stąd ten niecodzienny kolor. A zaletą jego jest łatwość przyrządzenia. Składniki : 4 jajka 50 dag sera twarogowego President z wiaderka 13 dag masła 13 dag cukru budyń czekoladowy ( bez cukru na 1/2 l. mleka) ewentualnie biszkopty lub herbatniki Przygotowanie : Jajka utrzeć z cukrem Dodać do tego miękkie masło i utrzeć razem dokładnie Gdy masa jest już gładka dodawać(...)mnie w foremce w kształcie serca. Wymiary 21 cm dł. i 20 cm szer. Zrobienie sernika jest proste, a ciasto smaczne. Na pewno polubicie... Polałam gotową polewą czekoladową. A jeśli ktoś woli zrobić polewę sam, to tu mam kilka przepisów
Proste PotrawyRobiąc przegląd zamrażarki znalazłam woreczek mrożonych, wiśni. Tym razem zdecydowałam się na upieczenie czekoladowego ciasta z delikatnym, puszystym kremem wiśniowym. Dodatkowo polewa czekoladowa świetnie podkręca smak wiśni. Muszę przyznać, że w takiej wersji wyjątkowo mi smakowały. W sezonie ciasto robimy ze świeżych wiśni, a teraz z mrożonych. Ciasto smakuje idealnie o każdej porze roku. Zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj(...)drugim plackiem, który również lekko nasączamy. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy polewę. Polewa: Śmietankę przelewamy do małego garnka dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i całość zagotowujemy. Wyłączany gaz i mieszamy, aż składniki się połączą. Odstawiamy do lekkiego wystudzenia i zgęstnienia. Powstałą masą polewamy ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki. Ciasto jest już gotowe po kilku godzinach
To co lubię - gotuję i polecampieczenia Krem śmietanowy • 1 litr śmietany 30% • 1 szklanka cukru pudru • 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody • płatki czekoladowe lub starta czekolada do posypania Polewa czekoladowa • 1 gorzka czekolada • 1/4 szkalnki śmietanki 30% • 1 łyżka masła • 2 łyżki posiekanych, zblanszowanych migdałów Wykonanie: Ciasto • Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. • Wrzucać(...)śmietana od razu nie stężała. Śmietana ma zapłynąć na boki tortownicy, aby tort po wyjęciu był cały biały. • Wstawić tortownicę do lodówki. • Rozpuścić składniki polewy na wolnym ogniu i ozdobnie polać gotowy tort. Posypać po wierzchu posiekanymi migdałami
To co kochamlitr mleka -szklanka cukru -szklanka kaszy manny -2 op. cukru wanilinowego -25 dag margaryny -ok. 60szt herbatników (na moją blachę wystarczyło 40 - 4 paczki) -3 łyżki kakao -polewa czekoladowa* -wiórki kokosowe do dekoracji *gotowych polew używam tylko w skrajnych przypadkach, podaję więc przepis na naszą, stosowaną od lat -3 łyżki kakao -3 łyżki margaryny -3 łyżki mleka -3 łyżki
Zielona KuchniaDziś mam dla Was takiego z pozoru prostego przekładańca. Czekoladowy biszkopt, kwaskowaty dżem i do tego budyniowy krem czekoladowy, a na górze herbatniki i polewa czekoladowa. Całość nie dość, że smakuje fantastycznie i trudno przestać po jednym kawałeczku to jeszcze prezentuje się pięknie. Biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3 łyżki ml oleju 1 szklanka mąki(...)jednej połowie rozsmarowujemy dżem, na dżem dajemy 2/3 kremu budyniowego. Przykrywamy wszystko drugą częścią biszkoptu, na której rozsmarowujemy pozostały krem. Krem z kolei przykrywamy równą warstwą herbatników i polewamy rozpuszczoną czekoladą. Schaładzamy w lodówce co najmniej 3 godziny
Cynamonowe szczęściecytryny eko 80 g cukru 50 g masła 2 żółtka 1 całe jajko 1 łyżeczka żelatyny 150 ml śmietany kremówki 36% Krem czekoladowy (ganache): 250 g czekolady, min. 70% kakao 100 ml kremówki 36% Polewa: 150 g czekolady, min. 70% kakao 150 g masła Do przybrania: złoty puder kakao * PRZYGOTOWANIE Trufle Czekoladę drobno posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj(...)Polewa czekoladowa Nad kąpielą wodną w misie rozpuść posiekaną drobno czekoladę i pokrojone w kostkę masło. Cały czas mieszaj szpatułką. Miskę z polewą zdejmij znad pary, gdy składniki całkowicie się połączą. Ciasto wyjmij z lodówki i zdejmij obręcz formy. Pokryj równomiernie od góry polewą. Ciasto włóż z powrotem do lodówki na pół godziny, aby polewa zastygła. Dekoracja Górę
Food SquareWitam kochani, dziś chcę Was zaprosić na kolejne rewelacyjne ciasto. Jest to przekładaniec kakaowy z miodowym środkiem, całość przełożona jest masą budyniową na gorąco i polana polewą czekoladową. Ciasto jest idealne na święta, czy rodzinne spotkania. Bardzo elegancko wygląda i wręcz rozpływa się w ustach a z dnia na dzień jest coraz lepsze. Polecam i zapraszam po przepis(...)drugim spodem kakaowym. Polecam by góra ciasta to był dół kakaowego ciasta-wtedy będzie równiutki. Do miski dajemy składniki na polewę, i rozpuszczamy np nad kąpielą wodną czy na 1 minute w mikrofali. Polewamy ciasto, ja jeszcze posypałam je czekoladowymi kulkami i posypałam posypką. Tak przygotowane ciasto studzimy i wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Ciasto pięknie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuczekolady i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzch kładziemy drugi blat ciasta i nasączamy resztą kakao.Na nasączonym cieście smarujemy krem z białej czekolady, wyrównujemy wierzch i przekładamy do lodówki. LŚNIĄCA POLEWA CZEKOLADOWA: 4 płaskie łyżeczki żelatyny 150 ml wody 50 g gorzkiego kakao 120 g słodkiej śmietanki (np. 30%) 180 g cukru Żelatynę wsypujemy do miseczki, zalewamy zimną(...)stopni C (czyli, że można swobodnie włożyć palec i nie parzy). Połowę polewy wylewamy na ciasto i wkładamy z powrotem do lodówki. Pozostały krążek ciasta przycinamy około 2-3 cm z każdej strony. Z folii aluminiowej tworzymy burty tak, żeby polewa nie spłynęła z ciasta. Tak zabezpieczony krążek smarujemy łyżką pozostawionego musu z gorzkiej czekolady
Rozpustne gotowaniewyjadam masę ze ścianek miski. Jest przepyszna. Gotowy blok czekoladowy kroję w paski lub kostkę. Życzę smacznego! Wskazówki Blok czekoladowy umieściłam w keksówce o wymiarach 9 x 20 cm. Możesz też użyć większej 9 x 30 cm. Wówczas blok będzie niższy i łatwiejszy w krojeniu. Niektórzy z masy czekoladowej formują walec o średnicy około 10 cm i zawijają w folii(...)jeszcze trochę wrzątku . Bardzo ważny jest szybki czas reakcji. Jak długo może stać blog czekoladowy? Blok czekoladowy przechowuję w lodówce do 5 – 7 dni. Możemy go także z powodzeniem zamrozić. Jeśli lubisz ciasta z kakao, to polecam ciasto czekoladowe z malinami . Sprawdź także domową polewę czekoladową , którą możesz polać na wierzch bloku czekoladowego. Natomiast dla osób kochających mleko
Ania gotujeJeśli chcesz swoich bliskich zaskoczyć pysznym ciastem, to pijana śliwka w czekoladzie będzie idealna na taką okoliczność. Artykuł Pijana śliwka w czekoladzie (ciasto) pochodzi z serwisu
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 4 wafle masa czekoladowa: 200 g masła 3/4 szkl cukru 1/3 szkl mleka 2 łyżeczki kakao 2 szkl mleka w proszku masa orzechowa: 50 ml wody 150 g cukru 125 g masła 100 g białej czekolady 3 łyżki mleka w proszku 200 g orzechów 100 g skórki pomarańczowej Przygotowanie: masa czekoladowa: Masło rozpuszczamy z cukrem w gorącym(...)skórkę pomarańczową. Złożenie: Na waflu rozsmarowujemy jedną część masy czekoladowej, przykrywamy ją drugim waflem , który też smarujemy częścią masy czekoladowej, przykrywamy ją kolejnym waflem na który wykładamy masę orzechową. Masę orzechową przykrywamy waflem, na którym kładziemy masę czekoladową i kolejny wafel. Całość oblewamy polewą czekoladową i wstawiamy na noc do lodówki
Bon appetit mon amiemężem, przecier pomidorowy na zimę. Żeby się nie przepracować, dziś 15 kg. W międzyczasie, napisałam przepis na ciasto, które robiłam w weekend. Zwykłe, ucierane, babkowe z polewą czekoladową. Nic specjalnego, ale bardzo smaczne :) Polewa podkręca smak. Składniki: 1 kostka margaryny (250 g.) 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 5 jajek
Agusiowe smakołykiprostokąciki. Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej tak żeby była płynna.każdą kostkę zanurzamy w czekoladzie i odkładamy.Kiedy wszystkie kostki będą czekoladowe wkładamy je do lodówki aby polewa czekoladowa stężała.Można jeszcze przed włożeniem do lodówki posypać wiórkami lub innymi posypkami :). Po leżakowaniu w lodówce nasze pralinki gotowe :). SMACZNEGO
Mała w garnku mieszapiekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec 20 minut (do suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia. Muffinki z czekoladą można ozdobić bitą śmietaną lub polać czekoladową polewą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Muffinki czekoladowe pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyłyżką. Masę przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Mocno czekoladowe brownie po przestudzeniu możesz udekorować polewą czekoladową albo cukrem pudrem Smacznego Szukasz innych ciast czekoladowych, zapraszam TUTAJ . Artykuł Mocno czekoladowe brownie pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni