polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:173/582)

Ucierane ciasto z kandyzowaną aronią HELIO 137

dzielić się celebrując wspólnie chwile. Do ciasta można dodać dowolne suszone owoce lub świeże, orzechy lub kakao. Gotowe ciasto polewam domowym lukrem cytrynowym i dekoruję dodatkowo aronią, polewa czekoladowa lub sypany cukier puder też będzie pasował, będzie fantastycznie! Zapraszam na pyszne, domowe ciasto ucierane z kandyzowaną aronią HELIO . Wspaniałe do kawy! Jeśli zamierzam zamrozić kawałki ciasta to nie polewam

Zasmakuj Kuchni
Murzynek 132

ciasto rozpływa się w ustach. Murzynka po upieczeniu bez przeszkód możemy przełożyć powidłami czy ulubionym dżemem, jednak i bez tego jest naprawdę pyszny. Mój murzynek zawsze podaję z przepyszną polewą czekoladową. Polecam każdemu łasuchowi! 🙂 Artykuł Murzynek pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
KRUCHE, BEZCUKROWE MAZURKI NA SPODZIE Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ WYPEŁNIONE CZEKOLADĄ I PIANKĄ Z SUSZONYCH MORELI 183

mieszam, następnie wszystko przelewam do misy blendera i blenduję do połączenia składników SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: tabliczka gorzkiej czekolady 1-2 łyżki miodu 1 łyżka oleju kokosowego WYKONANIE: umieszczam wszystkie składniki w misce rozpuszczam w kąpieli wodnej mieszam do połączenia składników PRZYGOTOWANIE MAZURKÓW: ciepłą czekoladą polewam mazurki ( zostawiam trochę polewy do ozdoby) na czekoladę nakładam piankę morelową ozdobiłam czekoladą

Upiecz sobie babeczkę
10 POMYSŁÓW NA BEZCUKROWE SŁODYCZE DLA DZIECI, BEZ PIECZENIA 127

owocowe 2. OWOCOWE LIZAKI: kroję owoce w plasterki i zatapiam je w polewie czekoladowej ( pokruszoną tabliczkę czekolady rozpuszczam z łyżką oleju kokosowego w mikrofalówce),  nadziewam na patyczek do szaszłyków, w którym odkrawam tą ostrą końcówkę, umieszczam na ok. 30 minut w lodówce, aby polewa stwardniała. 3. BEZCUKROWY SERNICZEK    jogurtowiec bez pieczenia 4. DOMOWE ŻELKI żelki truskawkowe

Upiecz sobie babeczkę
Ciasto Poduszkowiec 2805

zrobieniu ‘kratki’ z masy serowej. Bardzo podobnym do tego ciasta jest dość popularny sernik Izaura , który różni się sposobem wylania masy serowej na ciasto oraz dodatkiem polewy czekoladowej. Tak więc jeśli szukacie czegoś szybkiego i słodkiego, to polecam Wam właśnie przepis na Poduszkowca :) Podane składniki dotyczą dużej blaszki o wymiarach: 25cm x 36cm. Ciasto Poduszkowiec – Składniki: Składniki

Kulinarne Przeboje
CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 255

lodówce. Spód z kruchych ciasteczek, masa z trzech składników i już. Delikatny i czekoladowy! Mniam, mniam! Składniki: Spód: 200 g kruchych ciasteczek 4 łyżki masła i/lub 1 łyżka masła orzechowego Masa: 1 kg twarogu sernikowego 1 szklanka cukru pudru 400 g czekolady deserowej Polewa: 100 g czekolady deserowej  łyżka masła 2 łyżki oleju roślinnego(...)temperaturze. Dokładnie połączyłam wszystkie składniki. Masę wyłożyłam na spód z ciasteczek. Wstawiłam ciasto na 3 godziny do lodówki. Gdy stężał w lodówce, wyjęłam go z formy. Sernik można polać polewą czekoladową. Roztopić czekoladę, dodać masło i olej. Ja stwierdziłam, że w deserze za dużo będzie czekoladowego smaku  i ubiłam bitą śmietanę z odrobiną cukru pudru. Na nią starłam gorzką

potrawyregionalne
Ciasto orzechowe 196

stopni  i pieczemy na złoty kolor około 60 minut. Polewa czekoladowa: 40-50 g gorzkiej czekolady cukier do smaku odrobina mleka lub wody Do rondelka wrzucamy czekoladę  i podgrzewamy by się roztopiła  dodając odrobinę wody lub mleka oraz cukier.  Gotową polewą polewamy ciasto. Smacznego

Pyszności Słodkości
Ciasto Kukułka 151

masła 50 ml spirytusu 2 szklanki mleka w proszku Poncz do nasączenia: 300 ml przegotowanej zimnej wody 3 łyżki spirytusu aromat arakowy Dodatkowo:  kakao, czekolada, polewa czekoladowa, wiśnie w syropie - dowolnie, według Waszych upodobań ;-) Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę, na koniec dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera do minimum

