polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:148/582)

SEROMAK (SEROMAKOWIEC) (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 768

seromakowiec) zostawić w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia a następnie chłodzić w lodówce przez kilka godzin albo całą noc. Seromak (seromakowiec) można także posypać pudrem ze słodzika lub polać polewą czekoladową. Smacznego! — BTW całości bez słodzików, daktyli i polewy: 3020g, 9313 kcal, B 471 g, T 779 g, W 95 g. W 100 g: 308 kcal

Ola la LCHF
Ciasto czekoladowe z bezową chmurką 190

jeszcze potrzebny 1 słoik powideł śliwkowych.   Układamy ciasto: Zaczynamy od dołu: Ciasto czekoladowe (1/2 ciasta bo ciasto przekrawamy na pół) powidła śliwkowe masa kajmakowa beza masa kajmakowa ciasto czekoladowe polewamy ciasto czekoladą i posypujemy migdałami.   Artykuł Ciasto czekoladowe z bezową chmurką pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Sernik Amerykański 741

lekko uchylonym piekarniku, a następnie przekładamy na noc do lodówki aby nabrał aksamitnej konsystencji. Polewa i dekoracja 5. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy ciasto. Na koniec układamy kulki rumowe lub inne albo pomijamy je. Jeśli nie wiecie jak sprytnie pokroić ciasto to zerknijcie na ten filmik :) Przepis bierze

Gotowanie...to proste !
Dietetyczne ciasto piernikowe 466

gram mąki orkiszowej 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej łyżka przyprawy do piernika łyżka kakao szklanka jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju rzepakowego konfitura truskawkowa Czekoladowa polewa: 1/2 tabliczki czekolady deserowej 3 łyżki mleka pokruszone pierniczki do dekoracji i ulubiona posypka Miód podgrzewamy. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika i kakao i przesiewamy do miski, dodajemy miód(...)minut. Po tym czasie odstawiamy ciasto do wystygnięcia. Kiedy ciasto będzie chłodne, kroimy je wzdłuż przez środek i przekładamy konfiturą. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy nią ciasto. Dekorujemy pokruszonymi pierniczkami i posypką czekoladową. Smacznych Świąt życzy Klaudia

Mango Papaja
Nadziewane pierniczki z ciasta dojrzewającego 236

można lukrować pierniczki. Wystarczy, żeby pierniczek nadziać od spodu na  widelec  i zanurzyć go w lukrze i odłożyć na kratkę, żeby lukier wysechł. Część pierników zanurzyłam w polewie czekoladowe, część w lukrze, a resztę pozostawiłam bez polewy. Które wybieracie?   Zrobicie takie pierniczki na święta? Zróbcie. Koniecznie. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie

Kuchnia u Krysi
Mega czekoladowe ciasto z malinami 151

Starajmy się nie przedłużać tego czasu ,by nie wysuszyć ciasta . Jeśli chcemy mieć jeszcze bardziej czekoladowy smak ciasta możemy po wystudzeniu polać je polewą czekoladową . Ja jedynie oprószyłam je cukrem pudrem . Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Tort potrójnie czekoladowy 182

Tort idealny na urodziny jak i przyjęcie w gronie rodzinnym, Potrójnie czekoladowy, ponieważ składa się z biszkoptu, kremu i polewy czekoladowej. Całość ozdobiłam masą plastyczną z której wycięłam kształty. Poniższy tort przygotowałam na 50 urodziny taty i uwierzcie mi na słowo - był pyszny! Jeżeli lubicie lekko kwaśniejsze smaki to tort przełóżcie dużą ilością kwaśnego dżemu. Pamiętajcie o tym, że tort

Ugotować
Rolada z musem jabłkowym i czekoladą 198

obsypać białą czekoladą i dokładnie zwinąć, zostawić do ostygnięcia. Polecam np. przygotować roladę z lodami i malinami lub roladę z gruszkami . Po posmarowaniu rolady polewą czekoladową, obsypałam ją jeszcze białą czekoladą, a gdy polewa zastygnie, wystarczy roladę pokroić w plastry i zajadać z apetytem do kawy, czy też herbaty. Przepis sprawdza się w sytuacjach awaryjnych, czyli gdy wpada teściowa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Malibu 338

cukier puder, wiórki, likier, mieszamy do połączenia. Ciasto należy przekroić wzdłuż ( oczywiście połamało mi się ;), ale udało mi się je złożyć i pod warstwą czekoladową pęknięcia zniknęły) przekładamy kokosowym kremem. Wierzch dekorujemy polewą. Polewa czekoladowa: -  125 ml mleka kokosowego -  125 g gorzkiej czekolady (70%) ja dałam dożo więcej i mleczną połączyłam z gorzką.) Mleko kokosowe doprowadzamy

Malinowe Pocałunki
Murzynek z kawą 190

masy. Wszystko delikatnie wymieszać i wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 ºC przez około 55-60 minut. Jeszcze ciepłego murzynka polać polewą czekoladową i posypać słonecznikiem (lub orzechami). Składniki na polewę: 100 g masła 100 g cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody 1 łyżka kawy rozpuszczalnej Masło roztopić. Dodać cukier, kakao, kawę

Moje domowe kucharzenie
Kuźnia - opinia 217

opiekane ziemniaczki (3,90 zł). Karkówka była miękka i świetnie doprawiona. Danie zdecydowanie godne polecenia. Na deser zamówiłam jeszcze ciasto czekoladowe, które podane było z bitą śmietaną i polewą czekoladową (10 zł). Deser był odpowiednio słodki, a tak miękkiego i mocno czekoladowego ciastka już dawno nie jadłam.  Z pewnością warto zajrzeć do Kuźni i samemu się przekonać o jakości

Pasja Smaku
POLEWA CZEKOLADOWA DO CIAST I DESERÓW - PRZEPIS NA KLASYCZNĄ POLEWĘ CZEKOLADOWĄ 149

ludzi... 😊  Dzisiaj przygotowałam dla Was dwa proste i tanie przepisy: na polewę czekoladową, klasyczną, na maśle i kakao oraz na pyszny, mięciutki i wilgotny murzynek, dokładnie taki, jaki jadało się w dzieciństwie.... 😋 Myślę, że wszystkie składniki będziecie mieli u siebie, także szybko przygotujecie pyszną polewę i ciasto dla całej rodziny, które osłodzi Wam z pewnością czas w domu. Jeśli(...)tego powodu do sklepu! Naprawdę nie warto ryzykować życiem swoim, ani nikogo innego... A murzynka z polewą w takiej sytuacji zrobicie innym razem 😉  Jako pierwszy opublikuję przepis na polewę. Potrzeba do niej tylko 4 składników: masła, cukru, kakao i mleka. Polewa jest pyszna, gęsta i błyszcząca, idealna do murzynka, jak również wielu innych ciast i deserów

Słodko-Słony Świat Ilony
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 155

mikserem. Na końcu delikatnie łączymy z białkami ubitymi na sztywną pianę. Masę czekoladową wykładamy na masę waniliową i na wierzchu wykładamy pozostałą część pierników w czekoladzie (jeśli nam jakieś zostały). Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez 60-70 min. Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Polewa(...)Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz lukrem. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 165

mikserem. Na końcu delikatnie łączymy z białkami ubitymi na sztywną pianę. Masę czekoladową wykładamy na masę waniliową i na wierzchu wykładamy pozostałą część pierników w czekoladzie (jeśli nam jakieś zostały). Ciasto pieczemy w temp. 160 stopni przez 60-70 min. Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Polewa(...)Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz lukrem. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania