świeże truskawki mamy już za sobą, to wierzę , że zamroziliście trochę na zapas :) Dzisiejszy przekładaniec to kruche ciasto z niebiańską masą truskawkową, puszysty waniliowy krem z nutą ajerkoniaku, mocnoczekoladową polewa , a w środku ciacha bonus w postaci biszkoptów- co by ciastu dodać kilka centymetrów :) W końcu nawet ciasto musi wyglądać , aby zjednać sobie wielbicieli;) Najlepsze kolejnego dnia, gdy wszystkie(...)gładką masę. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier i gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu. Wsypujemy suche galaretki. Gotujemy jeszcze 5 minut. Lekko studzimy. Dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów polewa czekoladowa wiórki waflowe do dekoracji WYKONANIE: blat ciasta kruchego masa truskawkowa biszkopty krem blat ciasta kruchego polewa + wiórki waflowe Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color
Domowe ciastaZarabia się je ręcznie w kilka minut i niemożliwym jest by się nie udało. Dlatego warto spróbować swoich sił. Do polewy czekoladowej użyłam białej czekolady Ritter Sport o nadzieniu marakuja mango. Po połączeniu ze śmietanką wyszła przepyszna polewa o lekko egzotycznym smaku. Całość udekorowałam skórką pomarańczową, ponieważ chciałam uzyskać minimalistyczny wygląd. Artykuł Maślany mazurek wielkanocny z białą czekoladą pochodzi
ProstePesto.plczarnego barwnika, można też całkowicie zrezygnować z barwienia i wtedy sernik będzie koloru czekoladowego. Do dekoracji sernika użyłam jadalnych kryształków i koralików, możecie zastąpić je świeżymi owocami, lub zrobić polewę czekoladową, albo darować sobie ozdobne freski i zostawić golasa. Też będzie super. Sernik ma mocno czekoladowy smak, nie czuć węgla ani przez moment. Jest banalny w wykonaniu. Jest ciężki, czekoladowy
ladykitchendługiej rozłące czułam się nieswojo. Czekoladowe blaty : Ciasto czekoladowe Masa: 500 ml śmietanki 36% podgrzać z 200g białej czekolady. Następnie chłodzić przez noc, ubić. Polewa czekoladowa; 100g gorzkiej czekolady i 50 ml śmietanki 30 lub 36% Blaty rozkroić , nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Przekładać śmietaną i kawałkami świeźych truskawek. Schłodzoną czekoladą wykończyć torcik. Udekorować wedle uznania. Artykuł
Rusty Forkłyżeczki proszku do pieczenia 125 gr mąki pszennej 165 gr śmietany 18 % 80 gr rodzynek (może tez być żurawina) 40 gr orzechów 80 gr skórki kandyzowanej Polewa Czekoladowa : 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 3 łyżki mleka 1 nie pełna łyżka margaryny/masła Polewa Biała : 6 kostek białej czekolady cukrowe złote kuleczki do ozdoby Wszystkie Składniki Powinny
Gotowanie...to proste !mascarpone, 250g serka kremowego śmietankowego, 100g kremu czekoladowego np. nutella, łyżka cappuccino w proszku, 75 ml likieru kawowego, 50g cukru, 100g herbatników w polewie czekoladowej. Wykonanie Cappuccino zalać dwiema łyżkami wrzątku, rozpuścić i przestudzić. Kawę wymieszać z likier. Mascarpone zmiksować z serkiem oraz kawą i cukrem. Dodać krem czekoladowy, zmiksować. Ciastka pokruszyć
Z miłości do słodkościcałkowicie stężała. Po wyjęciu z lodówki nakładamy budyń i drugi biszkopt. Lekko dociskamy i umieszczamy ponownie w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Na koniec przygotowujemy polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz z mlekiem i masłem. Mieszamy do połączenia składników. Gotową polewę wylewamy na ciasto i odstawiamy by nieco stężała. Ciasto jest gotowe. Smacznego
Kolizje Smakówzmodyfikowałam. W oryginale polewa zalewa cały sernik, jednak jak dla mnie byłoby zbyt słodko, dlatego zrobiłam na wierzchu sernika jedynie paski. Można jeszcze podobne paski zrobić z polewy czekoladowej, żeby nadać bardziej świąteczny charakter ciastu. Modyfikacja objęła również spód i samą masę serową, z której wyrzuciłam serek mascarpone z powodu jego braku ;). Jak zwykle, polecam mój ukochany(...)Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie Składniki Spód 175 g herbatników czekoladowych 25 g mielonych orzechów włoskich 100 g masła Masa serowa 1 kg sera wiaderkowego (dałam Wieluń) 300 g puree z dyni 170 g brązowego cukru 6 jajek 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka kaszy manny Polewa 1/2 puszki masy kajmakowej 3 łyżki kremówki 1/2 łyżeczki
Mieszam w GarnkuDzień dobry! Zapraszam Was na Ciasto Hali. Perfekcyjne połączenie kruchego ciacha, czekoladowo-budyniowej warstwy i słodkiej, waniliowo- wiśniowej pianki serkowej. Całość zwieńczona czekoladową polewą. To tzw. przekładaniec pieczony- po wyjęciu z piekarnika ciasto wystarczy tylko udekorować, a efekt wizualno- smakowy- jak przy przekładańcu. Ciasto jest należy do tych mniej słodkich, za to bardziej sycących niż deserowe. Blaszka(...)language: ar-SA } WYKONANIE: surowe ciasto kruche – nakłuwamy widelcem wylewamy gorący budyń czekoladowy ( a następnie odstawiamy do ostygnięcia !!!) warstwa serkowa pieczemy ok. 55 minut w temp. 175 -180 stopni/ zostawiamy do ostygnięcia w uchylonym lekko piekarniku zimne ciasto dekorujemy polewą Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align
Domowe ciastaPrzepyszne połączenie czekoladowego kruchego ciasta, maku z bakaliami, dopełnionego bezą kokosową, oblaną czekoladą z figami ;-).... Czego chcieć więcej ;-))) ? Składniki: na ciasto: - 2 szklanki mąki - 20 dag masła - 3/4 szklanki cukru - 3 jajka - 4 łyżki cukru - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2 czubate łyżki kakao Zagniatamy szybko ciasto wykładamy blaszkę , ciasto wstawiamy do nagrzanego pieca, podpiekamy 10 minut. Masa makowa: - gotowa(...)sztywno, dodajemy cukier, ubijamy na sztywno, dodajemy mąkę i wiórki. Wykładamy na ciasto, pieczemy maksymalnie 10 minut. Polewa czekoladowa : - tabliczka czekolady - 50 g margaryny - łyżka cukru - łyżka kakao - łyżka wody W rondelku mieszamy i zagotowujemy wszystkie składniki. Polewą polewamy ciasto, następnie układamy posiekane figi. Smacznego
SMYKWKUCHNIpół na pół) pół szklanki mleka 150g drobnego cukru do wypieków 170g mąki 1 łyżka kakao łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka Do dekoracji: roztopiona czekolada lub polewa czekoladowa (przepis tutaj - z połowy składników) pianki cukrowe Wykonanie: Masło i czekoladę umieszczamy w małym rondelku, cały czas mieszając podgrzewamy na wolnym ogniu, aż się rozpuszczą. Zdejmujemy z palnika(...)krem (około 5 minut). Dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Na końcu wlewamy masę czekoladową i miksujemy (krótko, tylko do połączenia składników). Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wlewamy ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu dekorujemy polewą i piankami. SMACZNEGO! Do odmierzania równych porcji ciasta polecamy praktyczny dozownik
Smak mojej kuchniCiasto czekoladowe ze śliwkami to idealne ciasto na święta. Pachnie korzennymi przyprawami i jest mocno czekoladowe. I te domowe śliwki w czekoladzie! Prawdziwa czekoladowa uczta. Ciasto czekoladowe ze śliwkami – idealne na święta Ach, czekolada. Aksamitna, bogata, pyszna czekolada. W ciągu całego mojego, nie aż tak znowu długiego, życia zjadłam jej pewnie tonę. Nie umiem sobie odmówić kawałka dobrej czekolady(...)święta bożego narodzenia Drukuj Ciasto czekoladowe ze śliwkami To ciasto będzie absolutnym hitem świątecznego stołu. Jest intensywnie czekoladowe i pełne korzennych aromatów. A domowe śliwki w czekoladzie to prawdziwa petarda! Posiłek ciasto, deser Kuchnia polska Słowo kluczowe ciasta, ciasto czekoladowe, ciasto na święta, ciasto z kremem, ciasto ze śliwkami, czekolada, deser czekoladowy, deser na święta, gorzka czekolada, przepis na święta
Na-talerzu.plznajdziecie TUTAJ (klik) . Zapraszam! Składniki: Ciasto: 6 białek szczypta soli 120g cukru pudru 120g masła 160g mąki pszennej 50g kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: 50g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 1/3 szklanki mleka *** Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło roztapiamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli(...)uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Płynną polewą dekorujemy wierzch i boki ciasta *** *** Ciasto odkładamy do zastygnięcia polewy *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA KLIKNIJ TUTAJ KORECZKI I PRZEKĄSKI PRZEPISY TUTAJ Artykuł Czekoladowe ciasto na białkach pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemUwielbiam tę masę! Jest niesamowicie bogata w smaku, najlepiej smakuje drugiego dnia, jednak nie odmawiam sobie jej podjadania „ na ciepło” przy przekładaniu ciasta. Całość smakuje bajecznie słodko, a deserowa polewa znakomicie podkreśla smak masy. Blacha 25 x 36 cm. Składniki na ciasto wielokolorowe : baza : 9 białek 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka oleju(...)language: pl-PL } p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Dodatkowo: polewa czekoladowa wiórki kokosowe do posypania po wierzchu WYKONANIE: blat ciasta wielokolorowego ciepła masa serowa blat ciasta wielokolorowego polewamy polewą i posypujemy wiórkami Smacznego! p { margin-bottom
Domowe ciastanastępnie przełożyć na paterę lub talerz. Gotowy sernik z wolnowaru można posypać słodzikiem w formie pudru lub przygotować polewę czekoladową tak jak tutaj u mnie. Może to być gorzka czekolada roztopiona w kąpieli wodnej albo domowa polewa na bazie masła/oleju kokosowego i kakao. Decydując się na polewę polecam także płatki migdałowe dla dekoracji. Smacznego! — BTW całości bez polewy
Ola la LCHFktóre ponczujemy likierem wiśniowym lub sokiem z wiśni. Blaty przekładamy masą czekoladową z wiśniami, a całość wygładzamy resztą masy bez dodatków wiśni i bakalii. Idealnie sprawdzi się także polewa czekoladowa
Gotujemy i jemyktóre ponczujemy likierem wiśniowym lub sokiem z wiśni. Blaty przekładamy masą czekoladową z wiśniami, a całość wygładzamy resztą masy bez dodatków wiśni i bakalii. Idealnie sprawdzi się także polewa czekoladowa
KorniszonkiLekkie i delikatne w smaku. Czekoladowy spód, miękkie kawałki jabłek zanurzone w galaretce o smaku kiwi z puszystą pianką truskawkową. Całość oblana polewą czekoladową. Ktoś chętny
Z Hrabiną w kuchnitartego ciasta budyń orzechowy mazurki : mazurek czekoladowo kajmakowy mazurek czekoladowy mazurek czekoladowy z orzechami mazurek migdałowo pomarańczowy mazurek migdałowy mazurek migdałowy makaronikowy mazurek orzechowy mazurek różany mazurek z polewą czekoladową serniki : sernik bezglutenowy, z ziemniakami sernik bez pieczenia sernik gotowany sernik wiedeński z herbatą matcha różności : pascha koszyk wielkanocny kraszanki święconka
królestwo garówmasła orzechowego karmelowego (Orzechownia) 2 czubate łyżki cukru kokosowego lub innego słodzika 1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii 2 łyżki soku cytryny 2 łyżki cukru kokosowego Polewa czekoladowo - orzechowa: 1 łyżeczka masła orzechowego karmelowego (Orzechownia) 1 łyżeczka kakao trochę wody garść orzeszków ziemnych (do ozdoby) Przygotowanie: Spód przygotuj poprzez zmielenie z malakserze wszystkich składników(...)schłodź w lodówce przez kilka godzin, aż masa jaglana stężeje i będzie możliwa do krojenia. Ciasto przed podaniem polej kremem czekoladowym (wymieszaj masło orzechowe z kakao i wodą, dodawaj po trochę wody, aby konsystencja była możliwa do polewania wierzchu ciasta) i obsyp prażonymi orzeszkami ziemnymi
Zdrowie na języku :Pszklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego lub miąższ z 1 laski wanilii 250g masła 2 budynie waniliowe herbatniki u mnie czekoladowe rodzynki ilość wg uznania Dodatkowo: wiśnie drylowane Gorzka czekolada 100g+ ok 180 ml śmietanki 30/36% na polewę Czekoladę rozpuścić w garneczku na parze dodając stopniowo śmietankę regulując gęstość polewy. Przygotowanie: Ser zmielić w maszynce lub przepuścić przez praskę(...)wyłożyłam formę folią spożywczą ale nie jest to konieczne) Do tak przygotowanej formy wyłożyć jeszcze ciepły ser. Na nim ułożyć wiśnie, schłodzić. Po wystudzeniu (u mnie cała noc) dekorować polewą czekoladową. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosimascarpone Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywną masę ,ale nie za długo ,bo się zacznie rozwarstwiać .Dodajemy mascarpone ubijamy do połączenia się ze śmietaną i przekładamy masą ciasto. Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki mleka Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ,dodajemy mleko, mieszamy i polewamy nią ciasto .Wstawiamy do lodówki
Ladylaura.