polewa - 11092 przepisów (strona:412/740)

Jajko w koszulce, szparagi i genialne placuszki z kaszy jaglanej 152

prosto z miseczki. Ta metoda jest nawet prostsza. I gotujemy 3-4 minuty. Wyjmujemy łyżką cedzakową na papierowy ręczniczek i osuszamy. Na talerzu układamy szparagi, na nich jajko i polewamy sosem jogurtowym. Podajemy z placuszkami jaglanym. Jeszcze na koniec się pochwalimy, że jogurt robimy sami. Na przykład według TEGO przepisu. A niedługo powinien pojawić się drugi nasz przepis na jogurt

Marder&Marder Manufacture
Torcik makowy z bezami 173

masy kajmakowej aż do połączenia. 5. Przełożenie: Jeden blat ciasta smarujemy dżemem lub konfiturą z porzeczki smarujemy połową masy,przykrywamy drugim plackiem,smarujemy resztą masy układamy na wierzchu beziki polewamy sosem z owoców leśnych.Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Delikatny sernik z musem jeżynowo-malinowym 182

minut. 3. Mus: Maliny łączymy z jeżynami podgrzewamy w rondelku z cukrem mieszamy do rozpuszczenia i gotujemy około 5-7 minut aż owoce się rozpadną, studzimy.Gotowym zimnym musem,polewamy upieczony i wystudzony sernik

Wanilia i Kardamon
Makaron z kurczakiem na egzotyczny sposób 179

wolnym ogniu jeszcze chwilę doprawiam ewentualnie jeszcze do smaku solą i pieprzem dodaję szczyptę płatków chili. 3. Filety wyjmuję z sosu kroję na grubsze kawałki układam na ciepłym makaronie polewam sosem i podaję udekorowaną potrawę plasterkami limetki lub cytryny i listkami pietruszki

Wanilia i Kardamon
Wstążki z sosem serowo-orzechowym 173

mieszając. Dodajemy rozdrobniony ser wlewamy śmietanę i posiekaną natkę całość gotujemy do rozpuszczenia sera,wlewamy mleko,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,zagotowujemy odstawiamy.  Makaron rozkładamy na talerze polewamy przygotowanym sosem

Wanilia i Kardamon
Amerykańskie naleśniki z serkiem waniliowym dżemem wiśniowym i sosem czekoladowym 146

tylko zobaczyłam akcję na durszlaku- Dżem dobry pobudka od razu wiedziałam,  że zrobię moje ulubione naleśniki z serkiem waniliowym,  soczystym dżemem wiśniowym i rozpływającą się w ustach polewą czekoladową,całe przygotowanie zajęło mi 30 minut więc jak najbardziej polecam na śniadanie! Małe okrągłe placuszki z pyszną warstwową wkładką polane domowym sosem czekoladowym tworzą wspaniały efekt dla oczu

Wanilia i Kardamon
Falbanki z cukinią i łososiem o smaku Tapas 198

około 6-7 minut, dodajemy pokrojonego łososia oraz posiekany świeżo umyty koperek oraz serek, wlewamy mleko mieszamy,doprawiamy do smaku przyprawami zagotowujemy odstawiamy.  Ciepły makaron rozkładamy na talerze polewamy sosem i podajemy od razu. Proste a jakże smaczne

Wanilia i Kardamon
Sałatka środziemnomorska 361

siekamy nożem,prażymy chwilę na suchej patelni.Posypujemy sałatkę.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Sos: w słoiczku mieszamy wszystkie składniki sosu zakręcamy i potrząsamy kilkakrotnie słoikiem,wymieszanym sosem polewamy sałatkę,chłodzimy i podajemy

Wanilia i Kardamon
Sum pieczony w warzywach z sosem porowym 225

oraz pieprzem,wlewamy bulion i gotujemy, gdy por zmięknie wlewamy śmietankę i gotujemy do chwili aż sos zgęstnie mieszając od czasu do czasu.  Pieczonego suma wykładamy na talerz polewamy sosem,dekorujemy dowolnie. Podajemy

Wanilia i Kardamon
Sałatka wiosenna z granatem 308

kostkę, osączoną z zalewamy mozzarellę również, dodajemy do sałaty. Mieszamy, na wierzchu układamy szynkę prosciutto zwiniętą w ruloniki, posypujemy obranymi ziarenkami granatu.  Składniki sosu mieszamy ze sobą polewamy sałatkę przed podaniem, ewentualnie doprawiamy odrobiną soli do smaku. Ps.Zachęcam do zapoznania się z szerokim asortymentem tego sklepu wystarczy kliknąć w  Linka

Wanilia i Kardamon
Sernik miętowy na zimno z granatem 251

lodówki, najlepiej na całą noc. Sos: Jeżyny lub jagody i maliny podlewamy wodą dodajemy cukier i gotujemy około 10 minut, po tym czasie sos przecieramy przez sito. Przed podaniem polewamy sosem stężony sernik

Wanilia i Kardamon
Baba z kuleczkami marcepanowymi 171

przez sitko do spulchnienia. Do małego rondelka wlewamy mleko, dodajemy masło, podgrzewamy do rozpuszczenia, następnie wlewamy do cukru i kakao i ucieramy całość na gładką lśniącą masę.Ciepłym lukrem polewamy babę dekorujemy dowolnie

Wanilia i Kardamon
Przekąska -sałatka z mozzarellą i pokrzywą na sałacie 158

łącznie z listkami pokrzywy, i posiekanym szczypiorkiem. Przyrządzamy sos.: Ocet ucieramy z solą i cukrem, wlewamy oliwę oraz musztardę ,dodajemy szczyptę suszonej bazylii, rozprowadzamy trzepaczką do uzyskania jednolitej masy, polewamy sałatkę przed podaniem

Wanilia i Kardamon
Semifreddo z orzeszkami i polewą czekoladowo-malinową 182

Zestawiamy z ognia, dodajemy połamaną czekoladę , czekamy chwilę aż czekolada zacznie się rozpuszczać wtedy dokładnie mieszamy.  Schłodzony deser wyjmujemy delikatnie z formy, kroimy na plastry układamy na talerzykach , polewamy sosem czekoladowym, dekorujemy owocami malin i listkami melisy.  Podajemy od razu. życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Kalafior z czosnkowym masełkiem 316

gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, uważamy aby go nie rozgotować, odcedzamy z wody. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekaną natkę pietruszki, dusimy chwilę polewamy gorący kalafior, mieszamy i podajemy

Wanilia i Kardamon