
Pyszny barszcz biały, który robiła moja babcia i mama. W wielu domach barszcz jada się z jajkiem na twardo a my lubimy w koszulce. Podaję go także z kiełkami które są zdrowe i ostry ich smak pasuje do zupy. Zamiast kiełbasy dodaję kabanosy bo lubią je także dzieci. Zakwas na barszcz robię sama z mąki pszennej. 1 marchewka 4 ziemniaki 1 kawałek selera 1 por biała część 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki zakwasu na barszcz biały/ na mące pszennej/ sól, pieprz 1 łyżka majeranku płaska 125 ml śmietany 30 % 50 g ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...