Przepis na : obiad
Zalewajka, czyli danie, które pamiętam z kuchni mojej babci. Jest to tradycyjna polska zupa, której nazwa pochodzi od sposobu przygotowania, gdzie “zalewa się” składniki żurem, zakwasem lub barszczem białym. Moja, najprostsza zalewajka jest bardzo wyrazista w smaku i sycąca. Łączy w sobie ziemniaki, kiełbasę, boczek oraz cebulę. Coś dla miłośników wiejskich smaczków Składniki (6 porcji): łyżka masła klarowanego, 1 duża biała cebula, 2 ząbki czosnku, 5 średnich ziemniaków, 2 szklanki gorącej wody, 1... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...