu
Szefowa kuchnisobą łączymy. Do tak powstałej masy wsypujemy resztę składników i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Przekładamy do naczynia i ponownie mrozimy przez około 1h. Dekorujemy owocami. Można przygotować polewę z owoców np. wiśni. Wbrew pozorom danie jest bardzo sycące i wystarcza jako kolacja bądź śniadanie. Można również podawać ze świeżymi maślanymi bułeczkami. Smacznego
Jedz zdrowo żyj zdrowo!kroimy w polowki , szczypiorek szatkujemy ,dodajemy kukurydze z puszki. Do miseczki wlewamy 5 lyzek oliwy , 5 lyzek wody, 3-4 lyzki soku z cytryny, dodajemy przypprawy , mieszamy . Salatke polewamy sosem , mieszamy, odstawiamy na okolo 15 minut. Przed podaniem zamieszac. Smacznego
PychaDaniarondelku. Wrzucamy pokrojoną w plasterki truflę (ewentualnie ekstrakt truflowy ze słoiczka) i podsmażamy je przez kilka minut, uważając aby całość nie przypaliła się. Po krótkim gotowaniu, pierożki ravioli polewamy gotowym kremem. *więcej o lagotto romagnolo i truflach we wpisie – TRUFLE – WŁOSKIE ZŁOTO POSIŁKÓW I CZOSNEK BOGACZY
Bon Ton ItaliaKajmak własnej roboty ? jak najbardziej tak :) Pyszny serniczek ? ależ owszem ;) Zastanawiacie się nad ciastem na weekend majowy ? Proponuję zrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą . Jako spód sernika użyłam ciasta z tego przepisu , również z sernika ;) klik . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki
Słodkości i nie tylkoszklance wody - o których pisałam na początku). Masę wylewamy na delicje. Polecam włożyć ją na chwilę do lodówki, tak aby się nam ładnie zasklepiła. Na sam koniec wierzch polewamy tężniejącymi galaretkami. Wkładamy ciasto do lodówki na parę godzin i gotowe
Taste Therapycząstki i dodajemy do brokuła Z miodu, musztardy i oleju przygotowujemy sos. Możemy wszystko wlać do słoiczka i energicznie potrząsać do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Sałatkę polewamy sosem przed samym podaniem
Taste Therapykiwi 2 żółte śliwki PRZYGOTOWANIE: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odkładamy do całkowitego zastygnięcia. Zastygniętą kroimy na kawałki i rozdzielamy do słoiczków. Truskawki miksujemy z jogurtem i polewamy powstałym musem galaretki. Na wierzch dodajemy umyte i pokrojone owoce. Posypujemy suszoną żurawiną
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimusztardy, 1/2 łyżeczki miodu, sól, pieprz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy (ja wszystkie składniki wlewam do słoiczka, zakręcam i dokładnie mieszam). Do szpinaku dodajemy boczek, makaron, polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Sałatkę posypujemy pestkami dyni i słonecznika. Smacznego
paapilotkaagrillowania lub folii aluminiowej i umieszczamy na rozgrzanym grillu. Prażymy do rumianego koloru, co jakiś czas mieszając. Studzimy. Z folii aluminiowej robimy miseczki, w których umieszczamy banany i polewamy je miodem. Zamykamy miseczki dociskając delikatnie i umieszczamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy około 10-12 minut. Zdejmujemy z grilla, otwieramy folię, nakładamy gęsty jogurt i posypujemy orzechami włoskimi. Źródło
WojnaNaSmaki.plstudzę i dodaję miód (tak aby temperaturą nie zabić jego zdrowotnych właściwości). Przekładam do miski i dokłądnie blenduję. Przygotowuję owoce - kroję, ścieram, siekam. Budyń przekładam do pucharków, polewam sokiem (ilość zalezy od nas samych) i posypuje owocami. Gotowe. Smacznego
IzaGotujepiersi z kaczki, przełożyć jabłkami. Na koniec podlać czerwonym winem. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 220 st. C. Co 15 minut należy polewać piersi ciepłą wodą (100 st. C) lub powstałym podczas pieczenia sosem. Następnie obniżamy temperaturę pieczenia na 200 st. C i pieczemy jeszcze 40-60 minut. W dalszym ciągu podlewamy
IzaGotujedobrze mieszamy - powinna to być gęsta masa bez suchych kawałków. Taką wymieszaną papkę przekładamy na ciasto. Na to ustawiamy duszki bezowe i połówki biszkoptów zamoczonych w czekoladzie. Z pozostałej polewy robimy duszkom buźki. Ciasto jest po ostygnięciu gotowe do jedzenia :) Straszne co? Smacznego
Jedzeniomaniagrubości. Chwilę smażymy z jednej strony po czym przewracamy na drugą i również smażymy. Obydwie strony powinny być pięknie zezłocone i niesurowe :) Gdy placuszki są gotowe polewamy miodem, jogurtem, serkiem czy innym owocowym sosem i patrzymy jak znikają :) Smacznego
Jedzeniomania