sałatka z selerem - 3376 przepisów (strona:138/226)

Zupa bryndzowa 315

wyślijcie go na drzewo i życzcie mu uciążliwych dolegliwości gastrycznych. Bryndza jest genialna do tart, sałatek i sosów. Ja ją kocham i chyba jest to miłość odwzajemniona. Na zupę bryndzową potrzebujemy: 2,5 litra wywaru warzywnego (ugotowane na wolnym ogniu por, seler, pietruszka, marchewka, cebula, lubczyk świeży) 30 dkg boczku wędzonego 0,5 kg bryndzy owczej 400 ml kwaśnej śmietany

ladykitchen
Spiżarnia 217

galaretki   Korzenna cytryna z imbirem do herbaty Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą Grzyby marynowane, prawdziwki w miodzie   Ogórki konserwowe łagodne Fasolka szparagowa do słoika Ogórki w zalewie curry z liściem selera Malinówka, nalewka z malin Aroniówka, nalewka z aronii z liśćmi wiśni To tylko mała część wszystkich

Apetyczna babeczka
Zdrowa sałatka z awokado . 280

lekkiego i zdrowego  , sałatka z rukoli , roszponki , awokado i innych pyszności :) Do dressingu użyłam Ostropestu i oleju kokosowego z Olejowego Raju                                             Zapraszam :)  Składniki : 1/2 awokado 1/2 papryki czerwonej kawałek selera naciowego 2 łyżki szczypiorku garść

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z pieczarek i żółtego sera 367

pieczarkowo - serową. Jest bardzo sycąca, to chyba za sprawą sera i jajek. Widziałam różne wersje tej sałatki, z pieczarkami marynowanymi, smażonymi i gotowanymi, ja wybrałam gotowane i wyszła bardzo dobra. 0,5 kg pieczarek 3 jajka 150 g żółtego sera 3 łodygki selera naciowego majonez sól pieprz Pieczarki dokładnie umyć, pokroić na niewielkie cząstki i obgotować w osolonej wodzie

Jadło i czytadło
Selerowa sałatka 377

Naszła nas dzisiaj ochota na coś sycącego a równocześnie lekkiego z odrobiną chrupkości, sałatka ta idealnie nadaje się na drugie śniadanie bądź kolację. Składniki: - 1 pęczek selera naciowego - 1 puszka kukurydzy - 1 papryka czerwona - 1 ogórek gruntowy - 1 ser mozzarella - kilka oliwek czarnych - majonez - sól, pieprz Przygotowanie: Selera, paprykę, ogórka oraz ser kroimy w kostkę, wrzucamy

Zainspirowana w kuchni
Sałatka z uszek 383

Tortelini zazwyczaj gotuję do barszczu czerwonego, teraz postanowiłam użyć go do sałatki :) Składniki: - 1 opakowanie uszek z mięsem (tortelini)  - 1 puszka kukurydzy - 1 słoiczek selera konserwowego - 1 pęczek pietruszki - 3 ogórki konserwowe - 2 małe ząbki czosnku - majonez Przygotowanie: Tortelini gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy. Ogórki kroimy w kosteczkę a czosnek przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy

Zainspirowana w kuchni
Sałatka jarzynowa z kiełkami, groszkiem i kukurydzą 205

jest u Was – lubicie sałatki jarzynowe? Smak sałatki warzywnej wspaniale wzbogaca dodatek musztardy Składniki: 2 marchewki 4 jajka garść kiełków rzodkiewki 1 pietruszka (korzeń) 2 ogórki kiszone 2 pełne łyżeczki musztardy łagodnej BIO Primaeco 1 jabłko 5-6 ziemniaków 1 mała puszka groszku pół małej puszki kukurydzy około pół małego selera pieprz i sól do smaku majonez Przygotowanie: Marchewkę(...)pietruszkę i seler obieramy i gotujemy do miękkości. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo. Przestudzone warzywa i obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jajka, pokrojone w kostkę ogórki i jabłko (obrane). Następnie dodajemy groszek, kukurydzę i kiełki rzodkiewki. Całość doprawiamy po wierzchu solą i pieprzem. Dodajemy musztardę i stopniowo majonez. Mieszamy, próbujemy

Słodkie okruszki
Insalata frutti di mare w klimacie zero waste 166

słoneczną niedzielą, a takowej u nas nie ma, polecam piękną , kolorową i pyszną sałatkę. Powstała z tego , czego wypadałoby się już pozbyć z lodówki. Można ją zatem śmiało nazwać :sałatką zero waste.  Nie znoszę marnowania jedzenia. Lubię za to kombinować ze smakiem. Nie wydziwiajmy, wszystko co jadalne,  da się zjeść. 42 proc. Polaków przyznaje, że zdarza im się(...)które rosną na parapecie połowy czerwonej papryki sezamu białego i czarnego kilku listków selera naciowego oliwy z oliwek extra vergine + różowej soli himalajskiej do smaku 2 autentyczne jaja od autentycznych kur żyjących na wolności z malowniczego Podkarpacia Z tych kilku porozrzucanych po lodówce składników powstała pyszna sałatka. Spróbujcie zrobić czystkę w lodówce, przyjrzyjcie się jej dokładnie, może znajdzie się

Z Kuchni Do Kuchni
Makaronowa sałatka z sosem sojowym 155

Sałatka oryginalna w smaku, bo mimo niewyszukanych składników, dwa rodzaje nieco innych makaronów gwarantują nam ciekawe odczucia smakowe, natomiast łączący całość sos sojowy dopełnia tylko oryginalności  :-) SKŁADNIKI: - makaron świderki (garść) - makaron kolanka (garść) - opakowanie makaronu  Konjac noodles nitki - opakowanie makaronu  Konjac noodles ziarenka - puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasoli - słoik selera konserwowego - ok. 25 dag sera żółtego - sól(...)selera konserwowego pokrojonego na ok. 2 cm. paski. Dodaję wszystkie makarony - ugotowane kolanka i świderki oraz nitki  i ziarenka  (dwa ostatnie rodzaje nie wymagają gotowania, tylko przepłukania ciepłą wodą).  Żółty ser ścieram na tarce, łączę z pozostałymi składnikami. Posypuję solą, pieprzem, polewam sosem sojowym (jest dosyć słonawy, więc trzeba uważać, żeby nie przesadzić z jego ilością). Sałatka

Wielopokoleniowo
Sałatka jarzynowa 174

smak znają wszyscy. Są regiony, które profanują jarzynówkę kiełbasą. Znakiem rozpoznawczym sałatki jarzynowej jest groszek z puszki. Ja w tym przepisie zmieniłam i używam groszku świeżego lub mrożonego, bo ta papka, która wypada z puszki nie smakuje mi wcale. Poznajcie mój sposób na klasykę. Potrzebujemy: ½ selera korzeniowego 1 pietruszkę 4 marchewki 1 jabłko 5 ogórków kiszonych 3 jajka ugotowane(...)jabłkiem, ogórkiem i jajkami kroimy w drobną kostkę. Jogurt rozrabiamy z majonezem. Mieszamy wszystko i doprawiamy solą i pieprzem. Ja czasem dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Smacznego! Post Sałatka jarzynowa pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Zasady zdrowego odżywiania, czyli #WYZWANIE5PORCJI warzyw i owoców + przepisy 200

robię desery dla gości lub na weekend, to zawsze staram się dodać do nich dużo owoców, a nawet warzyw (np. ciasto z dynią lub marchewką). Na kolację jadam lekkie sałatki lub piję koktajle warzywne. Ile warzyw i owoców należy spożywać dziennie? Najlepiej 400 g podzielone na 5 porcji - każda po około 80-100 g. Taką porcją może być również szklanka(...)Tropikalny zielony koktajl z ananasem, bananem, jarmużem i selerem      Zielony koktajl z dominującą nutą banana    Zielony koktajl z jarmużem i tropikalnym akcentem      Pasta jajeczna z awokado       NA OBIAD: Zapiekanka z pieczonymi warzywami, kaszą i fetą        Wiosenna sałatka z fetą       Smażony halibut

Passions hobbies life
Surówka z młodej kapusty i jabłka 182

Chrupiąca, smaczna i prosta surówka z młodej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki, selera naciowego i cebuli. Artykuł Surówka z młodej kapusty i jabłka pochodzi z serwisu

Kulinarne Cuda
Smażone kulki warzywne 164

smakują ciekawie i stanowią doskonałą konkurencję dla sałatki warzywnej po rosole ;) Doskonale smakują z sosem czosnkowym lub keczupem. Smażone kulki warzywne Składniki: 1)       2 ugotowane marchewki 2)       1 ugotowana pietruszka 3)       niewielki kawałek ugotowanego selera 4)       2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Na kulinarnym poligonie