szklanki passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki mielonego kminku Pozostałe składniki: 1/4 główki białej kapusty 200 g surowego boczku 1 cebula 1 łyżka mąki 2 łyżki posiekanego koperku 10 plasterków kiełbasy żywieckiej 100 g startego żółtego sera (gouda) Przygotowanie: Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy drożdże, cukier, szczyptę
R'n'G Kitchendodaję je do różnych potraw częściowo zastępując nimi przecier pomidorowy. Potrawy mają ładny kolor i smak. Składniki: 1 główka białej młodej kapusty (około 600-800g) 1 średnia cebula 1 łyżka masła klarowanego 0,5 kg kiełbasy 3-4 łyżeczki przyprawy do bigosu i kapusty 3 łyżeczki suszonych pomidorów 2 łyżeczki przecieru pomidorowego około 300-400 ml bulionu
Ala piecze i gotujesobie to wyobrazić, więc dzielimy się przepisem ;) Składniki 1 cebula 2 pętka kiełbasy śląskiej 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 200 g fasolki szparagowej 1/2 krojonych pomidorów z puszki wraz z zalewą 100 ml mleka kokosowego 1 łyżka przyprawy 5 smaków 1/2 łyżeczki cynamonu 200 g białej fasoli z puszki 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej natka pietruszki sól(...)pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pokrojoną w piórka cebulę, szklimy na rozgrzanej oliwie, dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę, pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową, posiekany czosnek i smażymy na niewielkim ogniu przez kilka minut. Dodajemy pomidory, wraz z zalewą, mleko kokosowe, przyprawę, cynamon i pieprz. Dusimy pod przykryciem przez jakiś kwadrans. Papryki kroimy
R'n'G KitchenTrochę przypraw i doskonały obiad lub kolacja wjeżdża na stół. Składniki: 15 niedużych, ugotowanych ziemniaków 5 średnich pieczarek 1 por (biała część) kilka plasterków wędliny (u mnie to krakowska, ale nada się każda inna czy po prostu kiełbasa) 150 g tartego sera mozarella kilka plastrów żółtego sera (miałam 10) 300 g passaty pomidorowej/sosu pomidorowego 1 pęczek natki pietruszki sól
Kolorowy Przepisownikdodatkiem lub daniem samodzielnym. Do dzieła, gdyż danie j est smaczne i aromatyczne Składniki główka młodej wiosennej kapusty białej 2 łyżki oleju rzepakowego 200 g piersi z kurczaka, może być więcej/mniej ,możesz dać wiejskiej kiełbasy, boczku , jeśli lubisz 2 czerwone cebule, raczej małe 1 pęczek koperku sól i pieprz do smaku 4 łyżki passaty pomidorowej
Z Kuchni Do Kuchnibonito – tuńczyk mały, osiąga do metra długości i 35 kg wagi. Wspaniałe są steki z bonito; - pimientos de Padrón - wybór kiełbas hiszpańskich; - sery, między innymi s er Torta de Cañarejal – owczy ser dojrzewający minimum 2 miesiące. Pod białą, pleśniową skórką kryje się miękki , lejący ser o niezwykłym smaku. Dzięki specjalnej podpuszczce z kwiatu karczocha nie ma gorzkiego posmaku
królestwo garówzamrażam i z przyjemnością zajadamy się nim np. w ciepły wiosenny dzień :) Polecam :) Składniki - 2.50 kg kapusty kiszonej - 1.50 kapusty białej - 1 kg karkówki - 1 kg łopatki - 40 dkg. boczku wędzonego - 40 dkg ( dwie laski ) dobrej swojskiej kiełbasy - garść grzybków suszonych - 2 łyżki powideł śliwkowych - 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego - pół kostki smalcu Przyprawy - ziele angielskie, listek laurowy, czosnek
Kuchnia z widokiem na ogródruchomym dnem;) I teraz moje tarty mogą być przepiękne;) Tarta serowa z brokułem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego ser Ricotta (biały) ser feta 4 łyżki startego sera żółtego 4 jajka 2 łyżki śmietany sól pieprz szynka lub kiełbasa brokuł Przygotowanie: Brokuła myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Ser Ricotta, jajka, śmietanę, ser żółty, pieprz i sól
Lawendowe Niebopietruszka, pokrojona w plasterki 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki por, biała część pokrojona w półplasterki 5 kiszonych ogórków, pokrojonych w półplasterki łyżka masła 5 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe 2 ząbki czosnku koncentrat pomidorowy 200 g sol i pieprz do smaku Kiełbasę i boczek podsmażamy w dużym rondlu aż wytopi się tłuszcz i zacznie się rumienić
Dzieje kuchennej Wiewiórymniam , zapraszam może i tobie zasmakuje . Składniki 1 mała główka kapusty słodkiej 200 dag kapusty kiszonej 1 marchewka 2 średnie cebulki 2 laki kiełbasy zwyczajnej 2 parówki z szynki 2 kostki rosołowe 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 10 ziarenek pieprzu kolorowego pół łyżeczki gałki muszkatołowej pół łyżeczki imbiru(...)nasza pokrojoną kapustę białą i kapustę kiszoną , przesmażamy je około 15 minut , od czasu do czasu mieszając . Kiedy kapusta nam się przesmaża , cebulkę obieram , kroję w kostkę , kiełbasę i parówki także w kostkę kroję i przesmażam na patelni wraz z cebulką około 10 minut także od czasu do czasu mieszając . Jak cebulką z kiełbasą nam się
Mój Smakkawa. Oczywiście śniadanie to różni się w zależności od regionu i kraju. W Irlandii będzie to biały – pudding – i – Soda bread, czyli chleb sodowy, tradycyjne placki ziemniaczane – Boxty. Szkockie śniadanie może zawierać bułeczki – Tattie, kwadratową kiełbasę – Lorne, a czasami nawet – Haggis, aromatyczny pudding przyrządzany z owczych podrobów – wątroby, serca i płuc, wymieszanych
RafalCooksię głównie na konsumpcji ryb i jaj w celu uzyskania tych składników odżywczych. Dopuszczalne jest jednak również spożywanie mięsa, najlepiej białego, ponieważ zawiera ono mniej tłuszczu. Czerwone mięso powinno być ograniczone do jednej porcji tygodniowo. Jeśli chodzi o kiełbasy, zaleca się kupowanie ich w delikatesach w plasterkach, a nie w opakowaniach. Podsumowując, zdrowa i zbilansowana dieta powinna opierać się
ProstePesto.plwindow,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -główka kapusty białej -500 g kapusty kiszonej -6 szt. podudzi z kurczaka -500 g mięsa z udźca indyka -500 g kiełbasy np. podlaskiej lub zwyczajnej -300 g tłustego boczku wędzonego -2 duże marchewki -1 duża pietruszka -5 ziemniaków -3 duże cebule
Kulinarne przemysleniaZapiekanka Wiejski Kociołek to przepis na smaczny obiad z piekarnika, który nie wymaga wiele pracy. Wystarczy wszystkie składniki pokroić, wrzucić do naczynia żaroodpornego i piec przez
e-PrzepisyKulinarneJest proste w przygotowaniu, nasze dzieci lubią bardzo. Polecam i życzę Wam miłego dnia, praz udanego dłuższego weekendu :-) Składniki: szparagi kiełbasa chorizo około 300 g ryżu arborio 1 cebula 3 ząbki czosnku 1, 5 litra bulionu 1/2 szklanki białego wytrawnego wina natka pietruszki starty ser grana padano lub inny twardy oliwa sól pieprz 1. Wcześniej przygotowujemy bulion. Cebulę obieramy
kruche babeczkiresztki mięsa, skóra z kaczki pieczonej (również sos z pieczenia) – można pominąć w wersji wege, można zastąpić kawałkiem kiełbasy czy boczku coś z włoszczyzny co mamy np: 1 korzeń pietruszki, 1 plaster selera korzeniowego, plaster kapusty białej 4 cebule 3 ząbki czosnku 0,5 kg ziemniaków 4 łyżki pęczaku suchego 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego
Dorota SmakujeKiełbasę często przyrządzam na święta Wielkanocne, jest bardzo smaczna, możemy ją również przyrządzić na obiad. Składniki: 4 surowe białe kiełbaski 1 litr piwa 4 łyżki miodu prawdziwego 2 łyżki przyprawy do grilla pikantnej Sposób przygotowania: Białe kiełbaski przekładamy do garnka, zalewamy piwem,dodajemy 1,5 łyżki przyprawy i 2 łyżki miodu. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez
Bajeczna Kuchniawęgierskiego lecsó) potrawa węgierska. Może być podawane jako dodatek do potraw mięsnych albo jako samodzielna potrawa. Składniki: torebka białego ryżu 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 kabaczek 1 cukinia 1 marchewka 2 papryki żółta i czerwona kiełbasa 2 ząbki czosnku słodka czerwona papryka sól,pieprz, bazylia, Pokroiłam i podsmażyłam cebulę na złoty kolor z pokrojoną kiełbaską. Dodałam
potrawyregionalneprostu pycha! Składniki 200 g drobnej białej fasoli 2 łyżki masła 150 g bekonu 2 ząbki czosnku por (biała część) 2-3 gałązki selera naciowego 2 marchewki 1,5 l bulionu drobiowego liść laurowy 250 g kiełbasy czosnkowej Pistou: pęczek świeżej bazylii ząbek czosnku 3 łyżki startego parmezanu 50-60 ml oliwy z oliwek Przygotowanie Fasolę wsypujemy
R'n'G KitchenMożna użyć świeżą, młodą, białą kapustę, ale ta stara w główce też będzie dobra. Składniki : główka kapusty suszone warzywa 2 cebula ewentualnie kiełbasa tłuszcz do smażenia sól, majeranek, koperek, bazylia, ząbek czosnku pomidory lub koncentrat pomidorowy, ja użyłam pomidory krojone Przygotowanie : Umytą, poszatkowaną kapustę wsypałam do garnka, zalałam około 2 szklankami wody, posoliłam, dodałam liść laurowy, kilka
Proste Potrawykuchni, aby oczarować swoich gości podczas plenerowej imprezy. Dowodem na to jest sposób podania białej, grillowanej kiełbaski. Składniki: cienkie białe kiełbaski (surowe lub parzone) papryka suszona śliwka Sposób przygotowania: Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Następnie pokrój kiełbasę na dość spore kawałki. Paprykę natomiast umyj, osusz i pokrój w kostkę. Nakłuj na patyczki kiełbasę na zmianę ze śliwką
Wielki apetytwyrabiamy. FARSZ: - ananas, cały świeży lub w puszce, - oliwki czarne, spora garść, - oliwki zielone, spora garść, - kukurydza, puszka, - szynka, kiełbasa, indyk pieczony, wg uznania, - papryka żółta, jedna mała, - papryka czerwona, jedna mała, - cebula czerwona, dwie spore, - cebula biała, dwie spore, - ser żółty,400 g, - przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, pieprz cayenne, oregano, domowa vegeta, do smaku - oliwa z oliwek
Wypisz Wymaluj