
Od niedawna dopiero robię sałatkę jarzynową z kukurydzą. Kiedyś jej nie dodawałam, a teraz już dodaje. Być może pojawi się u nas na stole wielkanocnym. Polecam. Składniki: 5 dużych ziemniaków 4 marchewki 1 seler lub 3 nieduże pietruszki 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 4 ogórki kiszone 5 jajek majonez musztarda sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Selera lub pietruszkę, ziemniaki i marchew gotujemy w łupinkach do miękkości. Studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. 2. Ugotowane jajka na ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...