polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:169/582)

Babka kajmakowa 72

mąki  100 g mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 300 g masy kajmakowej 100 g masła szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1 cytryny Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej ok. 50 ml śmietany kremówki (tyle ile zabierze czekolada aby powstała gęsta polewa) posiekane orzechy lub dowolne bakalie do posypania

My simple kitchen
Ciasto ptasie mleczko 77

blaszkę 24×24 Masa ptasie mleczko 6 białek jaj 3/4 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny 2 krople aromatu śmietankowego 2 łyżki soku z cytryny 120 ml wrzątku Polewa czekoladowa 100g czekolady mlecznej 50g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżka masła Dodatkowo 14 herbatników maślanych Wykonanie 1. Przygotowujemy polewę. Do garnka wlewamy gorącą wodę. Kładziemy na niego

Alle Dobre!
Ciasto Chrupanka Kawowa 126

kolejne ciacho z mojego pomysłu, a był on taki, by ciasto było baaardzo nasączone i kremowe, ale jednocześnie miało nieco inną strukturę niż zazwyczaj. Szczerze mówiąc chciałam pominąć wykończenie czekoladową polewą a zastosować coś zupełnie nowego i ... chrupiącego:) Zdecydowałam się na chrupiące płatki kukurydziane, których lekko słony smak idealnie podkreślił walory czekoladowo- kawowego biszkopta ze słodkim kremem na bazie kawowego

Domowe ciasta
Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. 158

Klasyka smaku – czekoladowe blaty, przełożone śmietankowym kremem, oblane mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! Artykuł Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Krajanka z borówkami amerykańskimi 114

Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 180 0 C przez 35 – 40 minut. Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową: w małym rondelku rozpuścić 2 rządki czekolady mlecznej, 2 łyżki mleka i łyżkę masła. Nie gotować. Polać ciasto. Poczekać aż polewa zastygnie i pokroić na porcje. Smacznego

Przepisy Babci
Wilgotne brownie z fasoli bez mąki FIT 247

suchego patyczka). Keksówkę wyciągamy z piekarnika i wyjmujmy ciasto chwytając za papier, by ostygło. Kiedy ciasto ostygnie, robimy polewę czekoladową – pół tabliczki gorzkiej czekolady rozpuszczamy w rondelku z niewielką ilością mleka i oleju, co jakiś czas mieszając. Następnie, ciasto równomiernie polewamy, dekorujemy i czekamy aż czekolada zastygnie. Smacznego! Artykuł Wilgotne brownie z fasoli bez mąki FIT pochodzi z serwisu

Be Fit Be Strong
Omlet zawijany z kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową 169

osób będących na diecie. Słodkie desery polane sosem czekoladowym nie muszą być już tylko marzeniem :) Zamiast ciast czy babeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem: 1 opakowanie serka homogenizowanego np. Bieluch lub twarożku

Chocolate Muffin Blog
Makowa panienka 411

budyniu. Jeśli masa budyniowa wydaje Wam się za rzadka, krem najlepiej odstawić do lodówki na godzinę. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Przełożyć kremem.  Wierzch można udekorować lukrem lub polewą czekoladową. Ja wybrałam drugą opcję. Rozpuściłam 1 tabliczkę mlecznej czekolady z orzechami w kąpieli wodnej i rozcieńczyłam z odrobiną mleka. Posmarowałam polewą wierzch ciasta. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Tort czekoladowo-buraczany 134

posmaruj drugą połową kremu z buraka. Połóż górny blat. Dociśnij, aby wszystkie warstwy dobrze się skleiły. Tort przykryj ściereczką i wstaw na 6-8 godzin do lodówki.  Polewa czekoladowa 100 g. czekolady gorzkiej 100 ml. śmietanki 30% Dekoracja 100 g. mlecznej czekolady W rondelku podgrzej mocno śmietankę, ale nie doprowadzaj do jej zagotowania. Zdejmij śmietankę z ognia(...)razu udekoruj tort startą mleczną czekoladą lub/i rurkami z czekolady (rozpuść czekoladę, gorącą rozsmaruj na metalowej blaszce, zaczekaj aż zastygnie i zeskrobuj ostrym nożem czekoladę tworząc rurki). Zaczekaj, aż polewa zastygnie

Delicious Place
Zdrowa tarta czekoladowa snickers z karmelem bananowym 241

owsiane ciasto czekoladowe z dodatkiem masła orzechowego, bez pieczenia :) Kremowy karmel przygotowany jest ze słodkich daktyli i bananów, smakuje lepiej niż ten z cukru. Na wierzchu znajdziemy aksamitną polewę czekoladową. Można dodać jeszcze orzeszki ziemne i otrzymamy smak popularnego batonika :) Spód: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki masła orzechowego 4 łyżki mleka 2 łyżeczki kakao 2 łyżki płynnego miodu(...)daktyle zmiękną, odlać połowę wody ze szklanki i zmiksować na gładką masę. Dodać banany i olej, ponownie zmiksować.Wyłożyć masę na schłodzony spód., ponownie umieścić w lodówce.  Polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% 1/2 szklanki śmietanki kremówki lub chudszej według gustu Śmietankę podgrzać, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż do rozpuszczenia i powstania gładkiej masy. Wylać na ciasto

Chocolate Muffin Blog
Kokosanki w czekoladzie 95

smakowity efekt i czekoladowo-kokosowe kosteczki smakowały jak zawsze wybornie. Stos kokosanek w czekoladzie zniknął bardzo szybko i pozostały po nim jedynie okruszki i wiórki kokosowe. Udostępnij Składniki na kokosanki w czekoladzie Ciasto: 6 jajek 1 / 3 kostki margaryny 1 1 / 2 szklanki cukru 1 1 / 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 1 kostka margaryny(...)piekarnika, piec ok. 30-35 minut . Wyjąć, zostawić do przestygnięcia. Polewa: Do garnka włożyć margarynę, wlać mleko, wsypać cukier i kakao. Podgrzewać do rozpuszczenia się i połączenia się składników – nie gotować. Przestudzić. Wykonanie Ciasto pokroić na kostkę. Na talerz wysypać wiórki kokosowe. Kawałki ciasta obtoczyć w masie czekoladowej, następnie w wiórkach kokosowych. Kokosanki w czekoladzie pozostawić do zastygnięcia

niecodziennikpary
Sernik Tutti 80

masa z serków homogenizowanych z dodatkiem jaj i proszku budyniowego i niewielkiej ilości cukru pudru. Akcentem owocowym jest dżem z czarnego bzu- idealnie łączy się z deserową, mocnoczekoladową polewą.   Składniki na biszkopt:   4 jaja   ¾ szklanki cukru   3 łyżki przegotowanej wody   ½ szklanki mąki pszennej   ½ szklanki mąki ziemniaczanej   1 łyżeczka proszku do pieczenia   Białka(...)gładko.   Dodatkowo:   nasączenie: ½ szklanki przegotowanej wody + 1 łyżka cukru+ sok z połowy cytryny   dżem z czarnego bzu (6 łyżek)   ok. 28 okrągłych biszkoptów   polewa czekoladowa   WYKONANIE:   blat biszkoptowy+ lekko nasączamy + dżem   masa serkowa   nasączone biszkopty   Pieczemy ok. 45 minut w temp 175 stopni.   Ostudzony serniczek dekorujemy polewą

Domowe ciasta
Miękkie pierniczki alpejskie / Soft Apline Gingerbread Cookies 77

mniej pracy tuż przed Wigilią :)  Alpejskie pierniczki są od razu miękkie, od razu można je też dowolnie udekorować - nada się lukier królewski, tradycyjny lukier albo jeszcze lepiej, polewa czekoladowa. Oblane czekoladą smakują trochę jak nasze toruńskie katarzynki - naprawdę pysznie :) Szczerze mówiąc, ja lubię je nawet bez żadnych dodatków, takie bez polewy pasują idealnie do kubka herbaty, kawy

Lekcje w kuchni
Sernik gotowany 75

czasami trzeba ciastka dopasować i ułamać), następnie wylewamy gorącą jeszcze masę serową, a na nią ponownie układamy ciastka maczane w mleku. Ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Na wystudzony sernik przygotowujemy polewę czekoladową: 1/2 kostki masła 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao 1 łyżka mleka Wszystko umieszczamy w niewielkim garnuszku i rozpuszczamy, a następnie polewamy sernik. Można też rozpuścić czekoladę, dodać

Słodki sentyment
Naleśniki i placki 131

pancakes z płatkami      Naleśniki bezglutenowe ryżowo-kukurydziane      N aleśniki kokosowe    Placki ziemniaczane      Bezglutenowe placuszki gryczane z bananami i polewą czekoladową      Racuchy z bananami      Amerykańskie naleśniki - pancakes

Passions hobbies life
Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. 189

Klasyka smaku – czekoladowe blaty, przełożone śmietankowym kremem, oblane mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! The post Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
FIT Wuzetka 159

łyżki erytrolu Opcjonalnie: jeden śmietan fix Ubijamy tylko stałą część mleczka kokosowego razem z erytrolem przez ok. 5 min. Przekładamy masą dolną część biszkoptu i przykrywamy drugim. Polewa czekoladowa: 1 gorzka czekolada 1 łyżka masła Odrobina mleka 4 łyżki kakao Czekoladę dzielimy na kostki. Rozpuszczamy w rondelku z resztą składników. Polewamy biszkopt czekoladą. Dekorujemy "kleksem" z masy

Czarnawisienka
Ciasto czekoladowe z orzechów 155

Smakiem i konsystencją przypomina nieco brownie. Mocno czekoladowe, jeśli nie użyjemy samej mlecznej czekolady nie za słodkie. Podawać obsypane cukrem pudrem, albo jak komu jeszcze za mało to z polewą czekoladową.  Składniki: 250g czekolady (pół na pół mlecznej i gorzkiej) 150g masła 200g orzechów włoskich 4 średnie jajka szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Orzechy dokładnie

Gotuj z Rumcajsem
OWSIANO-KOKOSOWE KULECZKI 122

czekoladę i blenduję do połączenia składników formuję kuleczki polewam czekoladą Odstawiam pralinki w temperaturze pokojowej na ok. 30 minut, aby płatki owsiane dokładnie rozmiękły a czekolada ładnie stężała. POLEWA CZEKOLADOWA: 0,5 tabliczki czekolady 1 łyżka miodu 1 łyżeczka oleju kokosowego czekoladę razem z olejem i miodem rozpuszczam w kąpieli wodnej  polewamy nią pralinki SMACZNEGO

Upiecz sobie babeczkę
Ciasto Mleczna Kanapka 163

cukru 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem: 2 szkl. mleka w proszku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 300 g masła  Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania : Ciasto: Białka ubijamy, dodajemy

Różne smaki w kuchni
Ciasto Mleczna Kanapka 200

cukru 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem: 2 szkl. mleka w proszku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 300 g masła  Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy, dodajemy

Różne smaki w kuchni
Ciasto „Cycki Murzynki” 209

miksujemy z masłem. Dodajemy po łyżce budyniu. Ostudzony biały biszkopt smarujemy dżemem i na to kładziemy biszkopt makowo-kokosowy Następnie smarujemy kremem i układamy biszkopty moczone w alkoholu Przegotowujemy polewę czekoladową. Cukier puder rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy masło i podgrzewamy do połączenia składników.  Dodajemy kakao  kakao i dokładnie mieszamy. Lekko podgrzewamy. Polew wylewamy na biszkopty. Każdy biszkopt

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto Mleczna Kanapka 634

cukru 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem: 2 szkl. mleka w proszku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 300 g masła  Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy, dodajemy

Słodkości i nie tylko
Pierniczki alpejskie z nadzieniem 340

temperaturze 180 st. C przez około 10 minut (czas pieczenia może być krótszy lub dłuższy w zależności od wielkości i grubości pierniczków). Wyjmujemy i studzimy na kratce. Polewa czekoladowa: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej razem z łyżką oleju. Wystudzone pierniczki zanurzamy w roztopionej czekoladzie i odkładamy na kratkę do zastygnięcia polewy. Na koniec możemy spryskać pierniki złotym barwnikiem

Smakowity Blog Kulinarny