polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:165/582)

Expresowy murzynek 259

użyjecie miksera, a samo przygotowanie zajmie Wam jakieś 5 min :) Brzmi obiecująco? A jeszcze dodam, że nie użyjecie jajek, a smak jest wprost wyśmienity? Ciasto wychodzi puszyste, wilgotne, czekoladowe, przełamane kwaskowymi owocami z dżemu z czarnej porzeczki. A jeśli ktoś nie lubi smutnego placka posypanego cukrem pudrem, przygotowanie mini torciku, zajmie Wam kolejne, hmm...powiedzmy 10 min.  Składniki(...)Chcąc go troszkę urozmaicić, kroimy go na 3 placki, pierwszy placek smarujemy dżemem, drugi placek smarujemy ubitą na sztywno śmietaną z cukrem i śmietanfixem, trzeci placek polewamy polewą. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy wodę i rozpuszczamy w niej cukier. Następnie dodajemy pokrojone na kawałki masło i rozpuszczamy. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy przesiane kakao, energicznie mieszamy aby powstała gładka

na moim stole...
Murzynek z jabłkami 256

łyżki mleka 3 łyżki masła lub margaryny 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania polewy czekoladowej: Rozpuścić masło, dodać mleko i kakao i podgrzewać wszystko na małym ogniu mieszając. Nie zdejmując z ognia dodać cukier puder i dokładnie wymieszać zresztą składników. Gdy polewa nie będzie już matowa, zdjąć z ognia i jeszcze ciepłą polać wystudzony murzynek. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Torcik czekoladowy Pierzynka 216

słodkim ciastem. Oprócz tego ciacho było przepyszne i trochę inne niż zwykle. Biszkopt czekoladowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1/2 litra mleka 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru Polewa: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki kakao 1/4 szklanki mleka Wykonanie

Ciasteczkowy Potwór
Brownie z kajmakowym sernikiem i masłem orzechowym 642

SERNIK GOTOWANY Z KAJMAKIEM: 500 g zmielonego twarogu 1 łyżka cukru 200 g masy krówkowej (kajmaku) 100 g masła 100 g masła orzechowego 2 jajka 1 budyń śmietankowy POLEWA CZEKOLADOWA: 50 g czekolady gorzkiej 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% garść orzeszków ziemnych solonych Masło i masło orzechowe rozpuścić w rondelku. Dodać połamane na kostki czekolady i mieszać, aż się(...)blat czekoladowego ciasta i przykryć drugim. Wylać pozostałą masę, wyrównać i przykryć całą powierzchnię folią spożywczą. Ciasto najlepiej składać w formie w której piekło się brownie. Odstawić do wystudzenia. Śmietankę podgrzać i do gorącej dodać połamaną czekoladę. Zdjąć z palnika i mieszając rozpuścić. Wystudzić i kiedy zacznie gęstnieć wylać na wierzch ciasta. Orzeszki drobno posiekać i rozsypać na polewie. Odstawić

https:KKuchniaMniam
Ciasto Delicja 1402

Warstwa czekoladowa : 120 g mlecznej czekolady 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklanki gorącej wody lub 2 śmietan-fixy Polewa czekoladowa : 70 ml śmietanki kremówki 30% 70 g mlecznej czekolady Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając na początku ubijania szczyptę soli. Do ubitych białek dodajemy stopniowo drobny cukier. Następnie(...)cukier puder oraz śmietan-fixy (lub rozpuszczoną żelatynę). Następnie wlewamy roztopioną, lekko przestudzoną czekoladę i delikatnie mieszając łączymy ją z ubitą śmietaną. Powstałą masę wykładamy na galaretkę. Śmietankę na polewę mocno podgrzewamy w garnuszku. Zestawiamy z pieca, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy, aż do całkowitego połączenia. Polewą dekorujemy wierzch ciasta. Źródło

Smaki Na Talerzu
Francuskie rogaliki z batonikami Kinder 100

zlepić. Rogaliki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko rozbełtać i posmarować wierzch każdego rogalika. Piec około 15-20 minut w temperaturze 200 st. C do zrumienienia. Przygotować polewę czekoladową. W małym garnuszku pokruszyć czekoladę dodać śmietankę i podgrzać na małym płomieniu .Mieszać, aż składniki się połączą i powstanie jednolity sos. Następnie lekko przestudzić polewę i polać nią rogaliki

Olcia gotuje!
Ciasto „śmietniczek” 92

miksujemy na puch z miodem, po około 10 minutach dodajemy po łyżce grysiku, smarujemy blat ciasta kremem i nakładamy drugi, lekko dociskając, chłodzimy w lodówce około 30 minut. Polewa czekoladowa 5 łyżek śmietany 30-36% tabliczka słodkiej lub gorzkiej czekolady Śmietanę zagotowujemy, wyłączamy gaz, wrzucamy czekoladę i mieszamy aż do rozpuszczenia, chwilę studzimy i polewamy ciasto. Orzechy w karmelu

Wasze Przepisy
Sernik gotowany z jabłkami - warstwowy 126

dociskamy. Nakładamy drugą część masy serowej, wyrównujemy. Rozkładamy resztę jabłek tak, by pokryły całą powierzchnię ciasta. Na jabłka wykładamy ściętą górę biszkopta, przyklejamy ją dociskając do brzegów ciasta. Polewa czekoladowa: 1/4 kostki masła 1 łyżka kakao 2 łyżki mleka 2 łyżki wody 3 łyżki cukru Wszystkie składniki zagotowujemy w rondelku. Odstawiamy na chwilkę i polewamy wierzch sernika. Ciasto wkładamy

Kronika Piekarnika
Sernik gotowany 493

papierem do pieczenia. Dno wykładamy herbatnikami i na nie wylewamy połowę masy serowej. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników i wylewamy resztę masy serowej. Na górę układamy ponownie herbatniki. Wykonujemy polewę czekoladową. W rondelku podgrzewamy kremówkę. Następnie do tego podajemy połamaną w kostkę czekoladę. Mieszamy tak długo, aż się czekolada rozpuści i połączy z kremówką. Gotową polewę wylewamy na wierzch sernika

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Miodowiec z masą z kaszy manny (bez mleka i białka jaja) 277

zagotować mleko owsiane z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną. Ciągle mieszając (najlepiej trzepaczką rózgową) wsypywać kaszę mannę. Gotować aż zgęstnieje. Jak lekko przestygnie przekładać nią blaty miodowe.  Przygotować polewę czekoladową - wodę z cukrem gotować 2 minuty, po tym czasie dodać kakao i margarynę. Ciągle mieszając dodać kakao i margarynę. Gotować jeszcze minutę i gorącą polewą polać ciasto. Miodowiec jest

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort Piernikowy 378

smarujemy go niezbyt grubą warstwą konfitur śliwkowych. Następnie wykładamy połowę masy, wykładamy kolejny krążek ciasta i znów smarujemy konfitura, a następnie masą. Całość przykrywamy górną częścią tortu. Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) i wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Powstałą kuwerturą polewamy wierzch tortu piernikowego. Następnie

Słodka Strona
Murzynek z makiem i bakaliami 117

naturalna słodycz z bakalii i dojrzałych bananów no i mak, który nie tylko kojarzy się ze świątecznymi wypiekami, ale ma również mnóstwo witamin. Zwieńczeniem tego ciasta może być polewa czekoladowa, lukier czy tylko cukier puder. Tę kwestie zostawiam już indywidualnie. Forma, w jakiej wykonałam ciasto to 24 cm. Możecie również wykorzystać dłuższą keksówkę. Co więcej, jeśli nie posiadacie akurat(...)mnie żurawina, morele, śliwki, rodzynki) ▪ 2 szklanki mleka (+aromat migdałowy lub mleko migdałowe) ▪ 70 g oleju ▪ 2 małe banany (najlepiej dojrzałe) ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ 2 łyżki kakao polewa ▪ 100 g masła ▪ 4 łyżki kakao ▪ 3 łyżki mleka  ▪ słodzik/cukier wedle uznania Przygotowanie: 1. Szklankę mleka gotujemy w rondelku i dodajemy mak z aromatem (lub mleko migdałowe

zdrowo i aktywnie
Murzynek z makiem i bakaliami 234

naturalna słodycz z bakalii i dojrzałych bananów no i mak, który nie tylko kojarzy się ze świątecznymi wypiekami, ale ma również mnóstwo witamin. Zwieńczeniem tego ciasta może być polewa czekoladowa, lukier czy tylko cukier puder. Tę kwestie zostawiam już indywidualnie. Forma, w jakiej wykonałam ciasto to 24 cm. Możecie również wykorzystać dłuższą keksówkę. Co więcej, jeśli nie posiadacie akurat(...)mnie żurawina, morele, śliwki, rodzynki) ▸2 szklanki mleka (+aromat migdałowy lub mleko migdałowe) ▸70 g oleju ▸2 małe banany (najlepiej dojrzałe) ▸2 łyżeczki proszku do pieczenia ▸2 łyżki kakao polewa ▸100 g masła ▸4 łyżki kakao ▸3 łyżki mleka  ▸słodzik/cukier wedle uznania Przygotowanie: 1. Szklankę mleka gotujemy w rondelku i dodajemy mak z aromatem (lub mleko migdałowe

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tort Sachera 209

wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy. Piec w temperaturze 175 stopni około 60 minut. Ciasto przecinamy na pół tak, aby powstały dwa krążki i nasączamy rumem i przekładamy konfiturą. Polewa czekoladowa 180 g śmietany 30% 180 g czekolady gorzkiej 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny  50 g masła zamrożonego Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Czekoladę posiekać na drobno. Śmietanę zagotować(...)czekolady, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojone na kawałki zmrożone masło i mieszać aż masło się rozpuści. Gotową polewą udekorować tort. Smacznego

Biały fartuszek
Sernik brownie. 148

Sernik pyszny, aż strach! Ciężko zatrzymać się na jednym kawałku. Połączenie brownie z sernikiem i czekoladowa polewa. Mniam! Co nam trzeba? Spód brownie tabliczka gorzkiej czekolady pół kostki masła 100g szklanki cukru 2 duże jajka 100g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa : 1kg sera twarogowego 5jajek 200ml śmietany kremówki 30% 150g drobnego cukru 3 łyżki mąki(...)ścięta, co sprawdzamy patyczkiem. Warto wstawić pod spód miseczkę z wodą- tzw. kąpiel wodna minimalizuje pękanie sernika. Sernik wyjmujemy i studzimy. Gdy już jest dobrze wystudzony dopiero wylewamy polewę. Polewa: Rozgrzewamy mocno kremówkę, dodajmy czekoladę, mieszamy aż będzie gładka masa. Studzimy i polewamy. Schładzamy w lodówce. (ps. zdjęcia robiłam przed schłodzeniem, dlatego polewa jest lekko płynna, potem ładnie

Latosiowydom