polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:182/582)

Chałwowiec z wiśniami 268

gładką masę, dodajemy stopniowo przestudzony budyń oraz pokruszoną chałwę. Ucieramy do czasu uzyskania gładkiej masy. Krem dzielimy na 3 części, do 2/3 dodajmy odsączone z kompotu wiśnie. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy masło i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Biszkopt kroimy na pół, pierwszą połowę ciasta nasączamy kompotem z wiśni

Słodka Kraina Wypieków
Kawowe w czekoladzie 162

jajka 1,5 szklanki cukru 3 szklanki mąki 4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szklanka mocnej kawy szczypta gałki muszkatołowej tłuszcz i bułka tarta do formy polewa czekoladowa  Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową

Camilla w kuchni
Ciasto czekoladowo-kawowe. 190

Otrzymane ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min.  Ja po upieczeniu dodatkowo polałem ciasto polewą czekoladową. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Babka czekoladowa z kremem waniliowym i chrupiącymi migdałami 194

Dziś mam dla Was kolejny wspaniały przepis , który jest świetnym pomysłem na Świąteczny wypiek , ale nie tylko. Wielbiciele ciast czekoladowych i murzynków będą tutaj z całą pewnością zachwyceni! Mięciutkie czekoladowe ciasto wypełnione delikatnym waniliowym kremem z chrupiącymi płatkami migdałów i oblane czekoladą tworzy fantastyczną całość , po którą każdy sięgnie z przyjemnością! SKŁADNIKI: * mleko – 250 ml * kostka do pieczenia Kasia(...)łyżeczka DODATKOWO : * budyń waniliowy – 2 op * mleko – ok. 500 ml * kostka do pieczenia Kasia – 2 łyżki * płatki migdałów – 50 g * cukier – 3 łyżki * polewa czekoladowa     SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Kostkę do pieczenia Kasię , mleko , kakao , dżem oraz cukier wkładamy do rondelka , gotujemy , studzimy. Do schłodzonej masy dodajemy mąkę , jajka i sodę. Wszystko razem dokładnie

Ostra na Słodko
Karmelowa chmurka bez pieczenia 97

przełamać czymś lekkim. I wydaje mi się, że to jest właśnie idealne połączenie. Nazwa ciasta idealnie odzwierciedla jego smak i konsystencję. Karmelowe krówki, warstwa śmietankowa z galaretką i polewa czekoladowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Karmelowa chmurka z krówkami ciągutkami 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 12 porcji Przygotowanie 30 min. Chłodzenie

ProstePesto.pl
Bezglutenowe ciasto czekoladowe z wędzonymi śliwkami 122

rozłóż śliwki i skrop ciasto resztą likieru. Piecz w temperaturze 180ºC przez około 45 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Możesz podawać z bitą śmietaną lub z polewą czekoladową. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Ciasto z mango i pomarańczą 220

polewą czekoladową.  Jeszcze słodka kawa i.... można zapomnieć o deszczu na zewnątrz. Składniki ciasta:  szklanka soku z wyciśniętej pomarańczy i miąższu z manga 3 jajka 1,5 szklanki cukru (można i 2 jeśli chcemy słodsze) 2 i pół szklanki mąki tortowej łyżka proszku do pieczenia 4 łyżki masła lub margaryny do pieczenia  Polewa ciasta: szklanka cukru

Smaki Brazylii
Biszkoptowa straciatella z galaretką 184

Ciasto z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych masą straciatella oraz galaretką wiśniową, na wierzchu z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Masa straciatella wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki, z dodatkiem gorzkiej czekolady startej na tarce. Tak przygotowana masa jest gęsta i kremowa, z wyczuwalną, chrupiącą czekoladą. Na masie

Kuchnia MagdaLeny
Biszkoptowa straciatella z galaretką 185

Ciasto z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych masą straciatella oraz galaretką wiśniową, na wierzchu z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Masa straciatella wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki, z dodatkiem gorzkiej czekolady startej na tarce. Tak przygotowana masa jest gęsta i kremowa, z wyczuwalną, chrupiącą czekoladą. Na masie

Kuchnia MagdaLeny
Sernik gotowany 177

twarogu zmielonego 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej  1,5  szklanki cukru 0,5 kostki masła 1/3 szklanki mleka 2 żółtka 1 jajko Dodatkowo: biszkopty  Polewa czekoladowa: 1/4 kostki margaryny 3 łyżki cukru 2 łyżki wody 1 łyżka kakao Margarynę z cukrem zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w mleku i roztrzepanymi jajkami oraz twaróg.Gotować cały czas mieszając(...)przykryc biszkoptami.Odstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny. Wszystkie składniki polewy podgrzać w rondelku. Odstawić na 15-20 minut i wylać na sernik. Zostawić w lodówce aż polewa zastygnie

Moje domowe kucharzenie
Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą 290

szczypta * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej rzepakowy – 30 ml * wiórki kokosowe – 4 łyżki DODATKOWO: * maliny – ok. 30 dag * cukier puder – 4 łyżki * polewa czekoladowa – 100 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki na naleśniki mieszamy. Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe. Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki. Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając

Ostra na Słodko
Chałwowiec 195

krem i czekolada. Banalne prawda? Otóż nie, bo ten krem jest z dodatkiem chałwy i idealnie łączy się z dżemem wiśniowym, do tego biszkopt nasączony wiśniówką i obowiązkowo polewa czekoladowa. Elegancko i pysznie, idealnie  pasuje do niedzielnej kawy i na specjalne okazje również się nada. Biszkopt:  6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku(...)połowę biszkoptu rozsmarowujemy cieniutka warstewkę kremu, na krem wykładamy dżem, a na dżem resztę kremu (ja zostawiłam 3 łyżki na wierzch). Przykrywamy drugą połową biszkoptu, rozsmarowujemy resztkę kremu i polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Pozostawiamy na kilka godzin w chłodnym miejscu. Smacznego var widgetParams = "{ 'Id':'d271a61e-bfba-4e0c-9974-dac5390bee46','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify

Cynamonowe szczęście
Babka piernikowa. 87

możecie zrobić na ostatnią chwilę, a co ważne,  jego przygotowanie nie zajmie wiele czasu.  Można też upiec ciasto w prostokątnej blaszce i przełożyć powidłami, do tego polewa  czekoladowa i pyszny piernik gotowy.  Pamiętajcie tylko, że w płaskiej blaszce pieczemy krócej, 40-45 minut.  Naprawdę polecam. Spróbujcie.  Składniki: 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki

Agusiowe smakołyki
Waflowy przekładaniec 118

Waflowy przekładaniec to pyszny i prosty wafel przekładany kremem kakaowo-orzechowym oblany polewą czekoladową. Bardzo stary przepis z kulinarnego zeszytu mojej mamy. Idealny na każdą okazję. Powrót do smaków dzieciństwa :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na przekładańca: 6 dużych kwadratowych wafli 1,5 kostki margaryny lub 375 gram masła 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan 202

marchewkowe z polewą czekoladową ciasto marchewkowo-piernikowe z czekoladą tort marchewkowo-piernikowy z kremem  babeczki marchewkowe   Natomiast dziś zapraszam Was na jego kolejną wersję, tym razem w nieco świątecznej odsłonie. Jest bardzo proste i szybkie do przygotowania. I co ważne zawsze wychodzi! Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu 😍. Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan(...)brązowego cukru 1 spora marchewka 250 g maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka  mielonej skórki pomarańczowej 1/3 łyżeczki kardamonu Polewa 100 g serka śmietankowego 30 g masła o temperaturze pokojowej 50 g cukru pudru Wykonanie: Jajka mieszamy z cukrem w dużej misce. Dodajemy olej i mieszamy dalej. Marchewkę ścieramy

Kulinarne przygody Gatity