polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:161/582)

Sernik gotowany, bez pieczenia 882

szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego lub miąższ z 1 laski wanilii 250g masła 2 budynie waniliowe herbatniki u mnie czekoladowe rodzynki ilość wg uznania Dodatkowo: wiśnie drylowane Gorzka czekolada 100g+ ok 180 ml śmietanki 30/36% na polewę Czekoladę rozpuścić w garneczku na parze dodając stopniowo śmietankę regulując gęstość polewy. Przygotowanie: Ser zmielić w maszynce lub przepuścić przez praskę(...)wyłożyłam formę folią spożywczą ale nie jest to konieczne) Do tak przygotowanej formy wyłożyć jeszcze ciepły ser. Na nim ułożyć wiśnie, schłodzić. Po wystudzeniu (u mnie cała noc) dekorować polewą czekoladową.     Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Ciasto W -Z . 267

mascarpone Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywną masę ,ale nie za długo ,bo się zacznie rozwarstwiać .Dodajemy mascarpone ubijamy do połączenia się ze śmietaną i przekładamy masą ciasto. Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki mleka Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ,dodajemy mleko, mieszamy i polewamy nią ciasto .Wstawiamy do lodówki

Ladylaura.
Brownie z burakiem. 235

kakao. Jajka ubić z cukrem, dodać suche składniki , olej i masę czekoladową . Wymieszać , masa jest dość rzadka . Piec w 170'C ok 80 min . wystudzić i polać obficie polewą czekoladową : 1 tabliczka gorzkiej czekolady  1 czubata łyżka kakao 2 łyżki masła. Wszystko rozpuścić , doprowadzić do wrzenia , po przestudzeniu polać ciasto . Smacznego :) inspiracja : blog Polecam

Malinowa Kawiarenka
Migdałowe ciasto z czekoladą – bez mąki, bez tłuszczu, bez glutenu 102

ciasto podczas pieczenia może gwałtownie opaść) . Wstawić do nagrzanego pieca. Piec 30-40 minut do momentu, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto wyciągnąć z foremki dopiero po ostudzeniu. Można polać polewą czekoladową (rozpuścić w kąpieli wodnej 50 g czekolady gorzkiej i 50 g czekolady mlecznej z odrobiną mleka – gdyby polewa się nagle zamieniła w proszek po dolaniu mleka, nie przejmować

Moja Delicja
Wilgotne ciasto czekoladowe na czekoladzie bez miksera 121

ciasto czekoladowe na prawdziwej czekoladzie i to bez miksera . Kolejny mój przepis do działu ciast szybkich w przygotowaniu . Składniki do ciasta mieszamy łyżką. Żadnego ubijania, ucierania, miksowania. Po prostu połączyć, wymieszać, przelać do foremki i upiec. Do ciasta możecie użyć zwykłego, białego cukru, ale ja tym razem użyłam trzcinowego z cukrem brzozowym, czyli ksylitolem. Do tego koniecznie czekoladowa polewa. U mnie biała z gorzką, ale zamiast białej może być mleczna. Ciasto udekorowałam nietypowo, bo posiekanym batonikiem duplo. Wyszło super! Powiem szczerze, że to ciasto czekoladowe jest lepsze od uwielbianego przez nas od lat Murzynka , a to z kilku powodów. Po pierwsze jest banalne, szybkie w przygotowaniu i nie traci tym na swojej konsystencji i smaku, po drugie jest

Moja Delicja
Domek Baby Jagi. Sernik bez pieczenia 770

zawsze wychodził, ja umiałam go przygotować w podstawówce, gdyż zajęcia ZPT pomogły mi łyknąć bakcyla kuchennego.. W kolejnych wpisach na blogu pojawią się też: blok czekoladowy, szyszki czekoladowe z ryżu preparowanego, „salceson” z bakaliami na waflu, Torcik z masą z kaszy manny. Kto dorastał w tym okresie, wie o jakie przepisy chodzi, ale czy pamiętacie jak to wszystko smakowało(...)mieliłam) 3-4 łyżki cukru pudru + można dodać 1 łyżkę ekstraktu waniliowego lub cukier wanilinowy 100 g masła 2 łyżki kakao herbatniki kakaowe lub jasne typu petit beurre polewa czekoladowa i biała (mogą być gotowe) można też rozpuścić w osobnych miseczkach białą i gorzką czekoladę z niewielką ilością śmietanki 30% przepis na polewę znajdziecie tutaj a biała: wystarczy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
szybie ciasto czekoladowe 130

upieczeniu pozostawiamy ciasto w tortownicy przez ok. 20-30 min. a następnie wyciągamy ciasto. składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: W rondelku z grubym dnem, na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę i masło. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Tort Sachera (Sachertorte) 167

mokre, czy już nie. Jak jest to musimy czas jeszcze o kilka minut wydłużać, jak już jest suche to można wyjąć. Wyjmujemy od razu i odstawiamy do ostygnięcia. POLEWA CZEKOLADOWA: 200 ml śmietanki kremówki 200 g gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczki żelatyny  50 g masła  Żelatynę namaczamy w łyżce zimnej, przegotowanej wody i odstawiamy do napęcznienia. Śmietankę(...)będą opadać w dół, a jednak miska nie będzie się brudzić od polewy. (pamiętajmy aby podstawić ją do góry dnem ponieważ w innym wypadku ciasto nam się zapadnie w środek miski czy garnka). Tak oblane ciasto zostawiamy na jakieś 30 min aż polewa trochę zastygnie. Ona nigdy nie będzie do końca twarda. Będzie bardzo delikatna i miękka, dlatego

