polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:138/582)

Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 87

górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa

moj przepis na
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 83

górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 107

górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa

moj przepis na
Muffiny marchewkowe z orzechami 126

też polać lukrem, obsypać cukrowymi posypkami i będzie kolejna słodka świąteczna inspiracja. Na blogu znajdziecie też inne inspiracje na to pyszne ciacho: Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową   Ciasto marchewkowe z polewą   Tort marchewkowo-piernikowy z kremem   Muffiny marchewkowe z orzechami Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 4 duże jajka 1 szklanka oleju

Kulinarne przygody Gatity
Muffinki bananowe z czekoladą 118

Muffinki bananowe doczekały się swojego wpisu. Długo szukałam fajnego prostego przepisu. Znalazłam w starych wycinkach z gazet. Prosty, zawsze wychodzi ,wzbogacony kawałkami czekolady, polewą czekoladową i nadzieniem malinowym. Polewa i nadzienie z konfitury malinowej to mój pomysł.szczerze go polecam. Połączenie czekolady i konfitury wzbogaca smak muffinek. Są po prostu pyszne. Używajcie mocno dojrzałych bananów … Czytaj dalej Muffinki

gotuj ze mną
Sernik z bezą kokosową 122

bezy), następnie układamy warstwę z biszkoptów i zalewamy drugą polową sera. Przykrywamy ser plackiem z bezą i odstawiamy całość do wystudzenia. Wierzch możemy udekorować polewą czekoladową ( u mnie ulubiona polewa z ciasta królewiec

Zainspirowana w kuchni
Domowe batoniki wegańskie (Instagram cz. I) 116

zacne trio. Składniki: - mango - 400ml śmietanki kokosowej - 2 miarki odżywki białkowej (można pominąć) - 3 łyżki wiórków kokosowych - 2-3 łyżki mąki kokosowej - krem czekoladowy (u nas Choconutto) Polewa czekoladowa - 6 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego - 6 łyżek kakao - syrop klonowy/daktylowy/miód 1. Mango zblendować ze śmietanką kokosową, dodać odżywkę, wiórki, mąkę. Dokładnie wymieszać i odstawić na parę minut do napęcznienia

Candy Pandas
Kruche ciastko z jabłkami i masą chałwową 118

Miksujemy.   Przekładamy ciasto. Zacznijmy od dołu: ciasto jabłka usmażone z galaretką ciasto masa chałwowa ciasto lukier (200 g cukru pudru + 5 łyżek gorącej wody) i posypka (możecie dodać polewę czekoladową lub pozostawić bez polewy )   Artykuł Kruche ciastko z jabłkami i masą chałwową pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
BABKA GOTOWANA NA MĄCE ŻYTNIEJ 202

pilnować i niestety dolewać wody. Po tym czasie formę wyjmujemy z garnka, otwieramy ją i wyjmujemy naszą babkę na talerz. Jeszcze letnią babkę smaruję dokładnie polewą czekoladową. Zwykle jest to  polewa ganache: - 70g dobrej czekolady, najlepiej deserowej - 80g kremówki 30% Kremówkę doprowadzić w rondelku prawie do wrzenia, zdjąć z palniku, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę i na chwilę

Smaczne Zdrowe
Czekoladowo-wiśniowa fantazja na waniliowych gofrach 195

Małą chochelką nakładamy porcje ciasta. Gofry studzimy, nie mogą być gorące bo nasze dodatki się rozpuszczą. Na każdą porcję (2 gofry) nakładamy 2 gałki lodów czekoladowych z wiśniami, całość polewamy czekoladowym sosem, posypujemy pokruszonymi w dłoniach liofilizowanymi owocami, po bokach układamy kandyzowane wiśnie i dodajemy akcent zieleni w postaci świeżych listków mięty. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Krem miętowy 143

krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! 🙂 SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 […] Artykuł Krem miętowy pochodzi z serwisu Domowe

