fasolę? Ja bardzo. Do przygotowania tej potrawy wykorzystałam resztki wędlin, które zalegały mi w lodówce. Wyszła pyszna, sycąca potrawa, idealna na obiad jednodaniowy. SKŁADNIKI: 300g fasoli białej perłowej, 400g żeberek wieprzowych, 250g kiełbasy cienkiej, 250g szynki wędzonej, 1 cebula, 1 marchewka, 1/2 pietruszki, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżki kminku, 1 łyżka przyprawy uniwersalnej, 2 łyżeczki
Tradycyjna kuchnia KasiDzisiaj pomysł na danie z fasolką w naszym wydaniu. Bazą będzie mus z mieszanki warzywnej. Składniki: -1/2 kg białej fasoli -1/2 kg wędzonki (kiełbasy wędzonej) -1/2 kg mrożonej mieszanki warzywnej -mały słoiczek koncentratu pomidorowego -sól, pieprz, majeranek, ostra papryka -ząbek czosnku Fasolę płuczemy, zalewamy wodą i zostawiamy na kilka godzin. Warzywa gotujemy w niewielkiej
Maminek kulinarnyZAPIEKANKA Z GRZYBAMI Składniki: - 500g maślaków - 2 białe cebule - 100g żółtego sera - 100g kiełbasy żywieckiej - pieprzu czarnego mielonego - przyprawy "Kucharek" - 1/2 łyżeczki lubczyku otwartego - 1 łyżeczka cukru - 4 mini bagietki - 1 łyżeczka masła - ketchup Sposób przygotowania: Grzyby czyścimy i kroimy na plastry. Pokrojone grzyby podsmażamy maśle. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę - dodajemy do grzybów i posypujemy
Mentor SmakuPost Bigos staropolski – tradycyjny pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeDegustino ..tym razem wykorzystałam białe kiełbaski ..pysznie było..jedna wersja tylko z cebulką..a druga z dodatkiem ketchupu.. kiełbaski białe Degustino cebula przyprawa borkowska Piątnica ketchup Develey olej do smażenia Kiełbasę pokroić w plasterki a cebulę w półplasterki.Smażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Dodać przyprawę , a następnie ketchup i jeszcze chwilkę wszystko razem
Moje domowe kucharzenietych dań, które lubię najbardziej. Pachnie latem, świeżymi warzywami i jest wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu. Sycące a zarazem pyszne. Składniki: 300 gram kiełbasy długodojrzewającej 1 spora cukinia 2 papryki zielone 2 papryki białe sól, pieprz, majeranek 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka bazylii 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 200 gram passaty pomidorowej 1 puszka(...)sezonie mogą być świeże Na oliwie smażę posiekany ząbek czosnku oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę. Z kiełbasy staramy się wytopić jak największą ilość tłuszczu i smażymy ją na brązowa, fajnie jeśli stanie się chrupiąca. Dodajemy pokrojoną w kostkę zieloną i białą paprykę. Smażymy chwilę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i całość dusimy 5-7 minut. Warzywa powinny
Mango Papajapominiemy kiełbasę to będziemy mieli wegetariańską wersję tej potrawy. Ja leczo z młodej kapusty podaję z pieczywem, ale może to też być ryż lub kasza. To danie smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień po odgrzaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Leczo z młodej kapusty: 1/2 główki młodej kapusty 200 g kiełbasy 200 g pieczarek 1 średniej wielkości biała cebula(...)proszku (lub mniej) 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku szczypta chili 3 łyżki oleju rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Lecza warzywnego: Kiełbasę pokroić w półplasterki lub większą kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Papryki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Kapustę drobno poszatkować
Danka Pichcichoć może nie wydaje się to takie oczywiste Polecam spróbować! PRZEPIS JAJECZNICA Z KAPUSTĄ Składniki jajecznica z kapustą: 6-8 jaj 1 łyżka masła 100g kiełbasy wędzonej 1 marchewka 1 garść kapusty białej poszatkowanej drobno sól szczypta pieprzu 2 łyżki posiekanego szczypiorku Jak zrobić jajecznicę z kapustą: Zaczynamy od przygotowania warzyw. Najpierw marchewkę obieramy, kroimy w drobną kostkę(...)ścieramy na tarce. Następnie kapustę szatkujemy drobno. Potem rozgrzewamy patelnię i wrzucamy na nią masło. W tym czasie kiełbasę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy aż zacznie się rumienić. Następnie na patelnię wrzucamy marchewkę i kapustę, podsmażamy 2-3 minuty mieszając. Wszystko oprószamy przyprawami, dodajemy szczypiorek. Następnie na patelnię wbijamy jajka i smażymy aż się zetną. Doprawiamy
Dorota SmakujePyszne i proste danie obiadowe. Dajemy warzywa i cienką kiełbaskę i wszystko dusimy do miękkości. Doprawiamy ulubionymi przyprawami. składniki: 500 g cienkiej wiejskiej kiełbasy 300 g czerwonej papryki 400 g białej kapusty 500 g obranych ziemniaków 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól,pieprz 3 listki laurowe 1 łyżka majeranku 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego bulion lub woda(...)Przygotować warzywa. Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę, kapustę grubo pokroić. Cienką kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć na patelni aby się zarumieniła. Przełożyć do garnka. Na tej samej patelni przesmazyć przygotowane warzywa i tez przełożyć do garnka. Dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Zalać wodą i wszystko dusić aż warzywa będą miękkie od czasu do czasu mieszając. W miedzyczasie doprawic
Monia miesza i gotujecebula 1 łyżeczka suszonego lub 1 łyżka świeżego tymianku 1 łyżeczka suszonego lub majeranku 1 puszka (400g) pomidorów 1 szklanka przecieru pomidorowego 2 puszki białej fasoli sól i pieprz olej do smażenia Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Podsmażyć kiełbasę, przełożyć do miski. Na patelnię wrzucić cebulę, oprószyć solą, zeszklić
Pełny talerzTRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 minut -PORCJE: 4 Fasolowy przysmak z patelni pół opakowania makaronu 2 laski kiełbasy (dowolna) 1 cebula 1 słoiczek papryki czerwonej marynowanej 1 puszka białej fasoli pieprz, sól, przyprawa do potraw pół litry bulionu drobiowego Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć przez chwilę na patelni. Następnie dodać do niej poszatkowaną drobno
Gotuję Testujętakże znaleść swój sekretny składnik, który uczyni Wasz domowy bigos wyjątkowym i smacznym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA DOMOWY BIGOS Składniki: 1 kapusta biała średniej wielkości 2 kg kapusty kiszonej 1 kg kiełbasy wiejskiej 50 dag żeberek 3 cebule 10 ziarenek ziele angielskiego 5 liści laurowych 2 garście suszonych grzybów garść suszonych śliwek 1 słoiczek koncentratu pomidorowego przyprawy(...)papryka słodka, chilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Białą kapustę drobno poszatkować, zaś kiszoną pokroić. Żeberka włożyć do garnka razem z rozdrobnioną kapustą, zalać wodą. Doprawić solą, pieprzem oraz papryką. Wsypać śliwki, suszone grzyby, liście laurowe oraz ziele angielskie i gotować około 3 godziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pokroić w kostkę cebulę oraz kiełbasę i podsmażyć na odrobinie masła. Dorzucić
Przepiski.plprzechowywać, dlatego ostatnio zamówiłam aż trzy pętka (większość zjedzona;P). Kiełbasa chorizo smażona z papryką i cebulką przepis własny na 2 porcje Składniki: 1/2 pętka kiełbasy chorizo (ok. 120 g) 1-2 cebule (białe lub czerwone) 1 czerwona papryka 1 papryczka chilli (lub wg uznania) oliwa sól, pieprz szczypiorek do przybrania dodatkowo: świeży chleb Przygotowanie: Rozgrzej patelnię i wrzuć(...)nią kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Po chwili z chorizo powinien zacząć wytapiać się aromatyczny pomarańczowy tłuszcz. Ewentualnie, jeżeli będzie go zbyt mało, możesz dodać trochę oliwy. Cebule pokrój w piórka, a paprykę w paski i dorzuć na patelnię. Chilli posiekaj, możesz usunąć wcześniej pestki, wtedy potrawa będzie łagodniejsza. Dodaj chilli do pozostałych składników i przemieszaj. Smaż całość
Chilli Czosnek i Oliwaboczku wędzonego. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI: 720g fasoli białej konserwowej wraz z zalewą (3 puszki) 500 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego 3 ząbki czosnku 3 średnie cebule 800 g pomidorów krojonych (2 puszki) 200 ml passaty pomidorowej 5 ziaren ziela angielskiego
karolgotujełyżeczka curry, 3 łyżeczki suszonej natki pietruszki, 250 g mąki pszennej do drożdżowych wypieków, 1/3 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli (do smaku), ponadto: 3 kiełbasy śląskie Morliny https://morliny.pl , 1 średniej wielkości biała cebula, 2 łyżki oleju rzepakowego, 150 g kiszonej kapusty (bez marchewki), 1 łyżeczka mielonego kminku, sól do smaku, dodatkowo: masło do wysmarowania foremek, mąka(...)oprószamy mąką. W dużej misce, w wodzie rozpuszczamy drożdże, z dodatkiem cukru. Dodajemy pieprz, zieloną pietruszkę, curry, mąkę i mieszamy do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Pozostawiamy na czas przygotowania kiełbasy z kapustą. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę. Kapustę bardzo drobno siekamy (można pokroić w malakserze). Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę, dodajemy kapustę, kminek i podsmażamy
Moniki Smakołyki