polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:158/582)

Sernik Snickers 1156

masła SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 200g masy kajmakowej 3 łyżki masła orzechowego 100g orzeszków ziemnych solonych 100g czekolady gorzkiej POLEWA: 100g czekolady gorzkiej 200g śmietanki 30% 50g orzeszków ziemnych solonych Herbatniki rozkruszyć i połączyć razem z rozpuszczonym masłem. Wylepić dno formy o średnicy 25cm i odstawić w chłodne miejsce(...)uchylonym piekarniku. Śmietankę zagotować i dodać do niej połamaną czekoladę. Zdjąć z palnika i rozpuścić. Kiedy zacznie gęstnieć wylać na upieczony sernik. Orzeszki uprażyć na patelni i posypać po czekoladowej polewie. Odstawić w chłodne miejsce. Żeby sernik lepiej się kroił, orzeszki można trochę posiekać. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Serniki pieczone Tagged: czekolada , herbatniki , kajmak , kremówka

https:KKuchniaMniam
Ciasto Izydor 118

masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie różnych smaków - delikatny i puszysty biszkopt, do tego bardzo kremowa masa budyniowa oraz orzeźwiająca(...)czekolada się rozpuści i uzyskamy gładką polewę. Studzimy. Orzechy włoskie siekamy na drobne kawałki. Ciasto: Spód biszkoptowy umieszczamy w blaszce, w której się piekł i wykładamy masę jabłkową - rozsmarowujemy równomiernie po całym blacie. Przykrywamy bezą kokosowo-makową, na której rozsmarowujemy masę budyniową. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Na biszkopcie rozprowadzamy polewę czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Wkładamy do lodówki najlepiej

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Izydor 122

masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie różnych smaków - delikatny i puszysty biszkopt, do tego bardzo kremowa masa budyniowa oraz orzeźwiająca(...)czekolada się rozpuści i uzyskamy gładką polewę. Studzimy. Orzechy włoskie siekamy na drobne kawałki. Ciasto: Spód biszkoptowy umieszczamy w blaszce, w której się piekł i wykładamy masę jabłkową - rozsmarowujemy równomiernie po całym blacie. Przykrywamy bezą kokosowo-makową, na której rozsmarowujemy masę budyniową. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Na biszkopcie rozprowadzamy polewę czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Wkładamy do lodówki najlepiej

Kuchnia MagdaLeny
BABKA MARMURKOWA 113

babka wygląda bardzo zachęcająco na świątecznym stole. Babkę można przygotować w formie z kominem lub keksówce, polać lukrem (polecam np. cytrynowy lub pomarańczowy, który dodatkowo doda smaku i aromatu), polewą czekoladową jasną lub ciemną bądź posypać cukrem pudrem. Jeśli wybieram opcję z lukrem lub słodką polewą to zazwyczaj zmniejsza ilość cukru dodanego do ciasta, tak by nie zasłodzić się jednym

Zasmakuj Kuchni
Szybki piernik z powidłem śliwkowym i polewą czekoladową. 177

suchego patyczka. Ciasto przekroić na trzy blaty po całkowitym ostudzeniu. Jeden posmarować, przykryć drugim, posmarować, przykryć trzecim, polać polewą czekoladową. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Dokładnie wymieszać i polać ciasto. Jeśli polewa jest za gęsta dolać więcej mleka. Odstawić do chłodu aby ciasto się scaliło. Polecam

Radość kipiąca uśmiechem.
Błyskawiczne ciasto kokosowo czekoladowe 199

masa zgęstnieje. Wyłożyć ją na podpieczony spód czekoladowy, wyrównać, polać pozostałą częścią ciasta czekoladowego i piec jeszcze ok 30 minut w 180 st. C. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową, lub tak jak ja czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej

Cynamonowe szczęście
Ciasto Smakosz z serową wkładką 398

budyń, miksujemy, żeby składniki ładnie się połączyły. Przełożenie ciasta: ciasto jasne z bezą czekoladową i bakaliami - połowa kremu - wkładka serowa - druga połowa kremu - ciasto ciemne z bezą wiśniową - polewa czekoladowa

kruche babeczki
Ciasto Pijak 139

wiórek kokosowych 100 g maku 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem 400 ml kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30 % 100 -150 g czekolady (w zależności jak gęsta ma być polewa) Poncz: 100 ml wódki 100 ml wody Dodatkowo: garść wiórek do posypania 1 słoiczek dżemu

W Moim Magicznym Domu
Ciasto z marchewki i buraków z czekośliwką 165

pekany bo takiem miałam) mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Na koniec dodać tarte warzywa i wymieszać łyżką. Przełożyć do przygotowanej formy. Piec 50 minut w 180 stopniach. Polać polewą czekoladową: Zagotować wodę z tłuszczem, kakao i cukrem. Mieszać aż cukier sie rozpuści. Na początku polewa może być rzadka, ale wraz ze stygnięciem tężeje. Moje ciasto przekroiłam i posmarowałam

AZgotuj!
Ciasto śmietankowe z truskawkami - bez pieczenia 133

Składniki na galaretkę z owocami:  2 galaretki truskawkowe ok. 600g truskawek Składniki na czekoladowy spód: 250g czekolady (najlepiej z chrupkami np. Crusti Choc z Lidla) 250g wafelków w polewie czekoladowej 50g miękkiego masła Składniki na śmietanową masę: 400ml śmietany 36% (ew. 30%) 8g żelatyny  30 ml wody 60g cukru pudru Wykonanie galaretki: Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od rozpuszczenia

Mania Wypiekania
Serniko - makowiec z polewą czekoladową. Jagielniczek bez laktozy, bez glutenu 119

jajko sok z jednej pomarańczy 1 pomarańcza kawałek skórki z pomarańczy rodzynki agawa (miód/ksylitol) Składniki na część makową: 250 g maku 10 daktyli 1 jajko rodzynki Polewa czekoladowa: 10 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao Dodatkowo: płatki kokosowe polewa truskawkowa Kruche ciasto Składniki na kruche ciasto wymieszałam i wstawiłam do lodówki

nietadieta
Wilgotne ciasto czekoladowo kokosowe 224

masa zgęstnieje. Wyłożyć ją na podpieczony spód czekoladowy, wyrównać, polać pozostałą częścią ciasta czekoladowego i piec jeszcze ok 30 minut w 180 st. C. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową, lub tak jak ja to zrobiłam oprószyć cukrem pudrem. Prawda, że proste? A jakie pyszne

Cynamonowe szczęście
Pralinki pandy 257

zanurzamy w lukrze i obtaczamy wiórkami kokosowymi. Doczepiamy dekoracje - nosy i uszka z dropsów czekoladowych, uśmiechy z cukiereczków (można także jeśli ktoś ma na tyle pewną rękę narysować je polewą czekoladową) i oczy z masy cukrowej (lub czekoladowych cukiereczków). Lukier może posłużyć za klej. Gotowe pandy przekładamy do papierowych papilotek lub nabijamy na patyczki. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babka ananasowa 167

owoce aronii i wymieszać dokładnie Foremkę z kominem o średnicy 23 cm natłuścić i wyłożyć ciasto, piec w temp. 185 stopni C przez około 50 - 60 min Składniki na polewę czekoladową: 9 dag gorzkiej czekolady- o takiej wadze miałam gorzką czekoladę 3 dag masła Przygotowanie polewy : Masło rozpuścić w rondelku, dodać pokruszoną czekoladę, zdjąć z ognia, wymieszać do połączenia składników

Proste Potrawy
Czekoladowe ciastka maszynkowe 199

ręką. Tym razem zdecydowałam się na lekko czekoladowe ciastka budyniowe i udekorowałam je czekoladą z orzeszkami arachidowymi. Ciasteczka wyszły bardzo smaczne, kruche i w sam raz słodkie dzięki polewie czekoladowej. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy bez cukru 40g 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka(...)piekłam ok. 20 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez wcześniejszego nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu ciasta przełożyłam na metalową kratkę, na której stygły. Gdy ciastka wystygły, przygotowałam polewę. W tym celu podgrzałam śmietanę w rondelku i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę. Mieszałam do jej rozpuszczenia. W czekoladzie maczałam końce ciastek (tylko wierzch, można też smarować łyżką

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania