kokosowego (+ masę ponownie wymieszajcie). Następnie przygotować polewę czekoladową - w kąpieli wodnej rozpuścić miód, olej kokosowy i kakao. Przygotowaną polewę lekko schłodzić, a na sam koniec oblać nią przygotowane kokosowe kulki. Całość wstawić do lodówki. Podawać po mocnym schłodzeniu. Kulki najlepiej smakują podane prosto z lodówki (jeżeli będą stały w cieple, to polewa zacznie się rozpuszczać). Przepis STĄD
Ugotowaćwyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w temperaturze 175°C przez ok. 50-60 minut. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystygnięcia. W oryginalnym przepisie była jeszcze polewa czekoladowa, ale pominęłam ją , gdyż ciasto było słodkie i uznałam, że polewa ni e jest konieczna. Przepis znalazłam na www.kuchnialidla.pl i wprowadziłam w nim drobne zmiany
Mania WypiekaniaRating: Pomysł na przygotowanie czekoladowego sernika, wpadłam tuż przed świętami. Zawsze przygotowuję sernik dwusmakowy z polewą czekoladową – tym razem dzieci ucieszyły się, że ich ulubiony sernik będzie smakował jak ich ulubiona słodycz. Przygotowując czekoladowy sernik wzorowałam się na przepisie sernika dwusmakowego. Składniki na: Czekoladowy sernik 1kg twarogu na sernik zmielonego lub do zmielenia 250g cukru 200g masła jedno
Magiczny GarnekWspaniały przepis na przepyszny, tradycyjny sernik wiedeński z niewielką ilością cukru i polewą czekoladową. Sernik jest bez spodu, jest to jedynie masa serowa i polewa przez co ciasto jest jeszcze smaczniejsze i wykwintne. Składniki (na tortownicę o średnicy 28 cm): 800 gram twarogu zmielonego trzykrotnie 5 jaj (osobno białka i żółtka) 2 białka 100 gram miękkiego masła 3/4 szklanki
Mango Papajaprzesiewam wszystko razem) i olej. Na koniec dodać startą marchewkę, posiekane orzechy i rodzynki (opcjonalnie). Piec w 180 stopniach przez ok. godzinę. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Pyszne ciasto zapowiadające sezon jesienny Zamiast cukru pudru można polać polewą i ozdobić orzechami Ktoś już nie mógł się doczekać
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniekubka oleju - 1 łyżka octu winnego (ale może być też balsamiczny lub jabłkowy) - 1 kubek zimnej przegotowanej wody (u mnie woda była z dodatkiem rozcieńczonego soku malinowego) - polewa czekoladowa (u mnie gotowa z torebki Gellwe) - zmielone migdały (posypka na polewę, dowolna) - masło (do nasmarowania blaszki) Wszystkie suche składniki zmieszać, dodać składniki płynne, wymieszać łyżką do ich połączenia. Blaszkę wysmarować
upichconaKeks czekoladowy, to tak naprawdę to samo ciasto tylko z kakao i polewą czekoladową. Znane nam od dzieciństwa. Nawet nie wiem skąd się wziął przepis, może gdzieś tam zawsze był z tyłu głowy zapamiętany z babcinych czy maminych wypieków :-) Składniki: 280 g maki 200 g masła 200 g cukru pudru 4 jajka 2 łyżeczki proszku
pieprzny smaczekgęsta papka. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy masę orzechową. Ucieramy wszystko na gładką masę. Rozsmarowujemy na masie makowej. Schładzamy i przygotowujemy polewę czekoladową. Margarynę roztapiamy, dodajemy cukier, kakao i wodę. Mieszamy, studzimy i polewamy ciasto
Zainspirowana w kuchniprędkością światła! Wykorzystałam ciasto...gotowe.W proszku. Dodałam tylko jaja, wodę i... Do dekoracji kokos, polewę czekoladową oraz powidła śliwkowe do piernika od KULINARNEJ MANIUSI Pod linkiem macie przepis na to cudo ! do zrobienia polewy wykorzystałam kakao naturalne od SKWORCU Polewa jest łatwa w przygotowaniu. Do garnuszka wsyp 2 łyżki kakao, dodać 2 łyżki wody
Z Kuchni Do Kuchnipołączyć, wymieszać, przelać do foremki i upiec. Do ciasta możecie użyć zwykłego, białego cukru, ale ja tym razem użyłam trzcinowego z cukrem brzozowym, czyli ksylitolem. Do tego koniecznie czekoladowa polewa. U mnie biała z gorzką, ale zamiast białej może być mleczna. Ciasto udekorowałam nietypowo, bo posiekanym batonikiem duplo. Wyszło super! Powiem szczerze, że to ciasto czekoladowe jest lepsze
Moja Delicjałyżki mleka Krem do przełożenia: 700 ml mleka 2 budynie bez cukru 1 szklanka cukru 200 g masła 2 łyżki kakao naturalnego 1 łyżeczka kawy naturalnej rozpuszczalnej Polewa czekoladowa z rodzynkami: 250 g rodzynek 200 g czekolady gorzkiej z co najmniej 45% kakao 100 g masła Dodatkowo: alkohol do namoczenia rodzynek Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki(...)garnku z wrzącą wodą. Składniki mieszać do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Do płynnej czekolady dodać odsączone z alkoholu rodzynki i wymieszać. Polewę wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki, aby ciasto zastygło. Zobacz również: czekoladowe ciasto tortowe
Kuchcik gotujeoryginalnym przepisie mojej mamy z tej porcji odlewa się mniej więcej 1/3 szklanki i odstawia do wykorzystania jako polewa. Ja tak nie robię. Przy użyciu ręcznego miksera mozna mieszać wszystko w garnku, w którym czekoladowy sos był gotowany, trzeba wówczas pamiętać, żeby był odpowiedniej wielkości. Ja przekładam sos do misy miksera, można go bez dodatków miksować(...)wybranej czekolady. My w domu najczęściej stosujemy gorzką Goplany. Po wrzuceniu czekolady do gorącej śmietanki, odstawionej z palnika, czekam kilka minut, a potem mieszam do uzyskania gładziutkiej pysznej czekoladowej polewy. Rozprowadzam ją po wierzchu ciasta i od razu posypuję płatkami lub orzeczami, lekko dociskając, żeby lepiej połączyły się w całość. I to wszystko, koniec, szczerze mówiąc dłużej
I tu będę miała takie teproszku. Masa czekoladowa: 200 g kremu czekoladowego np. Nutella, 100 g masła, łyżka kakao, 100 g zmielonych orzechów laskowych, andruty, polewa czekoladowa. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodać kakao i dodawać po łyżce kremu czekoladowego. Na koniec dodać zmielone orzechy laskowe. Na pierwszym andrucie rozsmarować połowę ciemnej masy, przykryć drugim andrutem i delikatnie(...)masy, przykryć andrutem, pokryć pozostałą jasną masa i ostatnim andrutem. Całość należy obciążyć np. jakąś deseczką. Odstawić na około 3 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Polać polewą i pokroić w kwadraty
Z miłości do słodkościmasa lekko przestygnie, wmieszać w nią po kolei żółtka. Odlać pół szklanki – będzie to polewa sernika. Pozostałą masę wymieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie wmieszać je w czekoladowe ciasto, najlepiej robić to partiami, aby nie zniszczyć struktury piany. Masa serowa: Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę(...)Wylać połowę czekoladowego ciasta, następnie całą masę serową oraz resztę czekoladowego ciasta. Warstwy delikatnie przemieszać np. czubkiem noża lub trzonkiem łyżki. Na wierzchu ciasta rozłożyć borówki. Piekarnik nagrzać do 170 o C (z termoobiegiem) , wstawić ciasto i piec je 50-55 minut . Po upieczeniu pozostawić w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik Izaura z borówkami polać odlaną wcześniej polewą czekoladową, można
niecodziennikparylodówki. Resztę nutelli (2 – 3 łyżki) rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 5 -10 minut, aby zgęstniała. Ciasto polać polewą czekoladową. W rondelku rozpuścić 50 g gorzkiej czekolady z 1 łyżeczką masła. Polać ciasto po górze, tworząc wzór jak na batoniku Kinder Bueno. Ciasto ponownie schłodzić przez minimum 3 h (najlepiej(...)Podprażyć orzechy i odstawić do wystygnięcia 6. Zmiksować serek mascarpone z nutellą 7. Ubić śmietanę kremówkę 8. Połączyć czekoladową masę ze śmietaną 9. Rozsmarować czekoladową masę 10. Wyłozyć warstwę jasnych herbatników 11. Ubić śmietanę kremówkę (odłożyć odrobinę do polewy) 12. Oczyścić podprażone orzechy 13. Zmielić orzechy 14. Do serka mascarpone dodać zmielone orzechy i cukier 15. Całość zmiksować 16. Dodać
KuchniaWeDwoje.pl