Kremówkę ubić na sztywno, ciągle miksując, stopniowo wlewać wystudzoną, płynną galaretkę. Gotową masę wyłożyć na pierniczki, przykryć drugim blatem biszkoptu, schłodzić. Polewa: 5 łyżek masła 5 łyżek śmietany 12% 7 łyżek cukru 5 łyżek kakao + 1 opakowanie czekoladowych kamyczków Delecta Decorada Śmietanę(...)masło podgrzać w rondelku, dodać cukier i kakao, podgrzewać do czasu aż składniki dobrze się połączą, a cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, przestudzić. Jeszcze ciepłą polewą polać schłodzone wcześniej ciasto, udekorować czekoladowymi kamyczkami Delecta Decorada. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji
Domowa cukiernia Ewymąki kokosowej 60 g masła migdałowego lub orzechowego 100% bez cukru, soli i oleju palmowego (u mnie masło z orzechów macadmia ) 1 łyżeczka wanilii opcjonalnie słodzik lub ksylitol Polewa czekoladowa: 100 g oleju kokosowego 50 g kakao w proszku 100 g gorzkiej czekolady (u mnie 91%) Zmiel w blenderze 200 g nasion słonecznika oraz orzechy pecan. Do masy dodaj(...)pojemniku i mocno docisnąć a następnie wstawić do lodówki. Przygotować polewę rozpuszczając w rondelku olej kokosowy i gorzka czekoladę. W trakcie dodać kakao i dokładnie wymieszać. Polewę wylać na masę czekoladową. można posypać pokruszonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi. Całość schłodzić w lodówce w zależności od potrzeby przez 30-40 minut.Jeśli nie zastygnie w tym czasie to można trzymać dłużej
Ola la LCHFsłoik puree z pieczonej dyni i została mi połowa, upiekłam więc kolejny tort (tak, przyznaję się spodobało mi się pieczenie tortów, będzie tego więcej). Przestawiam Wam 100% wegański tort: czekoladowo-pomarańczowo-dyniowy Ps. Jeżeli Misiek nie zje całego toru w nocy to jutro zrobię lepsze zdjęcia Składniki: Ciasto: 200 g puree z dyni 120 ml oleju roślinnego (można zastąpić(...)ciasta nasączyć sokiem pomarańczowym. Na tak przygotowane ciasto nałożyć połowę kremu Na to kolejny krążek ciasta, nasączyć sokiem, przełożyć kremem i położyć ostatni płat ciasta. Na koniec oblać tort polewą czekoladową (wszystkie składniki na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej). Smacznego
greenscarfCiasto czekoladowe, ze śliwkami i polewą czekoladową z gorzkiej czekolady. Słodkie i wilgotne, łatwe w przygotowaniu i na każdą okazję. Składniki: 250 g mąki, 200 g masła, 5 jajek, 200 g jogurtu greckiego, 3/4 szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, 25 g kakao, szczypta soli, 650 - 700 g śliwek (waga przed wypestkowaniem) 50 g gorzkiej czekolady, 3-4 łyżki(...)Wykładamy ciasto. Na wierzchu układamy wypestkowane śliwki. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 55 minut (do suchego patyka). Czekoladę rozpuszczamy wraz z mlekiem (możemy dodać kawałek masła). Polewamy nią ostudzone ciasto. Ciasta nie wkładamy do lodówki, zostawiamy w temperaturze pokojowej. Najlepiej smakuje następnego dnia
Lena Gotujeherbaty matcha KREM Z MATCHY 200 ml śmietany kremówki sok z 1/2 limonki 30 g cukru pudru 3 g herbaty matcha DEKORACJA herba matcha do posypania polewa czekoladowa z 30 g czekolady gorzkiej i 30 ml śmietany kremówki owoce, kwiaty, listki mięty Wykonanie CIASTO Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jaja, mąkę i kakao, wyrabiamy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą(...)sokiem z limony, wykładamy na tartę. DEKORACJA Śmietanę kremówkę mocno podgrzewamy, dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do uzyskania jednolitej kremowej masy. Tartę posypujemy przez sitko matchą i polewamy fantazyjnie rozpuszczonym kremem czekoladowym. Dekorujemy owocami, listkami mięty, kwiatkami. Smacznego! Przepis podstawowy zaczerpnięty z magazynu “Kuchnia” nr 07/2017
Tajemnice SmakuZROBIĆ LUKIER NA PIERNIKI? LUKIER NA PIERNICZKI: - 1 białko - 3/4 szklanki cukru pudru bardzo dobrze zmielonego - ozdoby do zdobienia, orzechy, kuleczki, czekolada DALSZY CIĄG TUTAJ 5. TARTA ORZECHOWA CZEKOLADOWA I POTRÓJNIE ORZECHOWA TARTA BOŻONARODZENIOWA PRZEPIS NA ŚWIĄTECZNĄ TARTĘ: CIASTO SKŁADNIKI: - 100 g zmielonych orzechów laskowych - 150 g maki pszennej typ 450 - 80 g mąki krupczatki - 140 g zimnego masła(...)przypraw do piernika tj. cynamonu, imbiru, pieprzu, gałki muszkatołowej, anyżu - paczka skórki pomarańczowej - 1/2 szklanki żurawiny świeżej - 2 pełne łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżki czubate kakao PONADTO: - polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady - polewa z białej czekolady DO PRZEŁOŻENIA: - marmolada z pigwy (ewentualnie możecie użyć taką jaką lubicie) DALSZY CIĄG TUTAJ 9. BARDZO PUSZYSTY SERNIK SKŁADNIKI NA SERNIK
SMYKWKUCHNINiezwykłe, korzenne ciasto czekoladowe z wiśniami i polewą czekoladową, to bardzo ciekawe, super puszyste i wilgotne ciasto w stylu brownie. To idealnie zimowy przepis. - z wiśniami w cieście - wilgotne i mocno czekoladowe - bardzo dokładny opis wykonania
AniaGotuje.plgórę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa
moj przepis nagórę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa .pf-button.pf-button-excerpt { display: none
moj przepis nagórę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa
moj przepis nateż polać lukrem, obsypać cukrowymi posypkami i będzie kolejna słodka świąteczna inspiracja. Na blogu znajdziecie też inne inspiracje na to pyszne ciacho: Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Ciasto marchewkowe z polewą Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Muffiny marchewkowe z orzechami Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 4 duże jajka 1 szklanka oleju
Kulinarne przygody GatityMuffinki bananowe doczekały się swojego wpisu. Długo szukałam fajnego prostego przepisu. Znalazłam w starych wycinkach z gazet. Prosty, zawsze wychodzi ,wzbogacony kawałkami czekolady, polewą czekoladową i nadzieniem malinowym. Polewa i nadzienie z konfitury malinowej to mój pomysł.szczerze go polecam. Połączenie czekolady i konfitury wzbogaca smak muffinek. Są po prostu pyszne. Używajcie mocno dojrzałych bananów … Czytaj dalej Muffinki
gotuj ze mnąbezy), następnie układamy warstwę z biszkoptów i zalewamy drugą polową sera. Przykrywamy ser plackiem z bezą i odstawiamy całość do wystudzenia. Wierzch możemy udekorować polewą czekoladową ( u mnie ulubiona polewa z ciasta królewiec
Zainspirowana w kuchnizacne trio. Składniki: - mango - 400ml śmietanki kokosowej - 2 miarki odżywki białkowej (można pominąć) - 3 łyżki wiórków kokosowych - 2-3 łyżki mąki kokosowej - krem czekoladowy (u nas Choconutto) Polewa czekoladowa - 6 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego - 6 łyżek kakao - syrop klonowy/daktylowy/miód 1. Mango zblendować ze śmietanką kokosową, dodać odżywkę, wiórki, mąkę. Dokładnie wymieszać i odstawić na parę minut do napęcznienia
Candy PandasMiksujemy. Przekładamy ciasto. Zacznijmy od dołu: ciasto jabłka usmażone z galaretką ciasto masa chałwowa ciasto lukier (200 g cukru pudru + 5 łyżek gorącej wody) i posypka (możecie dodać polewę czekoladową lub pozostawić bez polewy ) Artykuł Kruche ciastko z jabłkami i masą chałwową pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plpilnować i niestety dolewać wody. Po tym czasie formę wyjmujemy z garnka, otwieramy ją i wyjmujemy naszą babkę na talerz. Jeszcze letnią babkę smaruję dokładnie polewą czekoladową. Zwykle jest to polewa ganache: - 70g dobrej czekolady, najlepiej deserowej - 80g kremówki 30% Kremówkę doprowadzić w rondelku prawie do wrzenia, zdjąć z palniku, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę i na chwilę
Smaczne ZdroweMałą chochelką nakładamy porcje ciasta. Gofry studzimy, nie mogą być gorące bo nasze dodatki się rozpuszczą. Na każdą porcję (2 gofry) nakładamy 2 gałki lodów czekoladowych z wiśniami, całość polewamy czekoladowym sosem, posypujemy pokruszonymi w dłoniach liofilizowanymi owocami, po bokach układamy kandyzowane wiśnie i dodajemy akcent zieleni w postaci świeżych listków mięty. Podajemy od razu. Smacznego
Słodkie okruszkikrem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! 🙂 SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 […] Artykuł Krem miętowy pochodzi z serwisu Domowe
Domowe Tortywszystko ze sobą mieszamy. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę, delikatnie mieszamy i przekładamy na blaszkę 25x35cm. Pieczemy około 1 godz. w temp 180C. Po ostygnięciu polewamy polewa czekoladową i posypujemy orzechami. Polewa; Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy w garnuszku, mieszamy. Lekko studzimy i polewamy ciasto. Posypujemy mielonymi orzechami włoskimi. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.urlopu nad morzem. Rodzinka zamówiła sobie drożdżówkę, ale musiało być coś jeszcze i tak powstała tarta truflowa. Tarta truflowa Składniki na spód 400 g wafelków czekoladowych (ja użyłam w polewie czekoladowej „Pryncypałki”) 120 g stopionego i przestudzonego masła lub bardzo miękkiego Składniki na krem 250-330 ml. schłodzonej kremówki 30% 250 g schłodzonego serka mascarpone 1 tabliczka gorzkiej
Kocham Czekoladękrem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 ml.śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone
Domowe Tortyprzypraw do piernika tj. cynamonu, imbiru, pieprzu, gałki muszkatołowej, anyżu - paczka skórki pomarańczowej - 1/2 szklanki żurawiny świeżej - 2 pełne łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżki czubate kakao PONADTO: - polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady - polewa z białej czekolady DO PRZEŁOŻENIA: - marmolada z pigwy (ewentualnie możecie użyć taką jaką lubicie) WYKONANIE: W garnuszku zagotuj mleko z miodem, margaryną, cukrem, kakao
SMYKWKUCHNIgórę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content
moj przepis na