Czary - gary w kuchni
Sernik z brzoskwiniami na biszkoptach 404

wystudzeniu sernik można oblać polewą czekoladową. Rozdrobnioną czekoladę wrzucamy do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu, co pewien czas mieszając. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, gotujemy jeszcze około 3 minuty, po czym wylewamy polewę na ciasto, rozprowadzamy i ewentualnie dekorujemy posypkami lub kokosem. Sernik pozostawiamy w chłodnym miejscu, by polewa stwardniała

Smakowy Raj
Ciasteczka z kleiku ryżowego – Chinese rice cookies 267

miękkie masło – 125 g - proszek do pieczenia – 0,5 łyżeczki - cukier – 1/4 szklanki - cukier waniliowy – 1 łyżeczka - wiórki kokosowe – 2 czubate łyżki DODATKOWO : - polewa czekoladowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki mieszamy razem , wyrabiamy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną). W każdej kulce robimy wgłębienie

Ostra na Słodko
Ciasto orzechowe 166

temperatury 160-180 stopni i pieczemy na złoty kolor około 60 minut. Polewa czekoladowa: 40-50 g gorzkiej czekolady cukier do smaku odrobina mleka lub wody Do rondelka wrzucamy czekoladę i podgrzewamy by się roztopiła dodając odrobinę wody lub mleka oraz cukier. Gotową polewą polewamy ciasto. Smacznego

Salonik smaków
Szybkie brownie z wiśniami, bardzo proste 95

patyczkiem stan upieczenia. U mnie wystarczyło 30 minut. Ciasto nie powinno być wysuszone. Po wyjęciu patyczka z ciasta, patyczek musi być suchy. Ciasto zostawiamy w blaszce aż wystygnie. Przygotowanie polewy czekoladowej – pokruszoną czekoladę i śmietanę umieścić w garnuszku postawionym na drugim garnuszku z gotującą i parującą wodą. Zmniejszyć gaz i podgrzewać aż czekolada się rozpuści. Często mieszać. Rozpuszczoną czekoladą

Kuchnia Pokoleń
Muffiny czekoladowe z winogronową nutką 107

kuleczek winogrona ·        1 śmietana kremówka ·        1/3 szk. cukru pudru ·        Polewa czekoladowa ·        Galaretka żółta Sposób przygotowania: 1.    Galaretkę rozpuszczamy w 1 szk. wody i odstawiamy żeby stężała, ale nie do końca(...)ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy wierzch muf fin. 13.                     Polewamy polewą. 14.                     Deser gotowy

Kulinarna Chwila
Naleśniki z dżemem, owocami i polewą kakaową 62

Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 10 sztuk Przygotowanie 30 min. Smażenie 20 min. Kalorie 290 kcal Sprawdzony przepis na idealne naleśniki z dżemem truskawkowym, świeżymi owocami i polewą kakaową. Naleśniki na słodko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: NALEŚNIKI 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 4 jajka 1 łyżeczka cukru szczypta soli olej rzepakowy(...)najlepszą miarą jest chochla do zupy. Gdy zobaczymy, że naleśnik ma odpowiedni kolor )lekko przyrumieniony), obracamy na drugą stronę i smażymy przez chwilę. W trakcie robienia naleśników można zrobić polewę czekoladową. Na małym ogniu ustawiamy patelnię z margaryną. Po rozpuszczeniu tłuszczu dodajemy cukier puder, dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Ostatnią czynnością jest dodanie kakao. Można dodać łyżkę mleka

ProstePesto.pl
Deser budyniowo-sojowy z owocami i bakaliami 59

500ml mleka (napoju) waniliowego sojowego (kupuję z Biedronce) dowolny budyń waniliowy- bez cukru Owoce: nektarynka, borówki, truskawki dałam (teraz brak, więc mogą być poziomki, maliny) Orzeszki ziemne, włoskie polewa czekoladowa (rozpuść pół tabliczki deserowej czekolady z czubatą łyżką masła i lekko przestudź) Robimy! Przygotuj budyń według przepisu. Schłodź. Ułóż w 4 miseczki Na wierzch daj obficie owoców, orzeszków

Latosiowydom
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 579

minut , wyciągamy, studzimy, zimne rozdrabniamy rękami. POLEWA  wszystkie składniki polewamy dajemy do miski nad kąpielą wodną, mieszamy co chwilkę do połączenia się składników. Spody ciasta smarujemy kremem Ostatni spód tez ma być posmarowany, wstawiamy na 20 minut do lodówki. wylewamy czekoladową polewę i posypujemy orzechami. Wstawiamy na całą noc do lodówki, i ciasto gotowe. Rozpływa się w ustach

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe trufle 341

specjalnie na Święta z gorzkiej kuwertury. Kuwertura to rodzaj czekolady o podwyższonej zawartości masła kakaowego (pow. 31%), używa się jej do oblewania trufli, jako materiał na praliny lub na polewy czekoladowe. Trufle zostały obtoczone w kakao, w wiórkach kokosowych i siekanych migdałach. Możecie sami pokusić się o przygotowanie własnych posypek: np. oblać je czekoladą, obsypać je siekanymi orzechami, cukrem pudrem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto marchewkowe z orzechami 111

kojarzą mi się nie tylko z sernikiem, makowcem czy mazurkiem ale również z aromatycznymi ciastami z dodatkiem pachnących przypraw korzennych i orzechów. Jednym z nich jest ciasto marchewkowe z polewą czekoladową i orzechami włoskimi. Puszyste, wilgotne, pachnące cynamonem, znika ze stołu w ekspresowym tempie. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Ciasto pomarańczowo-czekoladowe 137

pieczenia 40 g kakao 150 oleju 50 g soku z pomarańczy starta skórka z pomarańczy 1 łyżeczka skórki  mielonej skórki pomarańczowej 4 jajka 90 g brązowego cukru Polewa czekoladowa 50 g masła 45 g cukru pudru 3 łyżki  mleka 2 czubate łyżki kakao Do dekoracji: migdały kandyzowana skórka pomarańczowa Inspiracja  MadameEdith . Wykonanie: W misce ucieramy jajka(...)piekarnika i z foremki, studzimy na kratce. W międzyczasie przygotowujemy polewę. W garnuszku o grubym dnie umieszczamy masło i mleko, podgrzewamy je na małym ogniu. Gdy masło się roztopi dodajemy kakao i cukier puder. Wszystko mieszamy i dalej lekko podgrzewamy. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, polewa jest gotowa.  Gdyby ukazało się, że polewa jest za gęsta

Kulinarne przygody Gatity
Sernik Sweetie na biszkoptach z sokiem grejpfrutowym 67

biszkoptów, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 45minut. Polewa czekoladowo – grejpfrutowa: czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej, pod koniec stopniowo dodawać sok z grejpfruta i intensywnie go wymieszać z czekoladą, aż powstanie aksamitna konsystencja. Kiedy sernik już wystygnie polewamy wierzch naszą polewą i wstawiamy do lodówki do czasu, aż polewa stężeje. Potem

Tajemnice Smaku
Brownie z fasoli, bez glutenu, bez mąki z polewą z masła orzechowego 208

czuć w nim, że jest z fasoli. Ja przedstawiam Wam z polewą czekoladową z masła orzechowego - niebo w gębie! Składniki (na małą keksówkę): - 1 puszka czerwonej fasoli - 1 duży dojrzały banan - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jajka - 2 łyżki kakao - ulubione bakalie (opcjonalnie) * polewa: - 50g gorzkiej czekolady - 2 łyżki masła orzechowego (ja użyłam najlepszego od Vegan's Creuelty

CookYourself
TORCIK BROWNIE Z BORÓWKAMI – najlepsze brownie na świecie! 267

borówki, wylewamy do foremki wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego na 150C piekarnika na ok. 45-50 minut, studzimy. Po wystudzeniu dekorujemy pozostałymi borówkami + ew. dodatkową polewą czekoladową. Smacznego! A jeśli macie ochotę spróbować też innych Brownie to zaglądnijcie na bloga! Jest tak Klasyczne czekoladowe brownie , Brownie z malinami i Sernikobrownie z brzoskwiniami. Nie brakuje też fantastycznych

Ostra na Słodko
Seromakowiec. 795

upiekło. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni ciasto przykrywamy folia aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy w uchylonym piekarniku na około 10 minut, po tym czasie wyjmujemy i całkowicie studzimy. POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g mlecznej czekolady 1 płaska łyżka ciemnego, gorzkiego kakao 3 łyżki mleka      Kakao łączymy z mlekiem i podgrzewamy, następnie dodajemy połamaną w kostki czekoladę

Rozpustne gotowanie
Piernik wyborny siostry Anieli 218

lukier na oko, a najważniejsze w nim jest to, by jego konsystencja nie była ani zbyt płynna, ani sztywna. Gotowym lukrem pokrywamy zimny piernik i pozostawiamy do zastygnięcia Polewa czekoladowa: 150g czekolady np. deserowej 150ml śmietany słodkiej Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy w rondelku śmietaną i gotujemy na wolnym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści i masa się

Smakowy Raj
łatwy piernik z kremem budyniowym... 158

szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, 1 opakowanie przyprawa do piernika, 4 łyżki miód wielokwiatowy, - w opisie krem budyniowy, 1 opakowanie polewa czekoladowa, - ile potrzeba posypka kolorowa wszystkie składniki mikserem dobrze wymieszać z do powstania pęcherzyków powietrza keksówka 24x15 wysmarowana olejem i tartą bułką przełożyć ciasto do formy i piec w 200C około(...)piernik wystudzić 200 ml mleka zagotować z 2 łyżkami cukru i zagęścić budyniem czekoladowym wymieszanym w 150 ml mleka zimnego - budyń mocno wystudzić miękkie masło 1/2 kostki mikserem utrzeć na krem z budyniem piernik wystudzony przeciąć na połowę i nałożyć krem budyniowy, przykryć drugą połową polewę przygotować wg opisu na opakowaniu, posmarować wierzch piernika i posypać kolorową posypką i odstawić

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania