polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:181/582)

Pianka na szejkach 87

tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, rozprowadzam i dociskam. Blaszkę wstawiam do lodówki, a w tym czasie przygotowuję piankę. Składniki: 4 łyżeczki żelatyny 4 miarki szejka czekoladowego w proszku (ja użyłam Complete JuicePlus , jeśli chcesz więcej info, kliknij tutaj ) 5 łyżek jogurtu naturalnego 525 ml zimnej wody 25 ml gorącej wody Żelatynę rozpuszczam w 25 ml zimnej(...)żelatynę wlewam do reszty masy szejkowej i miksuję. Całość przekładam na spód biszkoptowy do tortownicy, wyrównuję i ponownie wstawiam do lodówki do zastygnięcia. Kiedy pianka na szejkach zastygnie, przygotowuję polewę czekoladową. Składniki: 100 g czekolady ciemnej (64% lub więcej) 70 ml śmietanki 18% 1 łyżeczka żelatyny 20 ml zimnej wody 20 ml gorącej wody Żelatynę zalewam zimną wodą, mieszam

Słodki sentyment
Ciasto kakaowa krówka 195

Przepis na to ciasto mam już od dawna wydrukowany, więc nawet nie pamiętam z jakiej strony go wzięłam. Czekoladowy biszkopt przełożony kakaowym kremem, a do tego słone krakersy i kajmak. Jak dla mnie super.       Składniki: (forma 35x25)   Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao(...)łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli   Krem: 700ml śmietanki kremówki 30% 4-5 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody   Polewa czekoladowa: 100g gorzkiej czekolady 50g masła 50ml mleka   Poncz: 1/2 szklanki mocnej kawy 3 łyżeczki cukru   Dodatkowo: 1/2 słoika dżemu porzeczkowego 1 puszka kajmaku 2 opakowania krakersów solonych

talerz przyjemności
Wilgotne babeczki czekoladowe 134

czekolady 200g masła 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 250g borówek lub malin polewa czekoladowa (opcjonalnie)     *** Masło roztapiamy w garnuszku razem z czekoladą i odkładamy do wystudzenia *** *** Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę *** *** Dodajemy połowę masy czekoladowej, sól i mąkę

Blog z Apetytem
Sernik na zimno Oreo 380

składnikami umieścić w małym garnuszku. Rozpuścić na parze, dosyć często mieszając całość, żeby składniki dobrze się połączyły. Dokładnie wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Wyjąć ciasto z lodówki i polać polewą czekoladową wierzch masy serowej. Wyrównać  (fot.7) . Wstawić całość do zamrażalnika na kilka minut. W tym czasie przygotować masę śmietanową. Schłodzoną śmietanę kremówkę i odłożone wcześniej 2 łyżki serka mascarpone

Świat Ciasta
Sernik czekoladowo - kokosowy 161

większej blachy wypełnionej 4 szklankami wody. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Po tym czasie piekarnik uchylić i po 20 minutach wyjąć sernik do wystudzenia.   Polewa czekoladowo- kokosowa 100 g czekolady deserowej rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać 100 ml śmietanki , wymieszać i dolać 2 łyżki likieru kokosowego. Odczekać 5 minut i wylać na ostudzony sernik

Różne smaki w kuchni
ŚWIĄTECZNY PIERNIK 192

orzechy włoskie Dodatkowo: powidła śliwkowe polewa czekoladowa odrobina lukru + zielony barwnik WYKONANIE Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko, margarynę, sodę i resztę składników. Mieszamy dokładnie, wylewamy na formę (11x38 cm). Pieczemy ok. 40 min. w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na pół, smarujemy podgrzanymi powidłami, polewamy polewą i lukrem

słodki bratek
Czekoladowy sernik na zimno z galaretką o smaku coli (mrożony sernik czekoladowy) 187

łyżki cukru 3 łyżki kakao 100g rozpuszczonej czekolady (użyłam mlecznej) 2,5 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody Spód: 150g ciastek (oprócz kruchych użyłam herbatników w polewie czekoladowej) 40g masła 1 łyżka cukru 1 łyżka kakao Galaretka: 250 ml coli 2 łyżeczki żelatyny Przygotować spód. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy. Przygotować masę. Śmietankę ubić