Jedzeniomania
Ciasto czekoladowe z kremem kajmakowym 101

Ciasto czekoladowe z kajmakiem, to bez wątpienia wypiek, który świetnie się prezentuje na stole i z powodzeniem zastąpi kawałek tortu. To połączenie mocno czekoladowego ciasta ze słodyczą masy krówkowej. Wybornie smakuje. Ciasto mimo dużej zawartości kakao nie jest suche, tylko idealnie wilgotne. Długo pozostaje świeże. SKŁADNIKI Ciasto: 3 jajka szczypta soli 150 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego(...)wierzchu ciasta krem kajmakowy, rozsmarować go równomiernie i posypać wiórkami czekoladowymi. Uwagi: Ciasto można również podać bez masy kajmakowej. Wystarczy je posypać obficie cukrem pudrem lub polać słodką polewą czekoladową

Passions hobbies life
Muffiny czekoladowe z wodą gazowaną 148

blogu: gotujemy rodzinnie . Muffinki są pyszne - miękkie, wilgotne i takie... mocno czekoladowe. Robi się je bardzo łatwo i niezwykle szybko - nie ma opcji, aby nie wyszły. Wierzch można udekorować polewą czekoladową, lukrem lub posypać drobinkami czekoladowymi.   (6-7 sztuk) 3/4 mąki pszennej 2/3 szklanki cukru (użyłam brzozowego)  2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko

Di gotuje
Czekoladowa babka z wiśniami 135

czekoladowa (z kawałkami czekolady) i owocowa. Jednym słowem: ma bardzo bogate wnętrze. Babkę polecam piec w formie z kominem, ponieważ u mnie, dopiekanie środka trwało trochę dłużej. Ciasto udekorowałam czekoladową polewą i kolorowymi posypkami. Tutaj oczywiście możliwość dekoracji dowolna! Przepis znalazłam na blogu Słodkie fantazje.     Czytaj dalej... Artykuł Czekoladowa babka z wiśniami pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Migdałowe ciasto z czekoladą – bez mąki, bez tłuszczu, bez glutenu 221

minut do momentu, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto wyciągnąć z foremki dopiero po ostudzeniu. Można polać polewą czekoladową (rozpuścić w kąpieli wodnej 50 g czekolady gorzkiej i 50 g czekolady mlecznej z odrobiną mleka – gdyby polewa się nagle zamieniła w proszek po dolaniu mleka, nie przejmować się – dolać go więcej). Jeśli ciasto planujemy od razu zjeść można

Moja Delicja
Rozmowy z Anną. A w tle Charlotte czekoladowo-żurawinowa. TU I TAM nr 18. 191

mnie pomarańczowo-kawowy). Pałeczki biszkoptów ułożyć wokół obręczy tortu. Nałożyć mus czekoladowy, a na nim położyć drugi blat biszkoptowy - również nasączony likierem. Kolejną warstwę stanowi mus żurawinowy. Całość pokryć polewą czekoladową (przepis tu - klik - zrobiłam 1/3 porcji), a gdy zastygnie ozdobić żurawinami w cukrze. Jeśli macie dostęp do ozdobnych folii do czekolady, możecie przygotować czekoladową wstążkę. Gotową Charlotte odstawić

KUCHARNIA
Krótka wielkanocna przypominajka 180

Chleb pszenny na zakwasie z Vermont Chleb francuski pieczony w garnku Chleb na zakwasie z karmelizowanym porem i pestkami Chleb młynarza   Chleb oliwkowy Na słodko Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Sernik na zimno z musem

Kulinarne przygody Gatity
Pączki gniazdka w czekoladzie! 152

innej wersji, do ciasta dodałam 1/2 łyżeczki cynamonu, a gotowe pączki oblałam polewą czekoladową. No i muszę Wam powiedzieć, że to jest mega hit! Kaloryczne na maxa! Ale w smaku petarda! Przepis na pączki znajdziesz TUTAJ , dodaj do ciasta tylko 1/2 łyżeczki cynamonu. POLEWA CZEKOALDOWA: - 1 cała czekolada gorzka - 1/3 czekoaldy mlecznej - 1/4 szklanki mleka lub smietnaki Czekoladę połam(...)kawałki, umieść wraz z mlekiem, w kubku, wstaw do mikrofali na 1 minutę, aby się rozpuściła. Wymieszaj na gładką masę, polej obficie pączki, posyp np. cukrem brązowym lub płatkami czekoladowymi. Smacznego

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania