polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:136/582)

Piernik Młodej gospodyni z żurawiną i marmoladą z pigwy! 232

przypraw do piernika tj.  cynamonu, imbiru, pieprzu, gałki muszkatołowej, anyżu - paczka skórki pomarańczowej - 1/2 szklanki żurawiny świeżej - 2 pełne łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżki czubate kakao PONADTO: - polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady - polewa z białej czekolady DO PRZEŁOŻENIA: - marmolada z pigwy (ewentualnie możecie użyć taką jaką lubicie) WYKONANIE: W garnuszku zagotuj mleko z miodem, margaryną, cukrem, kakao

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa 204

górę ciasta jasnego pokruszyć pozostałości ciasta ciemnego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min. Ciasto wyjąć, potrzymać w formie 30 min, wyjąć z formy całkowicie ostudzić na kratce. Polać polewą czekoladową (u mnie bez polewy). Smacznego! Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content

moj przepis na
Magdalenki 188

Dzięki portalowi  Prowadzę Dom  otrzymałam formę do magdalenek. Oczywiście musiałam zrobić te małe i pyszne ciasteczka, które świetnie pasują do kawy i bardzo ładnie wyglądają polane polewą czekoladowa:) U mnie bez polewy, a i tak bardzo smaczne . Polecam!!! Składniki: 3 jajka 2 łyżeczki  cukru wanilinowego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku

Ciasteczkowy Potwór
Królewicz 188

smarujemy placek miodowy, przykrywamy biszkoptem, który smarujemy kolejną warstwą kremu i na koniec kładziemy drugi placek miodowy. Możemy posmarować boki ciasta i wierzch. Na koniec wylewamy polewę czekoladową posypując wiórkami kokosowymi. POLEWA: 1 jajo 3 łyżki cukru 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao Jajko wyparzyć, wybić do kubka, dodać 3 łyżki cukru i utrzeć. W tym czasie roztopić pół

Blondynka Gotuje
Mocno Czekoladowe Ciasto 182

sól, ucieramy. Na sam koniec dodajemy mleko i śmietankę, ucieramy. Na pierwszy blat ciasta wykładamy część kremu. Przykrywamy drugim ciastem. Pozostały krem wykładamy na wierzch i boki. Wierzch polewamy czekoladowym ganache. Ozdabiamy według uznania. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ciasto nie wymaga przechowywania w lodówce. Jeśli jednak chcemy to przed podaniem należy wyciągnąć go 15 minut wcześniej. Czekoladowe ganache(...)ognia. Wrzucamy połamana czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty, po czym mieszamy do rozpuszczenia się. Odstawiamy w chłodne miejsce do zgęstnienia, około 1h-1,5h. Zgęstniałą ganache polewamy ciasto. The post Mocno Czekoladowe Ciasto appeared first on Made

Made By Mom And Son
Bardzo czekoladowe brownie 1033

Składniki Ciasto 130 g mąki pszennej 130 g gorzkiej czekolady 130 ml mleka 3 jajka 2 łyżki rumu 80 g cukru 70 g masła 1 czubata łyżka kakao Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki kremówki 30% 70 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady Przygotowanie Ciasto: Do metalowej miski wrzucić masło, czekoladę połamaną na mniejsze kawałki oraz wlać mleko(...)piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 50 minut, funkcja grzania góra-dół. Po upieczeniu ciasto pozostawić do przestygnięcia. Polewa: W kąpieli wodnej rozpuścić czekolady wraz ze śmietanką. Mieszać do połączenia składników. Gotową polewą polać ciasto. Artykuł Bardzo czekoladowe brownie pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Euforia czekoladowo makowa 226

Euforia czekoladowo makowa to pycha ciasto nie tylko na święta , ale na każde okazje. Ciasto jest mocno czekoladowe , z makiem i orzechami . Na kakaowym biszkopcie przełożonym kremem czekoladowym w środku wzbogaconym ciastem makowym . Całość udekorowana polewą czekoladową i orzechami włoskimi. Przepis jest łatwy w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); EUFORIA CZEKOLADOWO MAKOWA SKŁADNIKI: na foremkę 25x35 cm. BISZKOPT KAKAOWY: mąka pszenna(...)push({}); 5. Składanie ciasta . Dolny blat biszkoptu kakaowego nasączamy 1/3 ponczu. Nakładamy połowę kremu czekoladowego i wyrównujemy. Kładziemy ciasto makowe, które również nasączamy ponczem. Wykładamy resztę kremu czekoladowego wygładzając i wyrównując. Przykrywamy biszkoptem kakaowym i nasączamy resztą ponczu. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowań polewy. 6. Polewa . Kremówkę z czekoladą podgrzewamy w kąpieli wodnej, lub w mikrofalówce. Mieszamy

RITA food channel
Murzynek z budyniem czekoladowym 416

olej i miód. Delikatnie mieszamy. Dosypujemy sodę i proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę, budyń czekoladowy i kakao, miksujemy do połączenia składników, dosypujemy rodzynki i wykładamy ciasto do keksówki. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Polać czekoladą lub polewą Polewa czekoladowa - błyszcząca 3 - 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 3 łyżki kakao 6 kostek czekolady

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto z kaszy manny i polową czekoladową 104

Kasza manny można wykorzystać na wszystkie sposoby, m.in. ciasto z polewą czekoladową oraz dropsami od Karmello .  Składniki: Ciasto 2 jaja 50g erytrytolu 20ml oleju rzepakowego 100g kaszy manny 20g jogurtu naturalnego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat Polewa 25g czekolady Rugby 20g oleju kokosowego 25g dropsów karmelowych Sposób przygotowania: Ciasto Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać(...)Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach. Polewa W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z olejem kokosowym. Polać ostudzone ciasto. Na powierzchnie ułożyć dropsy czekoladowe. Odstawić na 2-3h do zastygnięcia polewy. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Ciasto czekoladowe z moimi powidłami śliwkowymi 76

swoich wypiekach: czekoladowych spodach moich serników, w gęstych i mazistych brownie, muffinach czy po prostu w mocno czekoladowym cieście. Do tego, które prezentuję Wam dzisiaj, dodałam swoich powideł śliwkowych, które także zostały wzbogacone czekoladą. Całość wyszła wybornie! W sam raz na taki listopadowo – grudniowy czas! A więc? Czas na ciasto czekoladowe! A jak przygotować takie ciasto czekoladowe? Składniki(...)wykałaczką i udekorowałam polewą czekoladową – czekoladę, śmietankę rozpuściłam z odrobiną masła, polałam nią wierzch ciasta w taki sposób, aby polewa mogła przez dziurki nasączyć wnętrze ciasta. Gdy polewa lekko przestygła, całość posypałam siekanymi orzechami laskowymi. Smacznego czekoladowego!   Artykuł Ciasto czekoladowe z moimi powidłami śliwkowymi pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Ciasto czekoladowe z moimi powidłami śliwkowymi 75

swoich wypiekach: czekoladowych spodach moich serników, w gęstych i mazistych brownie, muffinach czy po prostu w mocno czekoladowym cieście. Do tego, które prezentuję Wam dzisiaj, dodałam swoich powideł śliwkowych, które także zostały wzbogacone czekoladą. Całość wyszła wybornie! W sam raz na taki listopadowo – grudniowy czas! A więc? Czas na ciasto czekoladowe! A jak przygotować takie ciasto czekoladowe? Składniki(...)wykałaczką i udekorowałam polewą czekoladową – czekoladę, śmietankę rozpuściłam z odrobiną masła, polałam nią wierzch ciasta w taki sposób, aby polewa mogła przez dziurki nasączyć wnętrze ciasta. Gdy polewa lekko przestygła, całość posypałam siekanymi orzechami laskowymi. Smacznego czekoladowego!   Artykuł Ciasto czekoladowe z moimi powidłami śliwkowymi pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Ciasto czekoladowe z moimi powidłami śliwkowymi 120

czekoladę, śmietankę rozpuściłam z odrobiną masła, polałam nią wierzch ciasta w taki sposób, aby polewa mogła przez dziurki nasączyć wnętrze ciasta. Gdy polewa lekko przestygła, całość posypałam siekanymi orzechami laskowymi. Smacznego czekoladowego!   Artykuł Ciasto czekoladowe z moimi powidłami śliwkowymi pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Czekoladowe ciasto bananowe 116

łyżeczki sody oczyszczonej 1½ szklanki mąki (240 g) NA POLEWĘ SEROWĄ 2½ łyżki miękkiego  masła  (25 g) 90 g serka typu  philadelphia *** 1 szklanka  cukru pudru  (140 g) OPCJONALNIE łyżka ekstraktu waniliowego do ciasta 300 g powideł np. śliwkowych łyżeczka ekstraktu waniliowego do polewy posypka czekoladowa do przyozdobienia polewy Czas przygotowania: 15 minut Czas pieczenia(...)przygotowujemy polewę serową , poprzez zmieszanie miękkiego masła z cukrem pudrem i serkiem śmietankowym dopóki nie znikną grudki. Opcjonalnie dodajcie ekstrakt waniliowy . Jeśli w mieszkaniu jest ciepło i polewa jest bardzo płynna schłodźcie ją przez 15 minut w lodówce . Gdy ciasto ostygnie opcjonalnie przecinamy je na pół i przekładamy powidłami . Następnie można je przyozdobić polewą i opcjonalnie posypką czekoladową . Zobacz

WegePrzepis

Proponowane wyszukiwania