polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:175/582)

Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową 108

cieniutką stróżką jednocześnie miksując, aby niepowstały "skrzepy". Na przygotowany biszkopt wylać piankę owocowo-śmietanową wyrównać wierzch, wstawić do lodówki na czas przygotowania polewy. Kiedy mamy już przestudzoną polewę czekoladową wyjąć ciasto z lodówki i polać całą powierzchnię ciasta. Formę z gotowym ciastem przykry pokrywką (jeśli forma taką posiada) lub przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki, aby ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Piernik staropolski z powidłami - dojrzewający. 123

Odstawić na 3-4 dni do suszenia. Następnie pokroić go na trzy równe pierniki lub pozostawić w całości. Piernik polać czekoladą lub lukrem, można też posypać orzechami.  Polewa czekoladowa; 100 ml śmietany kremówki 36% lub 30% 100 g mlecznej czekolady Smietankę podgrzać w garnuszku, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę. Odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać

Radość kipiąca uśmiechem.
Najlepsze przepisy na Halloween 124

świetną opcją będzie Tort Oreo z pająkami . To czekoladowe biszkopty przełożone kremem budyniowym z ciasteczkami Oreo i dziecinnie prosta dekoracja. Potworki brownie to połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego w czekoladowej polewie. Najlepsze przepisy na Halloween – drobne przekąski Ciasteczka dynie , to proste ciasteczka maślane ozdobione lukrem królewskim i dekoracją z masy cukrowej. Do zrobienia Pianek Frankenstein potrzebne będą pianki marshmallow, czekolada

Ciastkozercy
Murzynek z jabłkami 112

każdej okazji. Dzisiejszy przepis jest z dodatkiem soczystych jabłek tzw. salceson. Moja wersja oczywiście nie zawiera białej mąki pszennej oraz żadnej niezdrowej margaryny. Wedle uznania możecie na wierzch dać polewę czekoladową, ja tym razem postawiłam na zwykły cukier puder (zmielony słodzik). Wartość odżywcza 1 kawałka (12): 169 kcal B 5 g W 16 g T 8 g (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Murzynek z jabłkami 205

każdej okazji. Dzisiejszy przepis jest z dodatkiem soczystych jabłek tzw. salceson. Moja wersja oczywiście nie zawiera białej mąki pszennej oraz żadnej niezdrowej margaryny. Wedle uznania możecie na wierzch dać polewę czekoladową, ja tym razem postawiłam na zwykły cukier puder (zmielony słodzik). Wartość odżywcza 1 kawałka (12): 169 kcal B 5 g W 16 g T 8 g (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
MINI SERNICZKI NA SEZAMOWYM SPODZIE FIT 115

mieszając łyżką na końcu dodaję bakalie wylewam na sezamowe spody Piekę 35 minut   w 180 stopniach. Serniczki muszą ostygnąć w piekarniku. Po ostygnięciu możemy polać je czekoladą POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g. gorzkiej czekolady  2 łyżki syropu z agawy lub  miodu 1 łyżka oleju kokosowego  PRZYGOTOWANIE: czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej dodaję syrop i olej kokosowy

Upiecz sobie babeczkę
Kukułka 227

dołu). Nasączamy go dokładnie masą czekoladową. Następnie wykładamy drugi biszkopt kakaowy oraz resztę śmietany. Wierzch możemy udekorować czekoladową posypką.   Uwagi: Masa czekoladowa, tak na prawdę ma konsystencję czekoladowej polewy – jest ona dosyć rzadka i powinniśmy stopniowo (po 2-3 łyżki) wylewać ją na biszkopt jasny (tak przynajmniej robiłam ja). Masy może się wydawać dużo, jednak aby zabarwiła

Smaki Na Talerzu
Ciasto jogurtowe kukurydziane 332

jogurt naturalny – 180 g - cukier – 3/4 szkl - mąka kukurydziana – 4 łyżki - proszek do pieczenia – 2 łyżeczki - olejek waniliowy – 1 łyżka DODATKOWO: - polewa czekoladowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się napuszy. Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ). Pieczemy ok. 40 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z foremki

Ostra na Słodko
Tasiemiec 486

Ostatnio moja córka się zajadała tym ciastem więc postanowiłam go upiec ... tasiemiec to dwa pieczone ciasta- jasne i ciemne z dodatkiem kakao, przekładane pysznym kremem karpatkowym, oblane polewą czekoladową. składniki: 8 jaj 1,5 szkl. cukru pudru 2 szkl. mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 7 łyżek oleju 2 łyżki kakao Białka upić i dodać cukier puder.Następnie(...)gotującego się mleka ( jak budyń). Ostudzić. Gdy ostygnie dodawać po 1 łyżce do uprzednio utartej na pulchną masę 1 p. masła z cukrem pudrem Gotowego tasiemca polać polewą : 1/4 szkl mleka 3/4 p. masła 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do garnuszka ,gotować, cały czas mieszając do połączenia się składników. Ciasto pokroić ukośnie. Smacznego

Z Marcepanem
Bezglutenowy tort czekoladowy z konfiturą malinową 252

składnik, który po zjedzeniu czekolady wywołuje stan euforii i szczęścia. Bezglutenowy tort potrójnie czekoladowy W związku z tym, że czekolada dzisiaj obchodzi swoje święto postanowiłam uczcić ją potrójnie. Przepis na bezglutenowy tort zawiera czekoladę zarówno w masie na ciasto, kremie jak i w polewie. W torcie nie znajdziecie natomiast ani grama mąki, cukru oraz nabiału. Do jego przygotowania użyłam(...)kratce. 18 W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę i 2 łyżki wybranego tłuszczu na polewę. 19 Pierwszy blat ciasta smaruję konfiturą. 20 Układam równo drugą warstwę ciasta i smaruję ją kremem czekoladowym. 21 Kładę trzeci blat na cieście i smaruję kremem czekoladowym wierzch oraz boki. 22 Polewam wszystko rozpuszczoną czekoladą i odstawiam aż czekolada lekko się zetnie. 23 Na lekko ściętej

Book of spells
Tarta cytrynowa z czekoladą 304

Wiem, że mamy późną wiosnę, a właściwie prawie już lato i duży dostęp do owoców, ale tym razem po prostu mieliśmy ochotę na coś słodkiego, czekoladowego i jednocześnie orzeźwiającego. Bo właśnie taka jest ta tarta. Klasyczny kruchy spód, krem na bazie lemon curd i mascarpone no i czekolada. Oczywiście największym plusem tego typu ciast jest dowolna możliwość ich modyfikacji(...)lemon curd, resztę która mi została odstawiłam do lodówki, gdzie może spokojnie posiedzieć do 10 dni. Oczywiście, jeżeli chcecie, żeby wasz krem był bardzo cytrynowy możecie zużyć całość Polewa czekoladowa: – 100 ml śmietanki kremówki 30% – 75 g gorzkiej czekolady Śmietankę delikatnie podgrzewamy na najmniejszym ogniu (nie gotujemy). Wrzucamy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady

Relaxtime
Ciasto amerykańskie 117

Stary przepis z maminego zeszytu. Cynamonowe ciacho, pełne jabłek z dodatkiem orzechów włoskich. Mięciutkie i super wyrastające jesienne ciacho. Doskonale smakuje zarówno posypane cukrem pudrem jak i oblane polewą czekoladową.  Składniki blaszka 23/33: jajka 5 szt, cukier 1,5 szklanki, mąka pszenna 5 szklanek, soda 2 łyżeczki, cynamon 2 kopiate łyżki, olej 1,5 szklanki, orzechy włoskie posiekane

kulinarne odsłony pati
Makowiec z jabłkami 85

Makowiec z jabłkami to bardzo prosty przepis na świąteczny makowiec bez zawijania, to ogromna ilość maku z bakaliami i polewą czekoladową. W makowcu zawsze w sumie najciekawsza jest masa makowa, a tutaj dostajemy ją w czystej postaci Przepis jest szybki i łatwy, a ciasto naprawdę smaczne. Dołożyłam od siebie spód z kruchego ciasta, a polewę zrobiłam z prawdziwej czekolady. Wykonanie

Słodki sentyment
Ciasto z ciastkami oreo 119

zetrzeć kawałki czekolady, białej, mlecznej lub gorzkiej i udekorować ciasteczkami. Ja wylałam polewę zrobioną ze śmietany 36% i rozpuszczonej czekolady gorzkiej, którą później schłodziłam w lodówce 30 minut. Polewa czekoladowa 100 g czekolady gorzkiej( tabliczka wedla) 100 ml śmietany kremówki  36%(pół opakowania) W garnuszku podgrzewamy śmietanę, wrzucamy kawałki czekolady, mieszamy i zdejmujemy z palnika, mieszamy do rozpuszczenia

Kurnikowo
Ciasto czekoladowe z truskawkami 174

malin lub innych ulubionych owoców. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie popołudniowej kawki, herbaty lub na specjalne okazje. Nie jest ani skomplikowane ani pracochłonne. Ciasto posypałam cukrem pudrem, ale polewa czekoladowa też będzie pasować. Wybór należy do Was. Koniecznie spróbujcie Ciasto czekoladowe z truskawkami Składniki: około 600 g truskawek 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 2 jajka

Oryginalny smak
Tort a`la Kider Pingui 183

przepisu i filmiku pokazującego jak zrobić ganache. 1 batonik kinder country 1 kinder bueno white kilka ciastek Oreo biszkopty przełożone masą (kupiłam takie w sklepie Biedronka) kilka ciastek w polewie czekoladowej ( u mnie to była Milka) garść M&M, tu chodzi o te z orzechem w środku Połowę ganache przelałam do worka cukierniczego i włożyłam do zamrażarki, połowę zostawiłam

Blondynka Gotuje
Sernik 295

końcu dodać troszkę zaparzonej kawy lub kakao w proszku oraz odrobinę spirytusu. Wymieszać. Dodatki: 1 duże opakowanie podłużnych biszkoptów; 2 galaretki pomarańczowe (przygotowane wg przepisu na opakowaniu); polewa czekoladowa;   Złożenie ciasta: Sernik - 1/2 kremu - biszkopty układać na ukos od brzegu ciasta (po przekątnej) - pomiędzy biszkoptami kółka wycięte z ciemnego biszkopta - zalać tężejącą galaretką - pozostała część kremu (wyłożyć

In my kitchen
Rolada gigant 107

razem ze ściereczką w rulon i odkładam. Cały proces powtarzam i piekę drugi taki sam biszkopt. 1 czerwoną galaretkę o ulubionym smaku rozpuszczam i odstawiam do zastygnięcia. Mus chałwowo-czekoladowy: 150 g czekolady ciemnej 330 ml śmietanki 30% 150 g chałwy Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję partiami do przestudzonej, ale nie zimnej czekolady, delikatnie mieszając(...)ciasno folią aluminiową. Roladę wkładam na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Następnie smaruję roladę 2 łyżkami jasnego kremu, który sobie zostawiłam i wstawiam roladę do zamrażarki. Polewa czekoladowa: 250 g czekolady 250 ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewam 1/3 szklanki zimnej wody i odstawiam. Śmietankę zagotowuję. Ściągam z ognia i dodaję połamaną czekoladę. Chwilę czekam

Słodki sentyment
Rolada gigant 107

razem ze ściereczką w rulon i odkładam. Cały proces powtarzam i piekę drugi taki sam biszkopt. 1 czerwoną galaretkę o ulubionym smaku rozpuszczam i odstawiam do zastygnięcia. Mus chałwowo-czekoladowy: 150 g czekolady ciemnej 330 ml śmietanki 30% 150 g chałwy Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję partiami do przestudzonej, ale nie zimnej czekolady, delikatnie mieszając(...)ciasno folią aluminiową. Roladę wkładam na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Następnie smaruję roladę 2 łyżkami jasnego kremu, który sobie zostawiłam i wstawiam roladę do zamrażarki. Polewa czekoladowa: 250 g czekolady 250 ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewam 1/3 szklanki zimnej wody i odstawiam. Śmietankę zagotowuję. Ściągam z ognia i dodaję połamaną czekoladę. Chwilę czekam

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania