Zupa z młodej kapusty to coś na co czekam cały sezon. Zawsze robiła ją mama, zadzwoniłam więc i podpytałam co i jak. Po prostu ją uwielbiam. Gdy jest ciepło dodajemy do niej kiełbaskę lub kabanosy i mamy lekki, a jednocześnie sycący obiad – dwa talerze takiej zupy i drugiego dania już wcale nie trzeba. Mój małż nie podziela mojego uwielbienia do takich zup, a mimo to brał dokładkę – coś takiego jest w młodych, świeżych warzywach, że smakują zupełnie inaczej. Składniki: 1/2 kg młodej kapusty (ok. pół d... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...U mnie dzisiaj był podobny obiad Bardzo lubię młodą kapustę, na następny dzień takie potrawy są jeszcze smaczniejsze )
O tak to chyba najlepsza zupa i rzeczywiście w sezonie zawsze smakuje najlepiej. Pięknie podana
Zupy z młodej kapusty jeszcze nie robiłam, ale może dlatego, że nie jestem jej fanką. Może jednak ją zrobię, bo tak ładnie wygląda na zdjęciach
Dziś może nie, ale idą chłodniejsze dni to chętnie skorzystam z Twojej propozycji
W domu jadamy podobną Rzeczywiście jest bardzo smaczna!
Zawsze trzeba czytać etykiety ze składem Jeśli na stanowisku mięsnym jej nie ma, można poprosić sprzedawcę o jej pokazanie – ma obowiązek jej okazania