polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:170/582)

Muffiny czekoladowe z winogronową nutką 148

kuleczek winogrona ·        1 śmietana kremówka ·        1/3 szk. cukru pudru ·        Polewa czekoladowa ·        Galaretka żółta Sposób przygotowania: 1.    Galaretkę rozpuszczamy w 1 szk. wody i odstawiamy żeby stężała, ale nie do końca(...)ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy wierzch muf fin. 13.                     Polewamy polewą. 14.                     Deser gotowy

Kulinarna Chwila
Naleśniki z dżemem, owocami i polewą kakaową 107

Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 10 sztuk Przygotowanie 30 min. Smażenie 20 min. Kalorie 290 kcal Sprawdzony przepis na idealne naleśniki z dżemem truskawkowym, świeżymi owocami i polewą kakaową. Naleśniki na słodko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: NALEŚNIKI 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 4 jajka 1 łyżeczka cukru szczypta soli olej rzepakowy(...)najlepszą miarą jest chochla do zupy. Gdy zobaczymy, że naleśnik ma odpowiedni kolor )lekko przyrumieniony), obracamy na drugą stronę i smażymy przez chwilę. W trakcie robienia naleśników można zrobić polewę czekoladową. Na małym ogniu ustawiamy patelnię z margaryną. Po rozpuszczeniu tłuszczu dodajemy cukier puder, dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Ostatnią czynnością jest dodanie kakao. Można dodać łyżkę mleka

ProstePesto.pl
Deser budyniowo-sojowy z owocami i bakaliami 106

500ml mleka (napoju) waniliowego sojowego (kupuję z Biedronce) dowolny budyń waniliowy- bez cukru Owoce: nektarynka, borówki, truskawki dałam (teraz brak, więc mogą być poziomki, maliny) Orzeszki ziemne, włoskie polewa czekoladowa (rozpuść pół tabliczki deserowej czekolady z czubatą łyżką masła i lekko przestudź) Robimy! Przygotuj budyń według przepisu. Schłodź. Ułóż w 4 miseczki Na wierzch daj obficie owoców, orzeszków

Latosiowydom
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 626

minut , wyciągamy, studzimy, zimne rozdrabniamy rękami. POLEWA  wszystkie składniki polewamy dajemy do miski nad kąpielą wodną, mieszamy co chwilkę do połączenia się składników. Spody ciasta smarujemy kremem Ostatni spód tez ma być posmarowany, wstawiamy na 20 minut do lodówki. wylewamy czekoladową polewę i posypujemy orzechami. Wstawiamy na całą noc do lodówki, i ciasto gotowe. Rozpływa się w ustach

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe trufle 382

specjalnie na Święta z gorzkiej kuwertury. Kuwertura to rodzaj czekolady o podwyższonej zawartości masła kakaowego (pow. 31%), używa się jej do oblewania trufli, jako materiał na praliny lub na polewy czekoladowe. Trufle zostały obtoczone w kakao, w wiórkach kokosowych i siekanych migdałach. Możecie sami pokusić się o przygotowanie własnych posypek: np. oblać je czekoladą, obsypać je siekanymi orzechami, cukrem pudrem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto marchewkowe z orzechami 151

kojarzą mi się nie tylko z sernikiem, makowcem czy mazurkiem ale również z aromatycznymi ciastami z dodatkiem pachnących przypraw korzennych i orzechów. Jednym z nich jest ciasto marchewkowe z polewą czekoladową i orzechami włoskimi. Puszyste, wilgotne, pachnące cynamonem, znika ze stołu w ekspresowym tempie. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Ciasto pomarańczowo-czekoladowe 178

pieczenia 40 g kakao 150 oleju 50 g soku z pomarańczy starta skórka z pomarańczy 1 łyżeczka skórki  mielonej skórki pomarańczowej 4 jajka 90 g brązowego cukru Polewa czekoladowa 50 g masła 45 g cukru pudru 3 łyżki  mleka 2 czubate łyżki kakao Do dekoracji: migdały kandyzowana skórka pomarańczowa Inspiracja  MadameEdith . Wykonanie: W misce ucieramy jajka(...)piekarnika i z foremki, studzimy na kratce. W międzyczasie przygotowujemy polewę. W garnuszku o grubym dnie umieszczamy masło i mleko, podgrzewamy je na małym ogniu. Gdy masło się roztopi dodajemy kakao i cukier puder. Wszystko mieszamy i dalej lekko podgrzewamy. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, polewa jest gotowa.  Gdyby ukazało się, że polewa jest za gęsta

Kulinarne przygody Gatity
Sernik Sweetie na biszkoptach z sokiem grejpfrutowym 100

biszkoptów, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 45minut. Polewa czekoladowo – grejpfrutowa: czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej, pod koniec stopniowo dodawać sok z grejpfruta i intensywnie go wymieszać z czekoladą, aż powstanie aksamitna konsystencja. Kiedy sernik już wystygnie polewamy wierzch naszą polewą i wstawiamy do lodówki do czasu, aż polewa stężeje. Potem

Tajemnice Smaku
Brownie z fasoli, bez glutenu, bez mąki z polewą z masła orzechowego 269

czuć w nim, że jest z fasoli. Ja przedstawiam Wam z polewą czekoladową z masła orzechowego - niebo w gębie! Składniki (na małą keksówkę): - 1 puszka czerwonej fasoli - 1 duży dojrzały banan - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jajka - 2 łyżki kakao - ulubione bakalie (opcjonalnie) * polewa: - 50g gorzkiej czekolady - 2 łyżki masła orzechowego (ja użyłam najlepszego od Vegan's Creuelty

CookYourself
TORCIK BROWNIE Z BORÓWKAMI – najlepsze brownie na świecie! 328

borówki, wylewamy do foremki wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego na 150C piekarnika na ok. 45-50 minut, studzimy. Po wystudzeniu dekorujemy pozostałymi borówkami + ew. dodatkową polewą czekoladową. Smacznego! A jeśli macie ochotę spróbować też innych Brownie to zaglądnijcie na bloga! Jest tak Klasyczne czekoladowe brownie , Brownie z malinami i Sernikobrownie z brzoskwiniami. Nie brakuje też fantastycznych

Ostra na Słodko
Seromakowiec. 840

upiekło. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni ciasto przykrywamy folia aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy w uchylonym piekarniku na około 10 minut, po tym czasie wyjmujemy i całkowicie studzimy. POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g mlecznej czekolady 1 płaska łyżka ciemnego, gorzkiego kakao 3 łyżki mleka      Kakao łączymy z mlekiem i podgrzewamy, następnie dodajemy połamaną w kostki czekoladę

Rozpustne gotowanie
Piernik wyborny siostry Anieli 255

lukier na oko, a najważniejsze w nim jest to, by jego konsystencja nie była ani zbyt płynna, ani sztywna. Gotowym lukrem pokrywamy zimny piernik i pozostawiamy do zastygnięcia Polewa czekoladowa: 150g czekolady np. deserowej 150ml śmietany słodkiej Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy w rondelku śmietaną i gotujemy na wolnym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści i masa się

Smakowy Raj
łatwy piernik z kremem budyniowym... 196

szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, 1 opakowanie przyprawa do piernika, 4 łyżki miód wielokwiatowy, - w opisie krem budyniowy, 1 opakowanie polewa czekoladowa, - ile potrzeba posypka kolorowa wszystkie składniki mikserem dobrze wymieszać z do powstania pęcherzyków powietrza keksówka 24x15 wysmarowana olejem i tartą bułką przełożyć ciasto do formy i piec w 200C około(...)piernik wystudzić 200 ml mleka zagotować z 2 łyżkami cukru i zagęścić budyniem czekoladowym wymieszanym w 150 ml mleka zimnego - budyń mocno wystudzić miękkie masło 1/2 kostki mikserem utrzeć na krem z budyniem piernik wystudzony przeciąć na połowę i nałożyć krem budyniowy, przykryć drugą połową polewę przygotować wg opisu na opakowaniu, posmarować wierzch piernika i posypać kolorową posypką i odstawić

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada czekoladowa z czereśniami 108

mąki 3 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g gorzkiej startej czekolady krem: 250 g serka mascarpone 150 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru polewa czekoladowa:  100 g czekolady 30 g masła dodatkowo: duża garść czereśni    Przygotowanie: ciasto: 4 białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier cały czas mieszając. Do ubitych białek dodajemy(...)Ostudzoną roladę rozwijamy delikatnie ze ścierki. Na środek ciasta nakładamy krem, na kremie układamy wydrylowane czereśnie i ponownie zwijamy ciasto w roladę. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.  polewa: Czekoladę rozpuszczamy z masłem, polewamy roladę. Schładzamy.  Przed podaniem można posypać dodatkowo startą czekoladą i ozdobić czereśniami

Bon appetit mon amie
Czekoladowy piernik najeżony bakaliami 224

Cześć! Ciasto, które dzisiaj prezentuję, to ciasto, które zaserwowałam swojej rodzince na święta. Wyborny piernik, pełen pysznych bakalii, pokryty polewą czekoladową i pokryty kolejną porcją bakalii! A do tego powidła śliwkowe mmmm... pychota! Zachęcam do wykonania go na zbliżającego się sylwestra! Polecam! Przepis pochodzi z czasopisma "Moje gotowanie". Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym

Pora coś zjeść