Przepis na pyszną i sytą zupę fasolową. Jedna z moich ulubionych Składniki: 250 g białej fasoli 300 g niezbyt tłustej kiełbasy 150 g boczku surowego 5 ziemniaków 2 marchewki pietruszka kawałek selera kawałek pora 100 ml przecieru pomidorowego ok 2,5 litra bulionu drobiowego lub wieprzowego olej majeranek liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz Przygotowanie Fasolę zalewamy wodą i zostawiamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew, pietruszkę...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...