Di gotuje
sernik z gruszkami 189

lodówki na noc. składniki na białą polewę czekoladową: 100 g białej czekolady 3 łyżki śmietany kremówki wykonanie: Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej czyli wkładamy ją do miseczki, dodajemy kremówkę i umieszczamy nad garnuszkiem z gotującą się wodą. Mieszamy od czasu do czasu. Gdy czekolada się rozpuści polewamy nią wierzch sernika. (inspiracja z przepisu znalezionego tutaj

Domowy Smak Jedzenia
DOMOWE KONOPPERSY 6002

łyżki cukru 1 szklanka mleka w  proszku masa orzechowa: opakowanie kremu orzechowego 400 g pół kostki margaryny 20 dag orzechów np laskowych lub ziemnych wg upodobań polewa czekoladowa: 2 tabliczki mlecznej czekolady 1/4 szklanki smietany 36 % Wykonanie: Masa jasna: W mleku rozpuszczamy cukier podgrzewajac je. Studzimy. Margarynę ucieramy mikserem, dodajemy wystudzone mleko, miksujemy, dodajemy mleko w proszku. Dokładanie

Z Majeczką w kuchni
Sernik czekoladowo - kokosowy 326

większej blachy wypełnionej 4 szklankami wody. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Po tym czasie piekarnik uchylić i po 20 minutach wyjąć sernik do wystudzenia.   Polewa czekoladowo- kokosowa 100 g czekolady deserowej rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać 100 ml śmietanki , wymieszać i dolać 2 łyżki likieru kokosowego. Odczekać 5 minut i wylać na ostudzony sernik

Słodkości i nie tylko
Ciastka z maszynki 227

dodatków i po wystudzeniu moczyć w polewie czekoladowej, posypkach i wiórkach. Składniki: 500 g mąki pszennej 200 g margaryny (ja zawsze używam Kasi) 30 g smalcu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru (z maleńką górką) 1 łyżka gęstej śmietany cukier waniliowy sól, szczypta Do przybrania: marmolada polewa posypka wiórka kokosowe Wykonanie: Mąkę przesiać

Blondynka Gotuje
Gwiazdkowa Chatka Puchatka 74

środku kremu śmietankowego *** *** Banany z wierzchu polewamy pozostałym kajmakiem, wypełniając nim także przerwy pomiędzy bananami *** *** Przy użyciu folii podnosimy boczne herbatniki dociskając je delikatnie do bananów *** *** Pozostałym kremem śmietankowym wypełniamy lukę w górnej części ciasta, wyrównujemy *** *** Ciasto zawijamy po bokach folią i wkładamy na noc do lodówki *** *** Następnego dnia przygotowujemy polewę czekoladową. W garnku zagotowujemy wodę, do miseczki wkładamy połamaną

Blog z Apetytem
Poduszkowiec. 147

wersję. Myślę, że wyszło bardzo dobrze, rodzince smakowało:) Zawsze myślałam, że to takie samo ciasto jak popularna Izaura, ale jednak nie. Izaura ma więcej sera, ciasto typowo murzynkowe i polewę czekoladową. Ciasta są bardzo podobne, ale jednak się różnią. Spróbujcie i oceńcie. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Agusiowe smakołyki
Wstęgi ozdobne z kakao ,z bakaliami- propozycja na Wigilię 142

pysznie , a w wigilię będzie powtórka! Dla miłośników czekolady i bakalii...niebo w gębie! Składniki wstęgi ozdobne z kakao E.Wedel  Makarony Polskie biała czekolada lub gotowa biała polewa czekoladowa olej kokosowy nierafinowany extra virgin  Skworcu morele suszone  Kresto figi suszone mieszanka studencka orzechy włoskie listki mięty Makaron ugotuj jak nakazuje producent. Ja gotowałam w niskim

Z Kuchni Do Kuchni
SERNIK ZEBRA NA ZIMNO 4488

zimno, na puszystym biszkopcie z polewą czekoladową. SKŁADNIKI (tortownica 20 cm) Biszkopt: 2 jajka 2łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Serowa: 500 ml śmietany 36% 0,40 dag białego sera (najlepiej z wiaderka) 5 łyżek cukru pudru cukier waniliowy 2 łyżki kakao 8 łyżeczek żelatyny. Polewa Sposób przygotowania: BISZKOPT; Oddzielić żółtka od białek

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania