false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kilka modyfikacji, połączeń smakowych by to ‘zwykłe’ danie nabrało innego wymiaru. Składniki: 500 g świeżej białej fasoli 500 g kiełbasy toruńskiej 500 g kiełbasy śląskiej 500 g łopatki wieprzowej 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 1 łyżka pasty paprykowej 250 g brązowych pieczarek 2 puszki krojonych pomidorów
R'n'G Kitchendomu już od wielu lat. Jedno z naszych ulubionych dań jednogarnkowych. Bardzo sycący i rozgrzewający posiłek idealny na jesienno - zimowy obiad. 5-6 porcji 400 gramów białej fasoli 300 gramów kiełbasy zwyczajnej lub śląskiej 250 gramów boczku wędzonego 1 mała cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego kilka kulek ziela angielskiego 4 duże liście laurowe 1 duży ząbek czosnku sól pieprz
Andzia PichciKapuśniak ze słodkiej kapusty to moje ulubione wydanie kapuśniaku. Ten ugotowałam na kawałkach kurczaka, bo zwyczajnie od kilku dni marzyłam o takim słodkim wydaniu tej zupy
Pieprzyć z Fantazjąoraz wekowania w słoikach. Pomysły na szybkie dania… ** Leczo z cukinią ** Jabłka smażone w cieście ** Domowe nuggetsy Składniki na 6 porcji: 400 g suchej białej fasoli 300 g kiełbasy w lasce (np. śląskiej) 200 g boczku wędzonego lub parzonego 1 cebula ok. 90 g koncentratu pomidorowego 30% 3 ziela angielskie 2 liście laurowe łyżeczka majeranku przyprawy
Kulinarny S.O.S.oraz wekowania w słoikach. Pomysły na szybkie dania… ** Leczo z cukinią ** Jabłka smażone w cieście ** Domowe nuggetsy Składniki na 6 porcji: 400 g suchej białej fasoli 300 g kiełbasy w lasce (np. śląskiej) 200 g boczku wędzonego lub parzonego 1 cebula ok. 90 g koncentratu pomidorowego 30% 3 ziela angielskie 2 liście laurowe łyżeczka majeranku przyprawy
Kulinarne S.O.S.Nie wiem, czy mój przepis to klasyczna wersja tego dania, ale z całą pewnością w moim domu tak. Skąd pochodzi to danie? Ciężko powiedzieć, czy ma
Pichceniomaniaswoje ulubione dodatki. Osobiście uwielbiam dania jednogarnkowe, a fasolka po bretońsku to świetna sycąca i rozgrzewająca propozycja na jesienne i zimowe popołudnia. Składniki (4 porcje) -400 g białej fasoli -200 g kiełbasy -200 g boczku wędzonego -puszka pomidorów krojonych -100ml passaty pomidorowej -cebula -1-2 ząbki czonsku -ziele angielskie -listek laurowy -majeranek -sól i pieprz -1 łyżka oleju
Zielona KuchniaPrzepis na pyszne, szybkie danie, które łatwo się przyrządza. Smakuje świetnie też na drugi dzień, kiedy przejdzie przyprawami. Uwielbiam! Curry wurst Drukuj przepis Składniki 4 opakowania
CoolinarniePLDietetyczna fasolka po bretońsku to danie, które jest najczęściej przygotowywane z białej fasoli z dodatkiem kiełbasy albo boczku. Nasza wersja będzie odrobinę bardziej dietetyczna i zamiast boczku wykorzystamy do jej przygotowania filet z kurczaka. Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się, że taka wersja fasoli będzie aż tak pyszna :) Samo przygotowanie dania nie jest skomplikowane, jedynie trzeba pamiętać, aby dzień wcześniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczna domowa potrawa, smaczna i pożywna. Zamiast tradycyjnej fasoli Jaś użyłam drobnej fasoli od firmy CENOS. SKŁADNIKI 400 g fasoli białej drobnej , 40 dag kiełbasy zbójnickiej, 10 dag boczku wędzonego, 1 cebula, 2 liście laurowe, 4-5 ziaren ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu czarnego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego Orzech , 1 -2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki majeranku, sól
słodki bratekFasolka po bretońsku bez glutenu Składniki: 250 g białej fasoli 200 g kiełbasy 5 ziemniaków 3 marchewki 1 pietruszka w korzeniu kawałek selera pietruszka/seler - natka 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek pora 1 opakowanie sosu pomidorowego 2 liście laurowe ziele angielskie pieprz sól majeranek estragon kminek Fasolę moczyłam całą noc. Wodę z moczenia wylałam, fasolę zalałam świeżą wodą. Obrałam
nietadietaIdealna zupa Wielkanocna! Żurek na domowym zakwasie :-) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldsycącą i rozgrzewająca potrawa to doskonały pomysł na obiad. Wystarczy za dwa dania. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem. Składniki: 250 g białej fasoli jaś 2 kiełbasy 1/2 cukinii czerwona papryka marchewka cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku ziele angielskie liść laurowy słodka i ostra papryka sól pieprz natka pietruszki Fasolę moczyć w wodzie przez
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagłówka białej kapusty 2 pętka kiełbasy ok 400 g 1 cebula 2 marchewki 1 l bulionu ok 150 g koncentratu pomidorowego 3 łyżki mąki kminek majeranek jałowiec ziele angielskie pieprz natka pietruszki oregano Kapustę posiekać, wrzucić na wrzątek, zagotować i odcedzić. Zalać bulionem dodać startą na tarce marchewkę. Cebulę przysmażyć razem z drobno pokrojoną kiełbasą, dodać do kapusty
Gotowanie jest łatweskładniki są tanie a wykonanie jest proste i szybkie. Świetnie się sprawdza jako ciepły posiłek po pracy w zimowych miesiącach. Qchnia po prostu Składniki: 1 średnia biała kapusta 4 kawałki kiełbasy (około 70 dag) 1 cebula 1 duży koncentrat pomidorowy papryka ostra i słodka w proszku sól Sposób wykonania: Kapustę szatkujemy na wąskie paski, wkładamy do dużego garnka
Qchnia po prostuSkładniki: 1/2 kg fasoli "Jaś" lub 2 puszki białej fasoli,250 g kiełbasy,250 g wędzonego boczku, 2 - 3 cebule, pieprz, sól, koncentrat pomidorowy lub puszka pokrojonych pomidorów, 1 - 2 rozgniecione ząbki czosnku, 1 łyżka mąki, 1 łyżka masła, majeranek Przygotowanie: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia wodę odlać, fasolę zalać świeżą i ugotować
kulinarnajamka.blogspot.comIdealna zupa Wielkanocna! Żurek na domowym zakwasie :-) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldGotuję z kapusty kiszonej, słodkiej ( białej) - na wieprzowinie, wędzonce, kiełbasie, a ostatnio delikatniejsze na drobiu. Najbardziej smakują mi te ostatnie -takie rosołowe. Dziś wykorzystałam stary pomysł na duszenie cebuli i kapusty na kilku łyżkach oleju przed gotowaniem . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnimarynowanymi grzybkami pękają w szwach, a na sos grzybowy nie możecie już patrzeć? BIGOS!!!! Tradycyjny, sycący, pachnący grzybami Mniam ! Składniki: 1,5 kg białej kapusty 1 kg kiszonej kapusty 0,7 kg kiełbasy 1,3 kg łopatki 0,5 kg wołowiny grzyby 3 cebule 4 listki laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek owoców jałowca sól pieprz smalec(...)mięs to obowiązkowym punktem jest kiełbasa która powinna stanowić ok połowy mięs w bigosie. Drugą część powinno stanowić mięso wieprzowe i/lub wołowe w dowolnej konfiguracji. Mięso to nie powinno być za ‚chude” więc bardzo dobrze nadaje się do tego np łopatka bądź karkówka. Mięso i kiełbasa: Przygotowanie bigosu zaczynamy od kiełbasy i mięsa: myjemy i wrzucamy do brytfanny
Kulinarna Patilogiaminut. Pozostały czas, to już czas duszenia i oczekiwania aż warzywa będą odpowiednio miękkie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chłopski garnek – Składniki: ok. 500 g kiełbasy np. podwawelskiej ok. 600 g ziemniaków ok. 360 g białej kapusty (pół główki małej kapusty, po wycięciu twardych części) 1 duża papryka czerwona – ok. 300 g 1 średnia cebula(...)mały liść laurowy szczypta pieprzu chilli cayenne (opcjonalnie) 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku pęczek koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami: Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę o boku ok. 1 cm. Kiełbasę obrać z folii (jelita) i pokroić w półksiężyce. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, a następnie
Kulinarne Przebojemarynowanymi grzybkami pękają w szwach, a na sos grzybowy nie możecie już patrzeć? BIGOS!!!! Tradycyjny, sycący, pachnący grzybami Mniam ! Składniki: 1,5 kg białej kapusty 1 kg kiszonej kapusty 0,7 kg kiełbasy 1,3 kg łopatki 0,5 kg wołowiny grzyby 3 cebule 4 listki laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek owoców jałowca sól pieprz smalec(...)kiełbasa: Przygotowanie bigosu zaczynamy od kiełbasy i mięsa: myjemy i wrzucamy do brytfanny z niewielką ilością smalcu. Brytfannę wstawimy na 2h do piekarnika na 180 stopni aby wszystko się ładnie upiekło. W międzyczasie zaglądamy 2 razy do mięsa i je obracamy. Kiełbasę jeśli będzie już upieczona można wyjąć wcześniej. Kapusta: Kolejnym krokiem jest przygotowanie kapusty. Zaczynamy od poszatkowania białej
Kulinarna PatilogiaOpcja bez kiełbasy też jest smaczna, ale wtedy dorzucam 2 garści soczewicy więcej. Kilka gałązek koperku doda aromatu. Żeby kapusta była winna, potrzebujemy też wino – białe, wytrawne, kieliszek lub więcej. Kiełbasę pokrojoną w kostkę podsmażamy w garnku bez tłuszczu. Kapustę szatkujemy i dodajemy do garnka. Gdy kapusta zwiędnie pod wpływem ciepła i lekko zmięknie dodajemy soczewicę. Podlewamy winem
Kucharzycadodatkiem kapusty i ziół, z wędzoną kiełbasą i chili – pyszna. Polecam! PRZEPIS FRITTATA Z WARZYWAMI Składniki Frittata z warzywami: 6 jaj nieduży kawałek wędzonej kiełbasy olej duża garść kapusty białej poszatkowanej drobno 2 łyżki posiekanej natki pietruszki kilka listków świeżej bazylii 1/3 świeżej papryczki chili sól Jak zrobić frittatę z warzywami: Zaczynamy od kiełbasy, kroimy ja w drobna
Dorota Smakujekulinarne to kiełbasy najczęściej jada, ponieważ surowce, z których są wykonane zadowolą najwybredniejszych. Niezależnie od tego jakimi kryteriami się posługujemy. U mnie po świętach została, klasycznie, biała oraz posiłkowałem się parówkami :) Kiełbasy takie są zazwyczaj w Wielkanoc gotowane, a podsmażenie spowoduje, że otrzymają nowe życie. Składniki: - kiełbasy, które zostały nam ze świąt - małe cebule - podłużne bułki Wykonanie: Kiełbasy
Kryzysowa Książka Kucharskacukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sorbet jeżynowy z białym winem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Pieczona kiełbasa z warzywami
Moja smaczna kuchnia