Domowe Torty
Japoński makowiec. 136

wszystko ze sobą mieszamy. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę, delikatnie mieszamy i przekładamy na blaszkę 25x35cm. Pieczemy około 1 godz. w temp 180C. Po ostygnięciu polewamy polewa czekoladową i posypujemy orzechami.   Polewa; Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy w garnuszku, mieszamy. Lekko studzimy i polewamy ciasto. Posypujemy mielonymi orzechami włoskimi. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Tarta truflowa 167

urlopu nad morzem. Rodzinka zamówiła sobie drożdżówkę, ale musiało być coś jeszcze i tak powstała tarta truflowa. Tarta truflowa Składniki na spód 400 g wafelków czekoladowych (ja użyłam w polewie czekoladowej „Pryncypałki”) 120 g stopionego i przestudzonego masła lub bardzo miękkiego Składniki na krem 250-330 ml. schłodzonej kremówki 30% 250 g schłodzonego serka mascarpone 1 tabliczka gorzkiej

Kocham Czekoladę
Krem miętowy 246

krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 ml.śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone

Domowe Torty
Piernik Młodej gospodyni z żurawiną i marmoladą z pigwy! 205

przypraw do piernika tj.  cynamonu, imbiru, pieprzu, gałki muszkatołowej, anyżu - paczka skórki pomarańczowej - 1/2 szklanki żurawiny świeżej - 2 pełne łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżki czubate kakao PONADTO: - polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady - polewa z białej czekolady DO PRZEŁOŻENIA: - marmolada z pigwy (ewentualnie możecie użyć taką jaką lubicie) WYKONANIE: W garnuszku zagotuj mleko z miodem, margaryną, cukrem, kakao

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 178

górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content

moj przepis na
Magdalenki 164

Dzięki portalowi  Prowadzę Dom  otrzymałam formę do magdalenek. Oczywiście musiałam zrobić te małe i pyszne ciasteczka, które świetnie pasują do kawy i bardzo ładnie wyglądają polane polewą czekoladowa:) U mnie bez polewy, a i tak bardzo smaczne . Polecam!!! Składniki: 3 jajka 2 łyżeczki  cukru wanilinowego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku

Ciasteczkowy Potwór
Królewicz 168

smarujemy placek miodowy, przykrywamy biszkoptem, który smarujemy kolejną warstwą kremu i na koniec kładziemy drugi placek miodowy. Możemy posmarować boki ciasta i wierzch. Na koniec wylewamy polewę czekoladową posypując wiórkami kokosowymi. POLEWA: 1 jajo 3 łyżki cukru 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao Jajko wyparzyć, wybić do kubka, dodać 3 łyżki cukru i utrzeć. W tym czasie roztopić pół

Blondynka Gotuje
Mocno Czekoladowe Ciasto 163

sól, ucieramy. Na sam koniec dodajemy mleko i śmietankę, ucieramy. Na pierwszy blat ciasta wykładamy część kremu. Przykrywamy drugim ciastem. Pozostały krem wykładamy na wierzch i boki. Wierzch polewamy czekoladowym ganache. Ozdabiamy według uznania. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ciasto nie wymaga przechowywania w lodówce. Jeśli jednak chcemy to przed podaniem należy wyciągnąć go 15 minut wcześniej. Czekoladowe ganache(...)ognia. Wrzucamy połamana czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty, po czym mieszamy do rozpuszczenia się. Odstawiamy w chłodne miejsce do zgęstnienia, około 1h-1,5h. Zgęstniałą ganache polewamy ciasto. The post Mocno Czekoladowe Ciasto appeared first on Made

Made By Mom And Son
Bardzo czekoladowe brownie 1009

Składniki Ciasto 130 g mąki pszennej 130 g gorzkiej czekolady 130 ml mleka 3 jajka 2 łyżki rumu 80 g cukru 70 g masła 1 czubata łyżka kakao Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki kremówki 30% 70 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady Przygotowanie Ciasto: Do metalowej miski wrzucić masło, czekoladę połamaną na mniejsze kawałki oraz wlać mleko(...)piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 50 minut, funkcja grzania góra-dół. Po upieczeniu ciasto pozostawić do przestygnięcia. Polewa: W kąpieli wodnej rozpuścić czekolady wraz ze śmietanką. Mieszać do połączenia składników. Gotową polewą polać ciasto. Artykuł Bardzo czekoladowe brownie pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!

Proponowane wyszukiwania